BadGirl007
hello world
- 3 октомври 2018
- 183
- 58
Заради 300+ денари?Но сепак се мислам да извадам ЕУР картица и да ја оставам оваа што е во УСД и да си идам ем на прошетка ем да извадам пари во соседните земји![]()
Заради 300+ денари?Но сепак се мислам да извадам ЕУР картица и да ја оставам оваа што е во УСД и да си идам ем на прошетка ем да извадам пари во соседните земји![]()
Заради 300+ денари?h:
3.15$ фиксни плус 3.5% провизија на 717.91 ти доаѓа 3.15+25.13=28.28 што е точно во децимала со тоа колку му има земено провизија, нема никакви 4$ плус$717.91, плус $3.15 по трансакција (од Payoneer), плус 3% cross-border fee (стандардни трошоци при секоја трансакција), излегува $742.69. Не е воопшто страшно плус $4 на толкав износ, бар според мене.
Пак ќе мора да ги смениш во менувачница, плус ќе потрошиш пари и време до Грција, повеќе во зијан ќе бидеш.страшно е, вадење картица во еу 25еу годишни трошкови, претварање од долари во еу 0,5% по фер курс од XE, вадење на банкомат во гр 3.5еу, ќар си ни лук јал ни лук мирисал, ама вие си знаете...
Така е, матаматиката вика и тие по 300 денари наплаќаат.Денес вадев пари од Пејонир и пробав повеќе банки со исти цифри.
Пејонир рече дека можам да извадам 5732 МКД. (сметка од 111 усд)
Јас пробав на сите со иста сума од 5500 МКД.
НЛБ - Ќе ви бидат одземени 300 денари за странска сметка (нешто вакво).
Шпаркасе - Немате доволно средства (зема $1)
Унибанка - Немате доволно средства (зема $1)
Халкбанк - Ми извади 5500 мкд и ми останаа $4.33 на сметка
Најверојатно и на другите банки се покачени даноците...
ПроКредит ќе врши исплата во евра: ЕВРА НА БАНКОМАТ – Уникатна услуга на Прокредит Банка
Е сеа, доле завршува со: "Се што Ви е потребно за користење на овие уникатни поволности е да бидете клиент на ПроКредит Банка и да имате сметка во ЕУР".
Само корисници на ПроКредит ќе можат да вадат или?
Still, it is cool ако си ПроКредит корисник...
Ако успеат да воведат "EUR Money-In" на овие банкомати - тогаш дефинитивно се мењам од НЛБ на ПроКредит.. =)
Edit: да повлекуваат и дополнуваат евра директно на банкомат.
Опааа, ова е тоа што ми требаше.
Ако прочиташ некоја страна назад во темава - ќе најдеш доста корисни информацииНекој да е влечел пари од Payoneer сметка во македонска банка, која банка прима од таму?
Извештај од банка каде што го пишува твоето име и адреса на живеење.
Доколку си во НЛБ, можеш тој извештај да го земиш онлајн преку нлбклик.
И што сте се уплашиле толку, приложете било каков документ ако ви побараат, и да е грешка ќе ви кажат, па ке аплоадирате повторно. Исто така има и онлајн сапорт кој што можете да го контактирате од Пон - Пет. Прашај и ке ви кажат што како.
ти ако си прочитал неколку страници наназад ќе си видел оти нема ништо за некој да каже за банка со пејонир, така само си тропаш, колку да набилдаш мислења.Ако прочиташ некоја страна назад во темава - ќе најдеш доста корисни информации![]()
Дали сте ваделе од Бугарски банкомат некогаш ? - Ќе ме води патот накај Софија, па чисто информативно да прашам!
FYI На Аеродром во Софија имаш банкомат што дава Левови,Евра,Долари....
Некој од Косово да вадел пари и искуство ??
@danco_mmun
Во Косово на 1000Е (2тр. х 500) ми даде строго само 50-ки банкомати.
Косовскиот АТМ Рајфајзен (Raiffesen) ми зеде по дополнителни 5 евра на трансакција, на згора процентот од банката од кој што ми е картичката.
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден