Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши рачно направени веб страни

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Интересно е што е Flash, но оптимизиран и складен, па не кочи ко луда.. Воедно, едноставна анимација, ама интересна. :bravo:

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
http://www.aleksandarpetrovski.com/cuzu

Хостирано кај мојот колега, иначе проектче за на факс

stranata e odlicna ,osven edna zabeleska ,pocetnata strana e malce rastrakana ,sakam da kazam premnogu se razmesteni rabotite ,na pocetokot baraj e odneseno na levo od dizajnot ,a linkovite na desno ,od desnata strana vo body to ne mi se svigjaat tie sto premnogu izlagaat od dizajnot i sto imas premnogu blink iskoristeno :)

username

lurker
4 јули 2009
526
67
stranata e odlicna ,osven edna zabeleska ,pocetnata strana e malce rastrakana ,sakam da kazam premnogu se razmesteni rabotite ,na pocetokot baraj e odneseno na levo od dizajnot ,a linkovite na desno ,od desnata strana vo body to ne mi se svigjaat tie sto premnogu izlagaat od dizajnot i sto imas premnogu blink iskoristeno :)

Фала на критиката, иначе што се однесува до тие раштркани работи, за линковите десно а полето за барај лево, тоа сакав така да биде, а тие работи што излагаат од дизајнот, тоа е моја грешка што не ги правев по стандарт резолуција 1024x768 туку ги правев wide:D

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
nisto poveli i drug pat ,jas samo ja dadov kritikata spored mojot vkus i moja zamisla kako bi trebalo da izgleda ,a toa i ne ti e bas nekoja greska bidejki deneska mnogu luge koristat wide screen rezolucija :)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
me 2.

Среди ги боите вклучувајки ги градиентите,копчињата и сл. Сепак имаш добра основа.

Edit: Не користи прототајп ајакс,многу е поспор а троши секунди во лоадирање на страната за некои непотребни функции.1000х пати е подобро да земеш JQUERY библиотека(lib).Интересно е што работи дури и со ИЕ6 и има функции како:

-анимирање атрибути на објект(боја,големина...)
-многу пократко стигнување до објект.Наместо:
document.getElementById('element');
користиш:
$('#element');
-анимирано спуштање-кревање на елемент
-фејд аут/фејд ин

и многу други...

RoyalGuard

read-only
17 јануари 2010
28
0
Се слагам со претходните постери, пробај искомбинирај нешто бело-црно, дојдај нешто сивко.
Најдоле, кај полето за контакт, направи(те) посебна подстрана именувана како контакт.
Има уште доста работа, тоа се мои критики, се надевам дека ќе ги прифатите, но не губете надеж.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
hmmm dizajnot mi e mn poznat ,me mrzi sea da gi baram ali 99% sum siguren deka e template
ako gresam izvini
inace ne e loso se na se ,dobro zamislena web strana ,inace sakam da te prasam kako stois so posetenost?

kikibt

read-only
9 февруари 2010
9
0
hmmm dizajnot mi e mn poznat ,me mrzi sea da gi baram ali 99% sum siguren deka e template
ako gresam izvini
inace ne e loso se na se ,dobro zamislena web strana ,inace sakam da te prasam kako stois so posetenost?
Па да ти кажам право сега за сега има доста посетеност, задоволен сум, онлине членови секогаш можеш да најдес по 20-30, исто така и Гости ги има по многу, отприлика дневни посети има околу 500-1000 можно е и повеќе, имам многу посети заради тоа што држам и 10 Counter-Strike 1.6 сервери, на нив вртата реклами све тоа :)

kikibt

read-only
9 февруари 2010
9
0
@kikibt ова ти е рачно направен сајт во Joomla? :)
Значи даре темплејтот е превземен од Интернет Платен e све легално, не е фрее што е најважно, кога го превзедов јас го инсталирав и на него имаше само позадината и Менито, така да све е од мене правено :):):)

Dj Dare

hello world
2 декември 2008
56
0
@kikibt гледам лошо си ја разбрал темава, не е поентата на темава да се презентираат сајтови кои се возени од некој CMS како Joomla или Wordpress. Како што разбрав јас темава е за рачно направени (кодирани) сајтови. Значи во твојот случај тоа би било ОК што ти си го купил темплејтот, но доколку сам си ја кодирал страната. Поправете ме ако грешам, но јас мислам дека твојот сајт не е за тука.

kikibt

read-only
9 февруари 2010
9
0
@kikibt гледам лошо си ја разбрал темава, не е поентата на темава да се презентираат сајтови кои се возени од некој CMS како Joomla или Wordpress. Како што разбрав јас темава е за рачно направени (кодирани) сајтови. Значи во твојот случај тоа би било ОК што ти си го купил темплејтот, но доколку сам си ја кодирал страната. Поправете ме ако грешам, но јас мислам дека твојот сајт не е за тука.
На сајтот све е правено рачно :)

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Кикибт, овде се работи за сајтови на кои се почнува од 0. Значи од чист празен документ, без готови цмс-и, без готови темплејти. Значи СЕ, ама буквално СЕ, да имаш направено сам.
Иначе добар ти е сајтот, само не е за во оваа тема.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Гледам насловот е веб-страни , а не веб-сајтови.

Штом е ЦМС не е веб-страна туку сајт :D Во 5то одделение се учи дека веб-сајт е збир од повеќе веб-страници линкувани кои водат од една до друга страна или сајт.

ПС: Најрачно ми е едно проектче сега што го правам со jquery единствено jquery-то не е пишувано од мене

killing spree

read-only
23 јуни 2008
7
0
Абе Џони како не те е срам да кажеш дека СС е твој дизајн кога цело време седев до тебе и те к'цав по главата: не тоа така туку овака, не така туку авака...

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
ВАЖНО!
1.Доколку сајтот користи CMS не значи дека сајтот не е рачно правен.
2.Прво се изработува статична веб-страна (сосем рачно)
3.Потоа,се додаваат некои PHP функции , за темплејтот да не биде статичен , и полн со содржина т.е. накратко:
статичниот дизајн се поврзува со CMS

Кој сака да му го "оживеам" статичниот темплејт што го има направено,барајте ме по скајп (filipd_1)

Кикибт, овде се работи за сајтови на кои се почнува од 0. Значи од чист празен документ, без готови цмс-и, без готови темплејти. Значи СЕ, ама буквално СЕ, да имаш направено сам.
Извини ама не е ОК без готови CMS.Ништо од 0 не е почнато. Да ти кажам право ни Windows 7 не е почнат без готов код (имаше на ITcommk вест),ни Twitter(користи jquery),и сл.

Забелешка: Веб-сајт без CMS не е вебсајт :bravo: Рачно не се може ништо, освен ако пишуваш нов CMS (трошење време).

Dj Dare

hello world
2 декември 2008
56
0
@B^nDIT да те демантирам одма. http://www.level3.mk. Сајт направен од моја страна од 0. Значи комплетниот код (php,javaScript,AJAX итн) е мој. Сеуште го немам довршено комплетно, од лични причини но штом дојдам до слободно време ќе ја завршам.

Позз

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно