Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 7 замрзнува на бутирање

Имам дуал boot на Windows 7 i Ubuntu 10.04. Windows 7 доаѓа до STARTING WINDOWS и четирите бои и замрзнува. Пробав да ги изгасам USB,LAN i Floopy kонтролите од BIOS-от али ништо. Пробав со Ubuntu Live CD da форматирам , исто така не бидува , пробав со Windows 7 ДВД да го инсталирам поново , но исто така замрзнува. Некој ако има решение нека пише , благодарам.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
слаба конекција на хард дискот со матичната

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
стисни го добро сата(ако е сата) кабелот на матичната тој што доаѓа од хард дискот.

Лаптоп е во прашање , дали е сигурно тој проблем бидејќи треба да го отварам цел, ина4е проблемот настана кога инсталирав еден програм и замрзна windows-от и после рестартирав на дугме и и ова се деси , и пробав Ubuntu da go бутирам али исто не сака , црн екран и бел курсер само.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
:) цело време мислев дека е дестоп
кој програм? проверен е програмот?

Друго решение? Да не имаш , читав на еден форум пише да пробам даг и изгасам сите сервиси со може да се изгасат од BIOS-ot

Некој patch беше али не ми е јасно зошто не можам да форматирам? Ниту сака Ubuntu,nitu Windows 7 CD , go cita i posle zamrznuva ?

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
пробај да инсталираш XP ако имаш цд ако стартува на XP значи немас доволна конфигурација на лап топот за 7 а и убунту знае да зеза некат.. пробај па кажи

npoptomov

hello world
8 ноември 2009
206
9
Штип
И јас го имам истиот проблем, се извинувам што ја одмрзнувам темата после 4 години ама подобро отколку да отворам нова. Го имам следниот лаптоп: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K52JT/#specifications

Значи кога го вклучам компјутерот се си тече во ред се додека не се појави windows логото за loading и таму застанува и стои цело време така. Го реинсталирав windowsot инаку претходно имаше Windows 7 Ultimate и сега го ставив истиот и повторно така прави. Што значи дека проблемот е во некој хардверски дел... Ако знаете како можам да го поправам овој проблемот ве молам пишете, поздрав

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Ми личи како да е хард...
Најлесно со друг 100% исправен да се проба

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Провери со друг Хард како што кажа и @SaleSK.. И јас имав ваков проблем ама форматирањето ми го среди проблемов..

npoptomov

hello world
8 ноември 2009
206
9
Штип
Фала ви, најверојатно е до хард дискот, еве сега го тестирам со HDD Regenerator и многу споро оди и досега има најдено 10тина bad сектори

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно