imperial
user
Некој со GTX9604gb да постира Unigine Valley Extreme HD 8XAA резултат?
Некој со GTX9604gb да постира Unigine Valley Extreme HD 8XAA резултат?
само кажи ја процедурата.. не е проблем.Тоа е тоа, исто имаме. Значи се е ок. Сега уште ако сакаш да тестираш неколку видеа за мене?![]()
само кажи ја процедурата.. не е проблем.
Тапа карта си купил.Требало АмД да земешНекој со GTX9604gb да постира Unigine Valley Extreme HD 8XAA резултат?

Со Chrome, дали можеш да ги гледаш на макс резолуција?
Ги качија дупло пошо ROI во Крипто од некаде октомври/ноември до сеа, падна некаде под 1 месец (зависи што копаш, побрзо или малку подолго, но се во рамките на еден месец), вака со овие цени на 2 месеци ја качијаNVIDIA "Pascal" and AMD "Vega" Graphics Card Prices Sizzle Stateside
Наздравје прекачување на цените на графичките...1080TI за лек нема. Додуша има, ама...
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti DirectX 12 GV-N108TGAMINGOC BLACK-11GD 11GB 352-Bit GDDR5X PCI Express 3.0 x16 ATX Video Card - Newegg.com
GIGABYTE AORUS GeForce GTX 1080 Ti DirectX 12 GV-N108TAORUS X-11GD 11GB 352-Bit GDDR5X PCI Express 3.0 x16 ATX Xtreme Edition Video Card - Newegg.com
Со Chrome, дали можеш да ги гледаш на макс резолуција?
Нема шанса да го повторам истото... 40-50% се dropped frames...cpu e 90% и кога плејува и кога учитува.Колку долго вртеше видеото? и колку ти беше CPU usage?
Нема шанса да го повторам истото... 40-50% се dropped frames...cpu e 90% и кога плејува и кога учитува.
Јас го користам од вчера, некаде пред полноќ, нема краш до сеадали некој друг му се случува со последниот драјвер на нвидиа 390.65 верзија да крашнува системот? кај мене се дешава со тој драјвер да крашнува многу од коа е апдејтиран - пред 5-6 дена. за да биде веродостојно, WhoCrashed ги пријавува сите крашови од страна на нвидиа драјверот. се враќам на две верзии уназад, барем знаам дека е стабилен.
не правам clean install, нити ddu не користам. од првата инсталација на драјверот, натаму само апдејт без клин инстал. ќе пробам утре со DDU, наново последниот драјвер и ќе рапортирам тука.Јас го користам од вчера, некаде пред полноќ, нема краш до сеа
- btw, дали го користиш DDU програмчето, најновата верзија во safe mode, кога ги бришеш старите драјвери? Ако си користел некоја постара, оваа верзија иде со CUDA 9.1, па ако не си избришал предходни драјвери, може да ти/ви прави конфликт. Гледај да избришеш сите трагови од предходни верзии...па и реинсталација на програми што ги користиш секојдневно.
- Значи ова е за сите, се живо и диво што користи CUDA акселерација во системот, направете Swipe off, повторна инсталација за да не се јавуваат конфликти со верзиите...дури и на Chrome
Поради тоа што последните неколку верзии почнаа да абдејтираат редовно CUDA, ќе мора во иднина да правиш clean install секогаш. Не е како порано, да влечкаат по година дена до излез на нова серија графички и нов CUDA да имплементираат во драјверот....Сега прилично редовно абдејтираат Cudaне правам clean install, нити ddu не користам. од првата инсталација на драјверот, натаму само апдејт без клин инстал. ќе пробам утре со DDU, наново последниот драјвер и ќе рапортирам тука.
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден