Costigan_Jr
poweruser
- 5 јули 2013
- 2.958
- 4.168
Neka ti ja zavrsat tie rabotata i - pamet za drugpat. DHL Express,FedEx, UPS - nikogas poveke.Дечки ми стигна порака дека е пристигната пратка во DHL (Express) царински магацин и дека има потреба од спроведување царинска постапка со следниве опции:
Доколку сам се одлучам да бркам ова, ќе треба до кај нив да идам, надвор од СК (кај Белви), па да се враќам во автокоманда, па откако таму ќе средам, пак назад во Белви за да си го подигнам пакетот. Трошоци за ова би биле 1,000 денари магацински трошок за DHL, плус царинските давачки, плус што ќе се е...вам наваму-натаму.
- Ангажирање на посредник
- Сам да си ја завршам
- DHL Express да среди
Доколку DHL ми ја посреди оваа работа, бараат скоро 1,600 денари (вклучен магацински трошок од 1,000 денари), плус царински трошоци.
Па што би било најпаметно, дали да оставам на нив, да не искочи уште некој скриен трошок, или да си бркам сам? Ако си бркам сам, да не ме маткаат навака/натака па ѓавол ипол и тоа да ми искочи?
Инаку станува збор за наочари во вредност од 40 евра, плус 9 евра шипинг. За тие наочари ко што ми ја пратија математикава на мејл, ќе искочи да доплатам скоро уште 30-40 евра, што се КАТАСТРОФИ НЕВИДЕНИ.
Usput - baraj im da ti ja pratat pratkata po DELCO na domasna adresa, da ne odis do kaj niv da ja zemas pratkata.