Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
виа Vox не се тиа Vox :)
"VOX Electronics is a original trademark for consumer electronics products, specialized in audio visual technology, white goods, small kitchen appliances and air conditioners. We are part of ERG company, worldwide distributor of electronics goods and services. Head quartered in Belgrade, Serbia. "

со VOX гитарскине не гледам да имаат допирна точка овие, ни логото не е слично
Знали овие само го искористуваат (злоупотребуваат) името на VOX со Vox Electronics. Па треба тогај на апаратите да пише Vox Electronics, е не само VOX! Иначе нормално е дека немаше врска со VOX уште од старт пошто сигурно ке прочитавме некаде дека популарниот гитарски VOX почна да произведува ТВ-а. И тоа да се десеше сигурно ке правеа со висок квалитет.

tonidn

read-only
13 март 2016
32
24
Има некој искуство со поефтиниве Филипс смарт телевизори? Конкретно овој модел ми фаќа око. Вака у живо фино изглеа а и OSот што го користат не е лош, ги име основните апликации што ми се потребо, само не знам како би се понашал понатака.

Идејата е да се користи само за Нетфликс, Јутјуб и сл на 30mbps wireless конекција.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Има некој искуство со поефтиниве Филипс смарт телевизори? Конкретно овој модел ми фаќа око. Вака у живо фино изглеа а и OSот што го користат не е лош, ги име основните апликации што ми се потребо, само не знам како би се понашал понатака.

Идејата е да се користи само за Нетфликс, Јутјуб и сл на 30mbps wireless конекција.

PHILIPS 55PUS7303

Јас го имам овој искрено тапа џонсон е филипсот,после 2 месеца користење снема звук, јутјуб го отвара менито, не можеш да пуштиш ништо, му идев на фактори ресет све се врати во нормала, доби звук јутјуб работи, ама вака јас ако се заебавам на секој 2 месеца тури им пепел на филипс, данлиското тешко, не фака од сите агли мора да го вперуваш во него некогаш и така не фака па стискаш по 2 пати,друго како може ми боксот с да има подобра слика од самиот филипс андроид тв, проблем приметив сликата на ХБО ГО се прекршува, кај боксот нема гајле и подобра боја има и све.

така да филипс игнорирај ги, едино што вреди е амбилајтот ништо друго повеке на него

tonidn

read-only
13 март 2016
32
24
PHILIPS 55PUS7303

Јас го имам овој искрено тапа џонсон е филипсот,после 2 месеца користење снема звук, јутјуб го отвара менито, не можеш да пуштиш ништо, му идев на фактори ресет све се врати во нормала, доби звук јутјуб работи, ама вака јас ако се заебавам на секој 2 месеца тури им пепел на филипс, данлиското тешко, не фака од сите агли мора да го вперуваш во него некогаш и така не фака па стискаш по 2 пати,друго како може ми боксот с да има подобра слика од самиот филипс андроид тв, проблем приметив сликата на ХБО ГО се прекршува, кај боксот нема гајле и подобра боја има и све.

така да филипс игнорирај ги, едино што вреди е амбилајтот ништо друго повеке на него

Изгледа најдобра варијанта ќе ми биде глуп ефтин ТВ у комбо со chromecast. И онака би се користел во друга просторија.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино

Го имам од 16ти јули, еве го YouTube пее моментално, мака нема од коа е купен.
Го убив од гејмање, сеа така стои за YouTube само :D

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
PHILIPS 55PUS7303

И Пилипсо веќе не е шо беше откако стана кинески.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
И Пилипсо веќе не е шо беше откако стана кинески.

Воопшто не е.

Замисли на филипси кои не се базирани на андроид не можеш да ги подредиш каналите по твој редослед.

Можиш да ги додадеш во омилени, па во листата на омилени да го менуваш редоследот :eek:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Воопшто не е.

Замисли на филипси кои не се базирани на андроид не можеш да ги подредиш каналите по твој редослед.

Можиш да ги додадеш во омилени, па во листата на омилени да го менуваш редоследот :eek:
Неќам да си замислам :annoyed:

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Дечки, за монитори знам дека има, но дали има на нашиов пазар и телевизори со закривен екран? Баш сега разгледував по веб-сајтовиве на нашиве најголеми ИТ-продавници, но никаде не забележав вакви модели.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Дечки, за монитори знам дека има, но дали има на нашиов пазар и телевизори со закривен екран? Баш сега разгледував по веб-сајтовиве на нашиве најголеми ИТ-продавници, но никаде не забележав вакви модели.
4K UHD SMART QLED TV SAMSUNG QE65Q8 Curved, 65"(163cm), Wi-Fi, 3200Hz PQI
4k UHD QLED TV SAMSUNG QE55Q8, 55", 10bit, HDR10+, QHDR1500, 3300PQI, Smart, Wi-Fi (CNATXXH)

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250

не се лизгај, ќе зажалиш.

заоблен телевизор треба екстремно презицно да се димензионира во онос на големинатан собата и одалеченоста при гледање.

а и во тој случај тој што гледа од идеалната позиција (на средина) ќе има добро искуство а сите останати изобличена/слика под дисторзија.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
не се лизгај, ќе зажалиш.

заоблен телевизор треба екстремно презицно да се димензионира во онос на големинатан собата и одалеченоста при гледање.

а и во тој случај тој што гледа од идеалната позиција (на средина) ќе има добро искуство а сите останати изобличена/слика под дисторзија.

Искрено не мислев воопшто да се подновам со ваков тип на телевизор. Чисто само онака ме заинтересира бидејќи никаде по сајтовиве на нашиве ИТ-продавници не забележав, па малку ми падна чудно. Но еве ќе ја искористам приликава во ист пост да прашам и, дали ова правило важи и за мониторите за компјутери кои исто така се со закривен екран?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.782
дали ова правило важи и за мониторите за компјутери кои исто така се со закривен екран?
Не баш ако ја погледнеш UC серијата на монитори на ЛГ како 34UC97 или 34UC99-W ќе видеш доста голема разлика во премиум класата.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Но еве ќе ја искористам приликава во ист пост да прашам и, дали ова правило важи и за мониторите за компјутери кои исто така се со закривен екран?
Па логично е да не важи, пошто мониторот е наменет првенствено за еден гледач тако да не е битно каква ќе биде сликата од страна.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ајродром повеќе би ми одговарало,ама пиши ми броој ако не најдам поблиску.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Здраво дечки што мислите за телевизориве ми треба за во детска ќе се користи за гледање спорт и филмови. Буџет ми е 13-15000

HD LED TV GRUNDIG 40VLE4720BN, 40"(102cm), 100Hz

Техномаркет - FAVORIT LED TV-40DN4JM3T2A SMART

Ги имам и двата, значи како што кажа претходниот член, потврдувам Грундиг.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно