Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

-echo-

hello world
26 јули 2009
101
85
Втор пат купено нешто од сет, и втор пат проблем без решение.

Купена машина за шиење во февруари, расипана по 3 употреби во март. На сервис 20 дена и "поправена".

Втор пат се расипува во Април по околу 3-4 употреби од сервисот. Повторно се расипува со исти симптоми. Однесена на сервис, по 43 дена кажуваат дека немале иста таква за замена а сервисерот им бил на одмор сега и не биле во можност да ја поправат. Ок си велам барем парите нека ми ги вратат ќе си најдам од друго место таква. Е арно ама политика на фирмата било да не враќаат пари туку да сум земел што сакам за истите пари. Епа ми дојде преку глава после минатото искуство со нив и фино лепо си спремив тужба и пред да ја поднесам појдов последен пат да ги известам дека доколку не ги вратат парите ќе ги тужам. Ко за беља се погоди некој менаџер од скопје на лице место во салонот па по 10 минути убедување да сум земел фенови за коса за тие 200 евра ми одобри да ми ги врателе парите. Арно ама пошто била платена со картичка, парите морало на истиот начин да бидат вратени и ме убедуваше дека ќе ги врателе парите за 10тина дена. Еве една недела помина нема ништо чисто информативно да си знаете за тие што сеуште купувате производи од таму. Ако веќе морате, барем плаќајте со кеш за да немаат опција да ве врткаат уште подолго за парите ако веќе ви одобрат враќање на средствата.

Абе последни во државата да се вода да продаваат не купувам од таму веќе.

Очигледно е дека имаме СРАЊЕ закони во државата каде продавачот е каде каде позаштитен од купувачот. Во најдобар случај да ги тужам можам само да си добијам тоа што ми должат и ништо повеќе.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Втор пат купено нешто од сет, и втор пат проблем без решение.

Купена машина за шиење во февруари, расипана по 3 употреби во март. На сервис 20 дена и "поправена".

Втор пат се расипува во Април по околу 3-4 употреби од сервисот. Повторно се расипува со исти симптоми. Однесена на сервис, по 43 дена кажуваат дека немале иста таква за замена а сервисерот им бил на одмор сега и не биле во можност да ја поправат. Ок си велам барем парите нека ми ги вратат ќе си најдам од друго место таква. Е арно ама политика на фирмата било да не враќаат пари туку да сум земел што сакам за истите пари. Епа ми дојде преку глава после минатото искуство со нив и фино лепо си спремив тужба и пред да ја поднесам појдов последен пат да ги известам дека доколку не ги вратат парите ќе ги тужам. Ко за беља се погоди некој менаџер од скопје на лице место во салонот па по 10 минути убедување да сум земел фенови за коса за тие 200 евра ми одобри да ми ги врателе парите. Арно ама пошто била платена со картичка, парите морало на истиот начин да бидат вратени и ме убедуваше дека ќе ги врателе парите за 10тина дена. Еве една недела помина нема ништо чисто информативно да си знаете за тие што сеуште купувате производи од таму. Ако веќе морате, барем плаќајте со кеш за да немаат опција да ве врткаат уште подолго за парите ако веќе ви одобрат враќање на средствата.

Абе последни во државата да се вода да продаваат не купувам од таму веќе.

Очигледно е дека имаме СРАЊЕ закони во државата каде продавачот е каде каде позаштитен од купувачот. Во најдобар случај да ги тужам можам само да си добијам тоа што ми должат и ништо повеќе.
Законот е добар бе друже, ти не си го спровел како што треба.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Сега го прочитав ова постов малку погоре на членот па се сетив кога беа ова попустиве пред недела ли колку беа.
Гледам канцелариски столици ај викам да земам две за у "предузече", арно ама дечково вика не продаваме такви работи, како бе му викам одма ја вадам телефонот види еве, јок ми вика тоа се столиците што ги користиме ние овие што седиме на нив ги дава во залиха. :D
И не бев воопшто изненаден затоа што и друг пат сум имал такви слични искуства за други работи и залихи што немаат врска на лице место.
Ај викам да не излагам празен и тогаш си го купив ова успат што се вика.
Така да другар @ParaziT69 Сетек и се е можно, ич да не се чудиш.:D

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Уште продавачките да ги стават на залиха, и ќе може да се затвори темава. :D

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Пред 8 дена додека имаше попуст порачав преку нет напојување кулермастер V750 (од 9к на 7 и нешто), хард диск, продолжен кабел и кулер за пц. Пишуваше дека за надвор од ск (велес сум) за достава треба макс 5 работни дена....ДЕНЕСКА ми се јавуваат ми викаат немале на залиха напојување и кабел (а кога порачав се беше на залиха) да не сум сакал од 1200W да ми пратат со доплата?!?! Одам на страната нивна пишува го имаат на залиха...катастрофа се...требаше за 5 работни дена да стаса (од ск до велес) а овие по 6 работни денови ми се јавуваат демек немале на залиха, дури сеа планирале да ги пратат работите....за споредба само, земав монитор од анхоч пред некој ден...истиот ден ми се јавија да потврдат нарачката, следниот ден ми стаса....
Катастрофа се СЕТ, тоа "попустите" мислам дека онака од ракав си ги ставаат колку да има нешто. Слично вакво искуство имав пред неколку години со комбо маус и тастатура, демек попуст, направив порачка и на тоа остана. Ни да се јават за потврда, ни да испорачаат, ги снема исто ко ништо да не сум направил. Додека за разлика од СЕТ, ДДстор и Анхоч денес ти се јавуваат за потврда, и утре го имаш производот на врата, какви црни 5 дена.

olt96

hello world
18 јуни 2015
229
259
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
Пред се да кажам дека незнам дали е ова правилниот под форум , ама барам место негде да си ги искажам фрустрациите.

Пред околу 1 месец напојувањето (в2 500w) почна да ме заебава. Јас во тоа време незнаев точно што би можел да биде проблемот и затоа го направив овој пост
Компјутерот се гаси при поголем load

Со помош на форумов констатиравме дека е напојувањето. Не го тестирав со друго напојување, дека немав , а и ми изгледаше дека проблемот е очигледен. Го извадив и го однесов на сервис. После 4 дена ми стигна порака "напојувањето е исправно и може да го подигнете" . Јас бев зачуден ама викам ајде дечките знаат повеќе од мене. Отидов како попче и си го земав. Се разбира оно било расипано ама дечкото сервисер го оставил 48 часа "под оптеретување" и констатирал дека се е во ред. Потенцирам : ОД СЕРВИС МИ ВРАТИЈА РАСИПАНО НАПОЈУВАЊЕ.

Идам дома и (се разбира) пак се гаси компјутерот. Морав да го однесам цел кај еден другар и од неговиот да вадиме делови и да ги тестираме кај мене . ( Ова ми одзема едно 3 саати од денот ) . Пробавме со неговото seasonic и си грми компјутерот. Го однесов пак на сервис , и им кажав дека сум тестирал се и дека 100% е напојувањето. Буквално ме форсираат да им ја работам нивната работа. После некој ден ми дадоа дозвола за замена на псу .

Изнервиран бев ама ајде , луѓе сме . До сега сум без исправен компјутер околу 2.5 недели.
Во сетекот каде што бев за замена немаа напојување какво што сакав и решив да земам cx550m кое го имале само во Прилеп. Ми рекоа ќе чекам до четврток (ова се дешаваше во понеделник), викам толку дена сум чекал , ќе почекам уште некој ама бар ќе имам квалитетно напојување. Дојде и пројде четврток и напојувањето го нема . Им се јавив неколку пати и секој пат ми рекоа "ќе ви се јавиме и ќе ве известиме" . Не се јавија . Ова е причината зошто го пишувам ова . Ме мафтаат . Нека се јават да кажат дека не го донеле ако ништо друго.
22 дена сум без комјутер . Да си ја вршеа работата правилно за една недела можеше да се реши се. Последен пат им дзвонев во 12:30. Уште не се јавиле. Не ми се верува дека една од најголемите продавници за електроника во Македонија може да се однесува вака.

Пд;нп : сетек ме мафтаат 22+ денови за едно напојување

Знаев дека има ваква тема незз зошто не ми се покажа во search

Последна промена:

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Додека го чекаш напојувањево да земеше едно половно од 500 денари да не бидеш без компјутер 22 дена, како што тргнало и повеќе.
Затоа што со Сетек и се е можно. :)

olt96

hello world
18 јуни 2015
229
259
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
Додека го чекаш напојувањево да земеше едно половно од 500 денари да не бидеш без компјутер 22 дена, како што тргнало и повеќе.
Затоа што со Сетек и се е можно. :)
Имам дома 10 години стар компјутер врши работа ама 100 пати поспоро. За други помали работи од телефон..

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Снимај видео и покажи им го. И речи им дека сакаш ново... Ако не ти дадат - правац Државна Пазарна Инспекција. И никогаш повеќе во СЕТ

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Леле само жалби за СеРек чиниш како коалиција со АМЦ ,според мене најдобар е Анхоч

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последна промена:

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Со ценана на G4560 СЕТ нек идат нек се е*ат!

На другар вчера му рекле во салон, резервирани ни се G4560, а денеска гледаме цена 5200. Секоја им чест. Да даде господ на лагер цел живот да им стојат.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не се они криви, криви сте вие што пробувате за 2к помалце да купите осетно послаб процесор.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Ми цркна графичката под гаранција од Сетек и баш денес пууу, сега ќе треба да им се нацртам таму во сервисот да им ја носам, баш да видиме што среќа ќе имам. :D

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Да даде господ на лагер цел живот да им стојат.
Те сакам. :inlove:
Не се они криви, криви сте вие што пробувате за 2к помалце да купите осетно послаб процесор.
Кој процесор вреди 5к а е осетно подобар од g4560?????
Не ми кажувај на старо, жити се.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Абе почнавте да зборувате за Сетек и страв ги фати, еве и Web страната не им функционира веке некое време.
Ц.ц.ц.ц колку сте НЕУБАЈ!

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ми цркна графичката под гаранција од Сетек и баш денес пууу, сега ќе треба да им се нацртам таму во сервисот да им ја носам, баш да видиме што среќа ќе имам. :D
Ќе ти дадат нова или пари назад, зависно од графичката. Ако имаш проблем пиши ми мене.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Вчера ми стига порака од Сет да си ја земам графичката.
Денес одам и девојчево ми вика: Уредот кој што го донесовте за сервис е потполно исправен и никаква интервенција не е направена врз него, напротив тестиран со FurMark и не јавува никаков проблем.
Ајјјј како бе, просто да не веруваш. :D
Зимам графичкава одам дома, одма компресорот го дувам тоа слотот pci express x16, ја монтирам и ни проблем ни бутур работи ко што работеше и пред тоа.
И ја заебав работа пред да ја однесам не ја пробав на друг компјутер, ме мрзеше малку :D, ама за друг пат памет, да не се брукам вака. :p
Битно хепи енд работава. :)

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Вчера ми стига порака од Сет да си ја земам графичката.
Денес одам и девојчево ми вика: Уредот кој што го донесовте за сервис е потполно исправен и никаква интервенција не е направена врз него, напротив тестиран со FurMark и не јавува никаков проблем.
Ајјјј како бе, просто да не веруваш. :D
Зимам графичкава одам дома, одма компресорот го дувам тоа слотот pci express x16, ја монтирам и ни проблем ни бутур работи ко што работеше и пред тоа.
И ја заебав работа пред да ја однесам не ја пробав на друг компјутер, ме мрзеше малку :D, ама за друг пат памет, да не се брукам вака. :p
Битно хепи енд работава. :)
Арно што не ти наплатиле. Имаат право да наплатат за тестирање ако уредот е исправен.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно