goranzoran
poweruser
Знаеш кој телефон го имам. Од mi 4c е скриншотот. Не мењам ја телефони ко чорапи.@goranzoran, што е со скринов? мислев дека секогаш ги тропаш Apple, а сега од нивни дивајс скриншот?![]()
Знаеш кој телефон го имам. Од mi 4c е скриншотот. Не мењам ја телефони ко чорапи.@goranzoran, што е со скринов? мислев дека секогаш ги тропаш Apple, а сега од нивни дивајс скриншот?![]()
Знаеш кој телефон го имам. Од mi 4c е скриншотот. Не мењам ја телефони ко чорапи.![]()
Поминал покрај IOSкако на IOS да си изгледа
Јас го копав 7 месеци но пред 1 недела сменив да копам ETH. Моментално ETH е многу по профитабилен. Цената на ETC дојде до ~45$ но и со таа цена ETH е по профитабилен. За long term мислам дека ETC ќе надмине 50$. 1 ETC со риг со 6 GPU се копа за ~2 дена па може да ископаш 5-10 ETC па да си ги чуваш. Моментално ROI за риг на ETH е под 90 дена.Мислење за Етериум Класик, дали вреди да се копа?
Мислење за Етериум Класик, дали вреди да се копа?
Ќе си направиш картица на Payoneer или на Firstchoicepay ,ќе ти направат картица и на таа картица ќе си повлекуваш пари,за да не мора да плаќаш 10% данок,преку овие картици ти е 3% провизија за подигање од банкомат.А легално е ? зошто многу се створило гледам конфузија со објавава на НБРМ, дали може преку мак. банка да се направи трансакција со VISA картичка?
Кога ти стигнуваат парите на сметка ти ги даночат. Криптовалутите НЕ ги третираат како валути па удираат данок. При купопродажба на валути што се признати - нема даноци.Може некој искрено да ми објасни, што е форава "да не плаќаш данок"?
Токму тоа и прашав: зошто да се прави толку напор да се избегне данокот. Мирен сон нема цена, барем според мене...Кога ти стигнуваат парите на сметка ти ги даночат. Криптовалутите НЕ ги третираат како валути па удираат данок. При купопродажба на валути што се признати - нема даноци.
Јас го копав 7 месеци но пред 1 недела сменив да копам ETH. Моментално ETH е многу по профитабилен. Цената на ETC дојде до ~45$ но и со таа цена ETH е по профитабилен. За long term мислам дека ETC ќе надмине 50$. 1 ETC со риг со 6 GPU се копа за ~2 дена па може да ископаш 5-10 ETC па да си ги чуваш. Моментално ROI за риг на ETH е под 90 дена.
Исто така можеш да провериш на whattomine.com за профитабилност
Таман да се пребаци по некое ETH во XRP, all time low.Ripple склучуваат договор со MoneyGram MoneyGram to Use XRP in Payment Flows
После објавувањето на веста, XRP-то после повеќе денови пад почнува да скока
Whattomine е шит и се продадени души намерно лажат преку тој процентот за pool fee ... ако сакате точен резултат ќе треба посебно за секој коин самите да си внесете параметри во сајтот и да си искалкулирате ...
Затоа што нема логика - кога банкарите бамбурат по телевизии тогаш ги третираат како странска валута. Кога треба да даночат - според истите тие банкари не се валута. Не може и јаре и паре, под итно да се прифати одлуката на Европскиот суд на правдата и да НЕ се даночи трговијата, т.е. да се третира како валутаТокму тоа и прашав: зошто да се прави толку напор да се избегне данокот. Мирен сон нема цена, барем според мене...
Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
Meне ми пишаа за еден месец да се обидам повторно.Закаснив за cex.io, којзнае дали ќе пуштат пак нови регистрации.
Слична страна ко cex.io за продавање BTC/ETH што ја прифаќа Македонија?
така такаа учи ги, знаеш дека не заструва дело за неплатен данок? почнаа многу да пазат од ујп не се од вчера.Ќе си направиш картица на Payoneer или на Firstchoicepay ,ќе ти направат картица и на таа картица ќе си повлекуваш пари,за да не мора да плаќаш 10% данок,преку овие картици ти е 3% провизија за подигање од банкомат.
Meне ми пишаа за еден месец да се обидам повторно.
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден