Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
јас реално не се замарам со ништо, битно ред дед редемпшн да може да ја играм ми е. Играва на 2к делува фантастично. Тоа е нешто што на Линукс ми фалеше.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
ред дед редемпшн да може да ја играм ми е. Играва на 2к делува фантастично. Тоа е нешто што на Линукс ми фалеше.
Шо GPU и дистро ? Мене подобро ми ја тера на Linux (помалку stutter, идентичен фрејмрејт), играм со 1.5x Res scale medium сетинзи.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Шо GPU и дистро ? Мене подобро ми ја тера на Linux (помалку stutter, идентичен фрејмрејт), играм со 1.5x Res scale medium сетинзи.

7900 GRE и 5600g. Скоро све на ултра, иако процесорот ми е ботлнек и не можам да ја искористам картата до макс. Иначе на линуксот само кантерче играв преку стим, и ја вртеше играта солидно на 250 фпс. Но ме мрзеше да се замарам со вајн и слични ствари да инсталирам програми па се префрлив на виндовс.

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.238
Вие дечки од Марс паднавте? Со секој апдејт M$ ви бута нивни сервиси и нови телеметрии. Никој незбори за рекламни банери во старт мени.

• копилот
  • Сајдбар во еџ
  • Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени
  • Спонзорирани коцки со шорткат до Стор
  • Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал
  • После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп
  • Еџ иконата сама се враќа
  • Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно)
  • AI интеграција по секоја цена

Једини вистински начин каде ова може да се ограничи, но не и скроз да се исклучи е преку сопствен AD со добро дефинирани полиси.
  • копилот - најдоброто нешто што му се случуло на Windows после Windows 98. Го користам секој ден по 10-тина пати најмалку, во просек и многу почесто. Иако е сеуште нова технологија презадоволен сум од него. Го научив како функционира и навистина го сметам за Copilot. Често му се заблагодарувам.
  • Сајдбар во еџ - се исклучува во Settings
  • Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени - што разлика ти прави?
  • Спонзорирани коцки со шорткат до Стор - сеуште не сум ги видел да постојат а немам некоја комплицирана АД полиса
  • Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал - апсолутно може, синојка спремив 4 лаптопи со офлајн акаунти со default ISO
  • После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп - тоа беше пред година дена, веќе го нема.
  • Еџ иконата сама се враќа - која икона? Каде?
  • Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно) - зарем ти смета? Weather го кликам барен 3 пати на ден
  • AI интеграција по секоја цена - каде тоа?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
  • копилот - најдоброто нешто што му се случуло на Windows после Windows 98. Го користам секој ден по 10-тина пати најмалку, во просек и многу почесто. Иако е сеуште нова технологија презадоволен сум од него. Го научив како функционира и навистина го сметам за Copilot. Често му се заблагодарувам.
  • Спонзорирани коцки со шорткат до Стор - сеуште не сум ги видел да постојат а немам некоја комплицирана АД полиса
  • Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал - апсолутно може, синојка спремив 4 лаптопи со офлајн акаунти со default ISO
  • После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп - тоа беше пред година дена, веќе го нема.
  • Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно) - зарем ти смета? Weather го кликам барен 3 пати на ден

Терај брат, мижи да те лажам. Скенирај им и лична карта, дај им и тел. број.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
секој ден инсталирам по неколку уреди вин10 и 11, имам неколку вин уреди на работа и дома, каде и како ви излегуваат реклами, немам видено ни 1, дајте скриншот

kebe

hello world
29 март 2012
288
262
2423p0.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Изгледа дека имаш одбрано English (World) за регион при инсталација.

Ако се одбере тоа скоро и да нема глупости.
Не е тоа решение. Не ти прикажува (не знае кој ти е регионот), ама сè си е инсталирано и си врти во позадина.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Не верувам.
Обично одбирам US англиски при инсталација, а потоа менувам во македонски.
За регион зборуваме а не за јазик, така?
Мислењето е автоматски споено:

Не е тоа решение. Не ти прикажува (не знае кој ти е регионот), ама сè си е инсталирано и си врти во позадина.
да де. Рекламите ги кине вака

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.238
За регион зборуваме а не за јазик, така?

да де. Рекламите ги кине вака
Јас регионот секогаш го местам локално како што треба, значи North Macedonia.
Инсталирав две верзии денес во VMWare Workstation со Windows Home, исто така ниту една реклама не видов ни на тие верзии.

Терај брат, мижи да те лажам. Скенирај им и лична карта, дај им и тел. број.
Па имаат запис за платежна картичка. Ми имаат и телефонски број и адреса, се комплет. Имам положено и платено не знам колку испити, 14 ли се, 16 ли се, поима немам.
Ставрно не сфаќам, а сакам да сфатам, зашто муабетов тера накај расправија и убедување? Дај да најдеме што се случува и зошто.

Подобро прашај каде уште не гледаме. Оти рекламна агенција станале.
Дај скриншот каде гледаш реклами, пошто ние очигледно не ги гледаме.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Дај скриншот каде гледаш реклами, пошто ние очигледно не ги гледаме.
Не ги гледате оти розеви наочари имате. Скоро секаде на секоја апликација има реклама ЕПП (економско-пропагандна порака)...А тестират наскоро ќе има на старт менито и на експлореро.
75yr.png
6247р.png

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.238
Не ги гледате оти розеви наочари имате. Скоро секаде на секоја апликација има реклама ЕПП (економско-пропагандна порака)...А тестират наскоро ќе има на старт менито и на експлореро.
Погледнете го атачментот 136716
Погледнете го атачментот 136717
Чекај, ми покажуваш Store и Widgets? И ми глумиш лудило дека Windows 11 ти покажувал теклами?

giphy.gif

Океј, ајде сите на месец дена платен одмор.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Чекај, ми покажуваш Store и Widgets? И ми глумиш лудило дека Windows 11 ти покажувал теклами?

giphy.gif

Океј, ајде сите на месец дена платен одмор.
Па Microsoft store и widgets се дел од windows 11. Следен нивен чекор е реклами на explorer и start menu.
И понатаму исто би пишал "ми покажуваш start menu и explorer а глумеш лудило дека win11 реклами има" :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Ни кај мене нема реклами (Windows 10)

Единствен пат каде што бев малтретиран е кога ја апдејтирав Weather App и тогаш само во неа.
Потоа ја вратив старата верзија. Враќање на стара верзија е прича сама за себе.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Заприметив на лаптопот, кога ке го исклучам целосно и другиот ден да го пуштам, батеријата е целосно празна (а сум го исклучил со целосно полна батерија)
Дали имал некој сличен проблем?
П.с батеријата е ,,како нова " full health" предходно на win10 ги немав тој проблем.
Солуција?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно