Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Moze brojot od drug operator da go prfrlam vo telekabel ?
Да, може. Пишува на сајтот на телекабел дека може, само да се има 200 ден кредит.
Иначе јас чекам да дојде 00.00 часо да си ја ставам новата сим картичка од телекабел :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Да, може. Пишува на сајтот на телекабел дека може, само да се има 200 ден кредит.
Иначе јас чекам да дојде 00.00 часо да си ја ставам новата сим картичка од телекабел :)
Мене ми рекоа дека до 1ви ќе биде пренесен, но сеуште сум на Вип. Се надевам ќе биде утре. :)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Имате тестирано 4г брзина? Како е, колку оди?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Pred malce mi e ova testirano
a113ceae60c36ea26b159eec6d364d69.jpg

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Друже вчера на нетфликс од телефон, по грешка на дата сум бил. За 3 саати 10 гб изеде.

Знаев и дека некој друг ќе го прави ова....знаев...:devil::D

ЕДИТ:
Да прашам тука ко noob некој, на Телеком сум постпејд, да го префрлам бројот, сметкава ќе треба од февруари цела да ја платам или како оди тоа?
Заборавив јануаров да се префрлам...

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Знаев и дека некој друг ќе го прави ова....знаев...:D

ЕДИТ:
Да прашам тука ко noob некој, на Телеком сум постпејд, да го префрлам бројот, сметкава ќе треба од февруари цела да ја платам или како оди тоа?
Во телеком пропорционално колку дена ќе користиш, во Телекабел фулл месец.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Добро е, иако не е премногу за 4г. Скопје е тестирано?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
И кај мене истата брзина. Иначе шо ти требе поголема брзина другарче, филмови ли ке симињаш? Ја па намерно си подесив на 3Г мрежа, ем да не ме зраче повеке, ем батеријата по ке трае.

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Знаев и дека некој друг ќе го прави ова....знаев...:D

ЕДИТ:
Podnesi utre za den dva ke te prefrlat, ama pak ke si go platis cel fevruari ako ne ti e problem 2-3 da bides pokus :)
Ja od ljubopitnost za 10 dena plativ kolku za cel mesec, na 21 go zedov brojceto

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Podnesi utre za den dva ke te prefrlat, ama pak ke si go platis cel fevruari ako ne ti e problem 2-3 da bides pokus :)
Ja od ljubopitnost za 10 dena plativ kolku za cel mesec, na 21 go zedov brojceto
Е голема работа 2-3 дена. Нека се маане там одма од факин мобимак.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Интересна ситуација ме снајде, поднесено е барање за пренос на број кај Телекабел од Вип уште од Вторникот, сеуште од Телекабел велат дека е во процедура односно не е ни одобрено, ни прифатено, од Вип велат дека веќе е даден одговор и најверојатно е одбиено бидејќи сеуште сум на мрежа нивна. Сите долгови се подмирени кај Вип, и самите велат дека нема никаква причина за да се пренесе. Незнам сега кој кого мајтапи овде. Му се има некому случено вакво нешто?

2. Ќе замолам некој да може да потврди дали од Microsoft и Google може да се добиваат Verification Codes?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Интересна ситуација ме снајде, поднесено е барање за пренос на број кај Телекабел од Вип уште од Вторникот, сеуште од Телекабел велат дека е во процедура односно не е ни одобрено, ни прифатено, од Вип велат дека веќе е даден одговор и најверојатно е одбиено бидејќи сеуште сум на мрежа нивна. Сите долгови се подмирени кај Вип, и самите велат дека нема никаква причина за да се пренесе. Незнам сега кој кого мајтапи овде. Му се има некому случено вакво нешто?

2. Ќе замолам некој да може да потврди дали од Microsoft и Google може да се добиваат Verification Codes?

Вип некако како да одбиваат да направат трансфер.

Знам другар исто се префрли од Вип на Телеком магента, две недели можеби не му одобруваа трансфер, а во меѓу време му се јавуваа со некои луди понуди + телефон за да остане на Вип.

На крај мораше да оди во салон за да на вулгарен начин постапи за да му средат.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Изменето од модератор:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Вип некако како да одбиваат да направат трансфер.

На крај мораше да оди во салон за да на вулгарен начин постапи за да му средат.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
За жал тоа е единствен начин за да те сфанат озбилно тука.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно