Шо GPU и дистро ? Мене подобро ми ја тера на Linux (помалку stutter, идентичен фрејмрејт), играм со 1.5x Res scale medium сетинзи.ред дед редемпшн да може да ја играм ми е. Играва на 2к делува фантастично. Тоа е нешто што на Линукс ми фалеше.
Шо GPU и дистро ? Мене подобро ми ја тера на Linux (помалку stutter, идентичен фрејмрејт), играм со 1.5x Res scale medium сетинзи.
И поарно, RDNA3 уште немаат баш созреани драјвери на линукс.Но ме мрзеше да се замарам со вајн и слични ствари да инсталирам програми па се префрлив на виндовс.
Вие дечки од Марс паднавте? Со секој апдејт M$ ви бута нивни сервиси и нови телеметрии. Никој незбори за рекламни банери во старт мени.
- копилот
- Сајдбар во еџ
- Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени
- Спонзорирани коцки со шорткат до Стор
- Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал
- После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп
- Еџ иконата сама се враќа
- Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно)
- AI интеграција по секоја цена
Једини вистински начин каде ова може да се ограничи, но не и скроз да се исклучи е преку сопствен AD со добро дефинирани полиси.
Лакоми се, стварно н ема логика да излегуваат реклами во платена програма
- копилот - најдоброто нешто што му се случуло на Windows после Windows 98. Го користам секој ден по 10-тина пати најмалку, во просек и многу почесто. Иако е сеуште нова технологија презадоволен сум од него. Го научив како функционира и навистина го сметам за Copilot. Често му се заблагодарувам.
- Сајдбар во еџ - се исклучува во Settings
- Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени - што разлика ти прави?
- Спонзорирани коцки со шорткат до Стор - сеуште не сум ги видел да постојат а немам некоја комплицирана АД полиса
- Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал - апсолутно може, синојка спремив 4 лаптопи со офлајн акаунти со default ISO
- После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп - тоа беше пред година дена, веќе го нема.
- Еџ иконата сама се враќа - која икона? Каде?
- Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно) - зарем ти смета? Weather го кликам барен 3 пати на ден
- AI интеграција по секоја цена - каде тоа?
Подобро прашај каде уште не гледаме. Оти рекламна агенција станале.Каде гледате реклами во Windows бе дечки?
- копилот - најдоброто нешто што му се случуло на Windows после Windows 98. Го користам секој ден по 10-тина пати најмалку, во просек и многу почесто. Иако е сеуште нова технологија презадоволен сум од него. Го научив како функционира и навистина го сметам за Copilot. Често му се заблагодарувам.
- Сајдбар во еџ - се исклучува во Settings
- Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени - што разлика ти прави?
- Спонзорирани коцки со шорткат до Стор - сеуште не сум ги видел да постојат а немам некоја комплицирана АД полиса
- Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал - апсолутно може, синојка спремив 4 лаптопи со офлајн акаунти со default ISO
- После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп - тоа беше пред година дена, веќе го нема.
- Еџ иконата сама се враќа - која икона? Каде?
- Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно) - зарем ти смета? Weather го кликам барен 3 пати на ден
- AI интеграција по секоја цена - каде тоа?
Изгледа дека имаш одбрано English (World) за регион при инсталација.Да не е нешто до лиценцата?
Каква лиценца користите?
Не е тоа решение. Не ти прикажува (не знае кој ти е регионот), ама сè си е инсталирано и си врти во позадина.Изгледа дека имаш одбрано English (World) за регион при инсталација.
Ако се одбере тоа скоро и да нема глупости.
Не верувам.Изгледа дека имаш одбрано English (World) за регион при инсталација.
Ако се одбере тоа скоро и да нема глупости.
За регион зборуваме а не за јазик, така?Не верувам.
Обично одбирам US англиски при инсталација, а потоа менувам во македонски.
да де. Рекламите ги кине вакаНе е тоа решение. Не ти прикажува (не знае кој ти е регионот), ама сè си е инсталирано и си врти во позадина.
Јас регионот секогаш го местам локално како што треба, значи North Macedonia.За регион зборуваме а не за јазик, така?
Мислењето е автоматски споено:
да де. Рекламите ги кине вака
Па имаат запис за платежна картичка. Ми имаат и телефонски број и адреса, се комплет. Имам положено и платено не знам колку испити, 14 ли се, 16 ли се, поима немам.Терај брат, мижи да те лажам. Скенирај им и лична карта, дај им и тел. број.
Дај скриншот каде гледаш реклами, пошто ние очигледно не ги гледаме.Подобро прашај каде уште не гледаме. Оти рекламна агенција станале.
Регион, не јазик или тастатура.За регион зборуваме а не за јазик, така?
Чекај, ми покажуваш Store и Widgets? И ми глумиш лудило дека Windows 11 ти покажувал теклами?Не ги гледате оти розеви наочари имате. Скоро секаде на секоја апликација има реклама ЕПП (економско-пропагандна порака)...А тестират наскоро ќе има на старт менито и на експлореро.
Погледнете го атачментот 136716
Погледнете го атачментот 136717
Абе остај, паламудење. Јас мислев па стварно имало реклами.јас ова прв пат гледам друже, кај мене е мраз камен нема ништо
Па Microsoft store и widgets се дел од windows 11. Следен нивен чекор е реклами на explorer и start menu.Чекај, ми покажуваш Store и Widgets? И ми глумиш лудило дека Windows 11 ти покажувал теклами?
![]()
Океј, ајде сите на месец дена платен одмор.
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден