Ај молим нека ти текне.Не ми текнува сега како беше на 10-ка ама мислам имаше опција да се тргне?
Погледнете го атачментот 111215
А 11ка моментално ни на сон не ми паѓа на памет да ја пробам.
Ај молим нека ти текне.Не ми текнува сега како беше на 10-ка ама мислам имаше опција да се тргне?
Погледнете го атачментот 111215
Ај молим нека ти текне.
А 11ка моментално ни на сон не ми паѓа на памет да ја пробам.
arstechnica.com
Касниш со веста како Android што касни со апдејти![]()
Microsoft accidentally reveals that it is testing ads in Windows Explorer
Promo for Microsoft Editor service was "not meant to be viewed externally."arstechnica.com
Нема врска регионот, наместен ми е САД поради Мајкрософт Сторе, инаку најдов каде е грешката, бутирав во Линукс и пишав timedatectl во терминал и ми покажа, Local, Universal time се точни, но RTC е поставен на регион Индија, малку гуглав и ми кажа дека RTC е всушност Биос времето, влегов во Биос го подесив потоа извршив некоја команда да се синхронизира set-local-rtc 0/1 и се оправи. Но зошто побогу ми го сменил Биос времето, пошто јас не го сменив сигурно.Проба од контрол панел данаместиш се да ти биде македонија ?
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Абе тоа е очигледното решение, но не го менува фактот дека е збагирана локацијата, тоа од секогаш си е било автоматски, и еве денес се појавува локација Индија.Е изгаси го set time zone automatically де
Го сменив во линукс, проблемот е во самиот Виндоус кој мисли дека сум во Индија, сличен проблем има и дечково од линкот, јас нема да се замарам со тоа премногу, ако се оправи добро, дотогаш ќе уживам во убавините на Малкапур.Имаш два проблеми,
1) од некоја причина Windows мисли дека си во индија (впн?)
2) и Linux и Windows сакаат да го снимат точното време во BIOS (RTC) - за компјутерот да има точно време и пред да се бутира и да се синкне со интернет. Windows, за жал, тоа го прави погрешно, и наместо да го сними UTC времето во BIOS, го снима локалното време. Linux го прави правилниот избор. подеси го Windows да снима UTC време во BIOS-от Windows 10 Clock in UTC за да не ти се тепаат еден со друг.
www.windowsphoneinfo.com
Фала на инфо, значи на друго место да го барам проблемот..Кај мене е се во ред, ама вчера нешто друго забележав што реално ме изнервира. Имам монитор и позади лаптоп затворен и општо кога го гасам лаптопот оди на Sleep и ако сакам да го вклучам кликам на глувчето. Вчера од никаде сам си се вклучи, апдејт не е, па претпоставувам дека глувчево само кликнало. А монитор кај мене се гаси после 5мин без проблем.
Почнав да користам HibernateФала на инфо, значи на друго место да го барам проблемот..
Инаку околу твојот случај, може и нешто друго да го разбуди комјутерот, во cmd пиши powercfg/lastwake и ќе ти каже што го разбудило.
А ова: powercfg /waketimersПочнав да користам Hibernateинаку кога куцнав тој код ми извади ова:
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 0
There are no active wake timers in the system.А ова: powercfg /waketimers
За нецели 2-3 мин од кога го ставив на Sleep се вклучи пак:Фала на инфо, значи на друго место да го барам проблемот..
Инаку околу твојот случај, може и нешто друго да го разбуди комјутерот, во cmd пиши powercfg/lastwake и ќе ти каже што го разбудило.
Исто се случуваше кај мене. Го гасиш ова и немаш веќе мака (на сите 4):Истото знае да се деси кај брат ми на ПЦ со W10, ставаш на слип мод и знае сам да се уклучи.
Вреди ли да се префрлам на W11 конечно или не.![]()
Ќе се вратиш ќе се вратишИма сеуште "аномалии" но во поглед на брзината ист ми е како 10 ката. Го средија конечно делот кога на вториот монитор ми исчезнуваа иконите од таскбарот (win 11 Pro, evaluation copy build 22581..) е сега не се враќам на 10![]()