Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Имам пријател кој се обидел да направи самиот конфигурација и побарал од СЕТ да му пуштат понуда. Мислам дека фирма од нивни ранг требало веднаш да му посочат дека некои компоненти не му се компактибилни. Се прашувам што ќе се случи ако побара да му ја склопат истата.

ponuda.jpg

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Е добро де за една бројка 270 - 370, мање више. :D:p

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Имам пријател кој се обидел да направи самиот конфигурација и побарал од СЕТ да му пуштат понуда. Мислам дека фирма од нивни ранг требало веднаш да му посочат дека некои компоненти не му се компактибилни. Се прашувам што ќе се случи ако побара да му ја склопат истата.

Погледнете го атачментот 64146
Можеби не им кажал дека станува збор за конфигурација.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Да не му ставиле рам DDR3 ? :D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ме интересира само, понудата е од салон некој или од дирекција?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Maurelie

hello world
6 април 2014
204
216
Maurelie's setup  
Processor & Cooler
i7 3770k/ Phanteks TC12-DX 120mm
Motherboard
Asus P8P67 Evo
Storage
Samsung 840Evo 250GB/1TB Western Digital Caviar Green
PSU
Cooler Master GM550 550W 80Plus Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury2x4GB 1866Mhz
Video card
Strix R9 380X 4GB
Case
Fractal Design R4
OS
Win 10
Абе ги флешуваат, ги праат од Н270 на Н370, СЕТ сервис не е заебанција.......

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
дечкото си одбрал компоненти и побарал цена. Ја добил. Следен пат нека побара конфигурација комплетна и сигурно нема да добие некопактабилни делови. АЛи ајде нека биде забава вака.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
дечкото си одбрал компоненти и побарал цена. Ја добил. Следен пат нека побара конфигурација комплетна и сигурно нема да добие некопактабилни делови. АЛи ајде нека биде забава вака.

giphy.gif

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Значи затоа има вработен таму, за да му каже дека деловите не се компактибилни...измеџу себе.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Три недели со ред праќаат вентилатор до нивно продажно место надвор од Скопје. Нејсе, ќе го ладам со лепеза.

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
365
403
Сетек во моето скромно искуство не се ниту полоши ниту подобри од македонскиот просек. Има и таму луѓе кои ќе ве услужат како што треба. А @Astro што се буни погоре не му замерувајте, младо дете арсланче.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Сетек во моето скромно искуство не се ниту полоши ниту подобри од македонскиот просек. Има и таму луѓе кои ќе ве услужат како што треба. А @Astro што се буни погоре не му замерувајте, младо дете арсланче.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Сетек со оглед на ресурсите со кој располага во однос на малите фирми,треба да поставува стандарди (како што тоа го прави Анхоч) а не да биде во рамки или под македонски просек.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Жити леб кои стандарди?
Анхоч се за нијанса подобри од сет, али и тие се говна.
Пробај побарај да отворат некој запакуван производ и ќе бидеш добро испален.
Не се криви продавачите, за платата која ја добиваат не знам како не не тепаат кога им влегуваме во салон.
Не ги бранам ни едните ни другите, двете фирми се монопол за ит и се тешка превара.
Само претерувате со глорификација на анхоч.
И се надевам немате телефон купено од анхоч, ганц нов шаоми, 2-3 пати враќан на рефабриш кој го користеле Џон од Шангај и Џое од Пекинг.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
...

Во 9 од 10 случаи ми отвориле. Не знам зошто си дошол до ваков заклучок, ама јас имам крајно позитивно искуство со вработените, а и со Анхоч како фирма целосно.
Од друга страна пак, имам и купено некои работи што биле отворени, а биле на пример, последно парче во салонот. Место да терам мак на конец па да се маткам низ Скопјево, ќе го купам затоа што знам дека Анхоч стои 100% зад секој продаден артикал.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Го делам искуството со ,Banjifiko, никогаш не ми направиле проблем за отварање производ. Уште побитно не ми правеле проблем за враќање на производ или пробале да ми увалат расипан производ...што не е случај со Сетек за се од наведеново...Анхоч ќе биде број 1 не дека нема мани, туку главниот конкурент ...како што изрази членот погоре е говно.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
што се буни погоре не му замерувајте, младо дете арсланче.

Се познаваме ние од некаде?

Жити леб кои стандарди?
Анхоч се за нијанса подобри од сет, али и тие се говна.
Не се криви продавачите, за платата која ја добиваат не знам како не не тепаат кога им влегуваме во салон.
Не ги бранам ни едните ни другите, двете фирми се монопол за ит и се тешка превара.
Само претерувате со глорификација на анхоч.
И се надевам немате телефон купено од анхоч, ганц нов шаоми, 2-3 пати враќан на рефабриш кој го користеле Џон од Шангај и Џое од Пекинг.

Пфффф, за нијанса биле подобро. Анхоч за Сетек се бог и шеширџија. Чим го тврдиш ова или никогаш не си влегол во Анхоч или во Сетек.
Со платата ако не се задоволни нека дадат отказ, нек не се глупираат.
Не претеруваме со глорификација на Анхоч. Секогаш кога сме кажале позитивно мислење за нив секогаш сме дале образложување. Епа извини, ама на Сетек никад има се нема случено настап каков што е нормален за Анхоч.

Кога веќе негираш, образложи, во спротивно се рачува а терање инает.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Се познаваме ние од некаде?

Пфффф, за нијанса биле подобро. Анхоч за Сетек се бог и шеширџија. Чим го тврдиш ова или никогаш не си влегол во Анхоч или во Сетек.
Со платата ако не се задоволни нека дадат отказ, нек не се глупираат.
Не претеруваме со глорификација на Анхоч. Секогаш кога сме кажале позитивно мислење за нив секогаш сме дале образложување. Епа извини, ама на Сетек никад има се нема случено настап каков што е нормален за Анхоч.

Кога веќе негираш, образложи, во спротивно се рачува а терање инает.
Да бидам искрен, јас имав лошо искуство со Анхоч во една ситуација. Имено, земав нешо столици глупости, и ај реков ми остана некој денар, ќе земам и некои слушалки. Зедов Genesis некои, само тие беа на лагер за парите шо ги имав. Појдов дома, ги оставив, бев надвор од државата. По три дена, почнав стрим и веднаш забележав дека потенциометарот кога ќе се допри и малку, се губи контакт и звук на едната слушалка. Ги спакував, појдов во Битола ги оставив. Ми ги вратија по 40 дена или нешто слично, не беа поправени , а образложението беше дека фалат штрафови во потенциометарот. Ко небаре јас сум некој колекционер на штрафчиња.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Да бидам искрен, јас имав лошо искуство со Анхоч во една ситуација. Имено, земав нешо столици глупости, и ај реков ми остана некој денар, ќе земам и некои слушалки. Зедов Genesis некои, само тие беа на лагер за парите шо ги имав. Појдов дома, ги оставив, бев надвор од државата. По три дена, почнав стрим и веднаш забележав дека потенциометарот кога ќе се допри и малку, се губи контакт и звук на едната слушалка. Ги спакував, појдов во Битола ги оставив. Ми ги вратија по 40 дена или нешто слично, не беа поправени , а образложението беше дека фалат штрафови во потенциометарот. Ко небаре јас сум некој колекционер на штрафчиња.
И шо после? Може стварно фалеле.
И?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ти адвокат им си на анхоч? Или твојата вистина и твоите постови се поважни од на другите? Се однесува на астро.
Членот добил расипан производ и не бил заменет или поправен, и анхоч се во право а ние глупи.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно