Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ova e toa volte?
Secondary SIM e Telekabel
227f3be47ce4f62fe3a2182deb61cfac.jpg
Твојот телефон има Dual VoLTE што е поретко кај телефоните. Работи на двете СИМ картици.

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Ne sum zabelezal nikakov probkem so audioto na tk. Ednas mi rekoa koga mi dzvonat deka cudno dzvoni, ama vo odnos na kvalitetot na povikot nemam nikakva zamerka, glasot sto go slusam e cist bez sustenje, eve preeska vo voznja zboruvav i ne zabelezav problem
Se zavisi od pokrienosta so mreza...
Edinstvena rabota sto zabelezav za vreme na povik mi pisuva H+ koga ke go zavrsam se menuva vo 4G

И кај мене е така.

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
A be jak telefon imam ja
Dzvonev i od dvata broja so mobile data vklucen i ne zabelezav nekoja razlika... vednas se povrza, signalot cist...
Volte mi e aktiviran na Telekabel, a so Vip preku 3G dzvonev nemam 4G tamu

staycalm

read-only
3 декември 2013
28
9
Знае некој со сигурност дали има нешто камати доколку некој месец не платиш?
Пошо 3ти е јас уште немам отидено да платам за овој месец, се надевам нема да ми бараат после камати нешто пенали а у.

krema

OG
24 јуни 2009
15.717
15.811
youtu.be
Плаќаш припејд за еден месец, ако не надополниш следниот месец ваљда ќе те исклучат.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Не в
Знае некој со сигурност дали има нешто камати доколку некој месец не платиш?
Пошо 3ти е јас уште немам отидено да платам за овој месец, се надевам нема да ми бараат после камати нешто пенали а у.
Не верувам, не се познати по такви работи Телекабел, а особено не за после месец дена.

krema

OG
24 јуни 2009
15.717
15.811
youtu.be
Pristignuva smetka na domasna adresa koja treba da se plati do 15 tekovniot mesec.
Тоа значи дека после 15 во месецеот е можно исклучување. Не разбирам само зошто сметката не би се платила на време, ако имаш нестабилен извор на пари тогаш не ни зимај второ-трето бројче.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Samo Telekabel izmislija postpaid plan kojsto se plakja kako prepaid. Mind-blowing dosetka :)
Да, така е за кабелска, интернет, фиксна телефонија, ама не и за мобилната. Ваљда оти немаат своја мрежа мора да наплаќаат унапред.

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Дојде фактурата за првиот и вториот месец. Во една фактура и двата месеци. Онлајн платив преку мој Телекабел со картица пола од фактурата, толку стоеше дека е долгот фактурата е 600 денари долгот 300

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Има некој овде што успешно портирал број или сите сте со второ 074 бројче? Јас поднесов барање минатата недела и им реков на 1ви да го спроведат. Денеска ми го изгасија бројот од Уан, ама ТК картичкава уште не ми е активна. АЕК праат дупешка или што е фркава?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Има некој овде што успешно портирал број или сите сте со второ 074 бројче? Јас поднесов барање минатата недела и им реков на 1ви да го спроведат. Денеска ми го изгасија бројот од Уан, ама ТК картичкава уште не ми е активна. АЕК праат дупешка или што е фркава?

Јас од Вип. Денес во 12 ме скинаа од мрежата нивна. Ми рекоа да чекам од ТК до 16h тогаш АЕК ги враќала/отстапувала броевите на новиот оператор. Се јавив пак тогаш го активираа бројот кај нив, и си беше ОК, добив сигнал со се повици итн итн. Кажи ми доколку од друг број бараш кон тој што се портира што ти вика од автомат? Ако говори избравте непостоечки број, тогаш уште ти е во АЕК заглавен.

sezer

read-only
1 февруари 2019
13
2
Screenshot_2019-02-05-03-08-10.png Prijateli eve vi brzinata na internetot vo Gostivar..da vi kazam deka vo Gostivar Telekabel samo mobilna mreza ima drugo nisto nema!

sezer

read-only
1 февруари 2019
13
2
i koja mobilna mreza koristi Telekabel,prasav korisnicki centar mi kazaa deka ne smeele na toa da odgovaraat..:annoyed:

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Јас од Вип. Денес во 12 ме скинаа од мрежата нивна. Ми рекоа да чекам од ТК до 16h тогаш АЕК ги враќала/отстапувала броевите на новиот оператор. Се јавив пак тогаш го активираа бројот кај нив, и си беше ОК, добив сигнал со се повици итн итн. Кажи ми доколку од друг број бараш кон тој што се портира што ти вика од автомат? Ако говори избравте непостоечки број, тогаш уште ти е во АЕК заглавен.
И кај мене и кај стариот исто вика "Телефонскиот број не постои". Ќе ѕвонам во ТК ако не ги средат денеска до кај 14:00.

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
И кај мене и кај стариот исто вика "Телефонскиот број не постои". Ќе ѕвонам во ТК ако не ги средат денеска до кај 14:00.

Ај нек се угоде! Брзина во Карпош 2 кај МиДа.
c0dc676918a067974fe4ec48f0ba3c4d.jpg

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Абе постребале са ни овие брзини, вака само брзо ке ни ги исцица 10те GB дата, и така се уште нема опција за проверка на старото. У телефоно има, ама мислам дека ги мере заедно со вифи.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно