Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши искуства со Сетек

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.810
4.022
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Утре од 9 таму сум , иначе не излегувам без пари или нова уште еднаш СЕТЕК не фала !
Мислењето е автоматски споено:

Е оваа ми требаше фала ти друже !! :):)
и шо напрај? сабота сме :))))

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
363
281
Идам во Сетек ако начекам нешто евтино и тоа ретко затоа што се скапи. Купив вакви слушалки од анхоч само жолти беа наместо беливе на линлот:
Во сетек беа 999 денари. Не ми личеа како добар дијл и среќа што не ги потрошив парите за џабе. Подолу ќе ставам слика и од тогашната цена.

Влегувам во сетек да купам отг микро б во усб а адаптер. Им го давам телефонот да видат шифра и се остало и по долго барање на тој кабел ми даваат комплетно различен усб 3.0 кабел. Си реков second time's the charm и конечно ми најдоа кабел кој го купив со 3 пати повискоа цена од било која продавница. Во анхоч влегуваш, им даваш телефонот со шифра и за 3-5 минути излегуваш среќен и задоволен. Персоналот им е далеку побрз во споредба со сетек и нема тука јас не се разбирам во ова.Со попустот на сетек клуб цена пак испаѓаат поскапо од анхоч за многу работи. Џабе сетек се рекламира кога нема репутација како анхоч. Не би купил од сетек затоа што постојат многу подобри опции: дд ком, бдс електроник, гац електроник, анхоч и др.

P.s. Имаше 3.5 флопи драјв во главен магацин на анхоч и само таму. Фино си отидов во капитол и си го порачав. Стигна за 2 дена. Одам во сетек да порачам 5м хдми кабел со панел маунт. Ми викаат јави се во продавниците каде што има сигурно на лагер(да проверат дали го имаат со сигурност) и кажи им да ти го достават во кој салон ти одговара. Не е their job они да го нарачаат да стигне или да не сум грешка? Може ги фатило мрза да дигнат телефон да се јават да нарачаат.

Ама не, до вас е.

Погледнете го атачментот 105657

Јас викам во сетек рузвелтова пред едно 6-7 месеци, дајте ми B450 Gaming Plus, немаме господине таква плоча. Абе му викам ене ја гледам на тој и тој рафт. Само кутија може да е, ја немаме одавна. Ама на лагер листа стои рузвелтова... ама значи нема господине!

Ме едуцираа да не им идам веќе. Фала ви многу.

пс. поправете ја лагер листата ПИ*ДА ВИ МАТЕРИНА НЕСПОСОБНА! Колку ли пати ме имате заебано. Никад веќе.
Истото мене ми се има случено повеќе пати. Им треба една недела да поправат лагер. Одам во понеделникот за рца кабел и нема, одам во петокот и пак нема. Ми рекоа да проверам на лагер. Секогаш кога ќе прашам нешто во сетек гтц (тој до холидеј ин) се нешто немаат. Интересна работа

Последна промена:

XGeorge27

hello world
13 декември 2018
97
90
www.youtube.com
Епа пишал не излегува без пари од таму, значи уште не е излезен. Send help.
АХАХАХХАХАХ , на сервис ми ја пратија вика за секој случај да се оде по правила за среќа се познавам со одговрнио(во Радовиш) вика секако парите ќе ти бидат вратени вика само мораме да ја пратеме за секој случај.Со тие пари можам да ѓи земам кеш или да земам нешто од производите секако ќе земам кеш штом стигне назад матичната , иначе не купувајте од СЕТЕК моја лекција јас доволно видех како е не се горејте и вие :)
Фала на сите шо помогнаа дечки

(Малку дијалект Радовишки во брзање е пишувано ;);))

и шо напрај? сабота сме :))))
Жив сам ќути :LOL::LOL:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.331
5.338
Скопје
hackitfree.github.io
Идам во Сетек ако начекам нешто евтино и тоа ретко затоа што се скапи. Купив вакви слушалки од анхоч само жолти беа наместо беливе на линлот:
Во сетек беа 999 денари. Не ми личеа како добар дијл и среќа што не ги потрошив парите за џабе. Подолу ќе ставам слика и од тогашната цена.

Влегувам во сетек да купам отг микро б во усб а адаптер. Им го давам телефонот да видат шифра и се остало и по долго барање на тој кабел ми даваат комплетно различен усб 3.0 кабел. Си реков second time's the charm и конечно ми најдоа кабел кој го купив со 3 пати повискоа цена од било која продавница. Во анхоч влегуваш, им даваш телефонот со шифра и за 3-5 минути излегуваш среќен и задоволен. Персоналот им е далеку побрз во споредба со сетек и нема тука јас не се разбирам во ова.Со попустот на сетек клуб цена пак испаѓаат поскапо од анхоч за многу работи. Џабе сетек се рекламира кога нема репутација како анхоч. Не би купил од сетек затоа што постојат многу подобри опции: дд ком, бдс електроник, гац електроник, анхоч и др.

P.s. Имаше 3.5 флопи драјв во главен магацин на анхоч и само таму. Фино си отидов во капитол и си го порачав. Стигна за 2 дена. Одам во сетек да порачам 5м хдми кабел со панел маунт. Ми викаат јави се во продавниците каде што има сигурно на лагер(да проверат дали го имаат со сигурност) и кажи им да ти го достават во кој салон ти одговара. Не е their job они да го нарачаат да стигне или да не сум грешка? Може ги фатило мрза да дигнат телефон да се јават да нарачаат.

Истото мене ми се има случено повеќе пати. Им треба една недела да поправат лагер. Одам во понеделникот за рца кабел и нема, одам во петокот и пак нема. Ми рекоа да проверам на лагер. Секогаш кога ќе прашам нешто во сетек гтц (тој до холидеј ин) се нешто немаат. Интересна работа
Значи докажано Сетек - нај неорганизирани и неодговорни неранимајковци :(

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
363
281
Значи докажано Сетек - нај неорганизирани и неодговорни неранимајковци :(
Ем се такви какви што се, ем се рекламираат многу често. Ем шуто, ем боде. Да не ги споменувам полначите за телефон (тие ефтините кинеските) што се fire hazard. Има слични во анхоч, но се поевтини за разлика од сетек. У случај да ти изгори куќата заштедуваш окулу 100-200 денари што е шрилично добар дијл. Доволно за ало ало на мајстор и проценка на штета.
Screenshot_20220328_080232_com.android.chrome.jpg
Абе каков шаоми полнач е ова? Прв пат го гледам. Имаат погрешни слики/немаат некои слики како дд ком. Барем тие се бетер така да океј се сетек за таа работа.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Убаво ви пишува на скоро секоја продавница, не само Сетек.

"*Сетек Сè од Техника не одговара за технички грешки и слики што не соодествуваат со реалниот производ"

И кај Анхоч има еден тон грешни слики (не колку кај Сетек) па никаде не пишува кај производот такво нешто.

Затоа, барем овие имаат ставено скоро под секој производ P/N и си наоѓам спецификации по него. Кај никој друг нема такво нешто. :)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Убаво ви пишува на скоро секоја продавница, не само Сетек.

"*Сетек Сè од Техника не одговара за технички грешки и слики што не соодествуваат со реалниот производ"

...
Мислам дека тоа воопшто не ги ослободува од одговорност зашто законите се над интерните прописи на фирмите. Во овој случај Закон за заштита на правата на потрошувачот како прв па еден куп други (облигациони односи, ова она...)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не знам искрено, не сум имал потреба да читам закони, бидејќи не сум имал проблем со ниту една фирма. Можеби е така, не викам не, но сепак тоа е пишано со ситни букви за да прочита, да не се основаш секогаш на тоа.
Додека пак, како што кажав само Сетек имаат P/N на производот, што за мене е најдобра работа кога сакам да си најдам спецификација.
Сепак, ИТ форум сме, секогаш кога нешто барам си барам нс официјален сајт, нњ кај нашиве отепани описи. :)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.607
6.885
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Овие решиле да им парираат на Gjirafa изгледа :LOL:

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
363
281
Замисли сите ги купиш и ги продадеш. Повеќе ќе заработиш од овие што копаат крипто. Изгледа тие што ја одржуваат страната по грешка три пати на бекспејс стиснсле. Да не се успале?

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.684
Битола
www.instagram.com
Замисли сите ги купиш и ги продадеш. Повеќе ќе заработиш од овие што копаат крипто. Изгледа тие што ја одржуваат страната по грешка три пати на бекспејс стиснсле. Да не се успале?
Истото и жирафа го направи, ми даде попуст 2300 денари на продукт од 2750 xD

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Ова може да се класифицира како вистински сетек пост, Саем на Информатичка Технологија Технологија, еквивалентно на RIP in peace, јао мајче зoшто вака бе, абе до каде вака бе ало

Атачменти

• ITT.jpg
    ITT.jpg
    312,8 KB · Прегледи: 132

kikomir

hello world
30 јуни 2015
193
221
Ова може да се класифицира како вистински сетек пост, Саем на Информатичка Технологија Технологија, еквивалентно на RIP in peace, јао мајче зoшто вака бе, абе до каде вака бе ало
Сакам да сум храбар како ликот што опнал GAMING име на PC со GT730 1GB DDR3 графичка во 2022 година. И тоа на прва/насловна страна!

Последна промена:

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.684
Битола
www.instagram.com
Сакам да сум храбар како ликот што опнал GAMING име на PC со GT730 1GB DDR3 графичка во 2022 година. И тоа на прва/насловна страна!
Продавач во битола ми објаснуваше како тоа ако ставиш нвидиа драјвер на амд ќе го расипел системот

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.607
6.885
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Продавач во битола ми објаснуваше како тоа ако ставиш нвидиа драјвер на амд ќе го расипел системот

Па вистина е, уствари беше пред 10-тина години. Нема да имаш слика или ќе биде заглавен во boot loop, па треба во Safe Mode да влезеш и да деинсталираш.
А во денешно време веројатно Windows-от сам ќе си симне и ќе те префрли на генерички АМД драјвер, така да продавачот бил делумно во право, само заостанат во времето :)

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.684
Битола
www.instagram.com
Па вистина е, уствари беше пред 10-тина години. Нема да имаш слика или ќе биде заглавен во boot loop, па треба во Safe Mode да влезеш и да деинсталираш.
А во денешно време веројатно Windows-от сам ќе си симне и ќе те префрли на генерички АМД драјвер, така да продавачот бил делумно во право, само заостанат во времето :)
Го нема сменато дома календарот, ама буквално потенцира дека ќе ја расипам графичката XD

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje

Мене Телеком корисничка поддршка ми кажа дека ХБОМакс (кога имаше тоа попустите) неможам на смарт, морам да купам андроид ТВ за да инсталирам апликации. Татко ми веќе ми кажуваше дека грешка направиле со тв-то андроид бил бољи...

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Мене Телеком корисничка поддршка ми кажа дека ХБОМакс (кога имаше тоа попустите) неможам на смарт, морам да купам андроид ТВ за да инсталирам апликации. Татко ми веќе ми кажуваше дека грешка направиле со тв-то андроид бил бољи...

андроид тв е бољи од смарт, нормално

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно