Уште на старт да кажам дека ништо не те окривувам, замерувам или слично. Јас сам си решив на таа опција, чисто да си ја пробам среќата, која што најверојатно тебе те имала послужено кога си бил таму, или пак на тој што работел таму, му дала госпожата пред работаАко идеш сам, може и да не те царинат, таа царина таму има многу ок цариници, не се како пошта/испостава у центар, а и ако те царинат ќе биде реална сума, не загарантираните 18 + 15% кога идеш преку дхл.
Прочитано нормално, ми ги пратија на мејл сите овие работи. Носењето документи е до зградата карши влада. И тоа е тоа. Сите документи ми ги пратија на мејл, само требаше да пополнам и да направам копии од нив и од личната карта, процес од 15-тина минути и успут да се најдеш во центар, да им ги однесеш и тоа е тоа. Не можеш истото да го кажеш и за надвор од Скопје (освен ако не работиш во индустриска зона), после хотел Белви, на точно 15км од центар (18км од Карпош 4) каде им е магацинот.
ДаЗдраво дали за 68,35 евра има царина да нарачам од алиекспрес.
Ако е нешто ситно, можно е и така да пројде без екстра давачки, зависи како ќе ти се погоди денотЗдраво дали за 68,35 евра има царина да нарачам од алиекспрес.
Ќе зна од ко ќе му пратиш скриншот од трансакцијата од банка или Алиекспрес.Можи е глупо да прашам а да се договорам да ми го пиши со помала цена пак ќе го фата на царина и друго од кај ќе зна колку ми е купено.
Можи е глупо да прашам а да се договорам да ми го пиши со помала цена пак ќе го фата на царина и друго од кај ќе зна колку ми е купено.
Имаше порано еден дел каде што имаше дадено суми за од колку до колку пари производите се ослободени од царинење + ддв, само ддв итн итн. Таа страна ја барам
да се снајде на нивниот сајт и да ја прикачи фајлот со тарифите или па да ми каже за купување на телефон од странство
Не му ја мисли толку. Јас нарачав камерче за 70-на долари, и батерии за 120 и кусур и не ме закачија ни царина ни бутур. Знаат тие многу добро што и колку чини. Во поголемиот број случаи не сакаат да се замараат со папирологија.Според тарифников, action cam ќе му дојде 5%+18%? Други слични точки под кои би го царинеле не најдов...
Погледнете го атачментот 58667
Не му ја мисли толку. Јас нарачав камерче за 70-на долари, и батерии за 120 и кусур и не ме закачија ни царина ни бутур. Знаат тие многу добро што и колку чини. Во поголемиот број случаи не сакаат да се замараат со папирологија.
испратено од мобиљка
Би дал ама не е повеќе кај мене. Ми требаше за еден мал проект и ја дадов потоа. Како и да е се сложувам дека за тие пари е О.К. Се додека има доволно светло, и објектот од интерест не е поблиску од 2 метра до камерчето, сликата е прифатлива. Инаку во 4К снима само со 15fps, а FHD во 60fps, но си заврши работа...Одлично камерче за цената, бев загреан за H8 Plus, сепак најверојатно ќе порачам Firefly 8s. Да не бидам оф-топик, може да дадеш импресии во темава
Буџет/средна класа action камери