Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

uTorrent со себе инсталира Epic Scale и си копа... биткоини

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
892
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Automatic updates имаш штиклирано во settings?
Не , стара верзија ми е од јануари ,а како е влезено не знам. Можеби со самиот старт на програмата некако да го инсталира автоматски али тоа е мое мислење.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Епа сеа не е убаво вака да се збори, јас постирав слика од инсталација каде што ми го нуди, така да го има во понудата, а и патем ти постираше нивно соопштени каде самите велат дека Епик Фејл се нивни пријатели и да дел е од нивната понуда. Значи сами го велат тоа, не е дека некој друг го наметнува. Плус во нивнито соопштение пишува дека се нуди кај најголем дел од инсталациите, не секаде, можеби при инсталација софтверот прави некоја анализа на конфигурација па одлучува дали ке го понуди или не во зависност од тоа колку може да профитираат. Значи не збориме сите на памет, баш напротив излегува дека твојата изјава е таква. А впрочем има и корисници кои пријавија дека им се десил сајлент инсталл при апгрејд, али ова не го тврдам, само го прочитав.

Според мене ова е многу шупачки потег од нивна страна, да ти нуди и други софтверчиња и имаш право да ги скокнеш, ама ова е поинаков софвер, ова мајнер кој ТРОШИ твои ресурси за нечијаси таму заработувачка за као деме повисоко добро, они ги донирале парите и спасиле 3-4 црнчиња... ма немој да ме јебеш бре!

Што се однесува до делуџ и љбитторент што си ги пробал, стварно нешто грешиш во кликањето, јас ги користам и двата повеќе од 7-8 месеци и ништо од ова не ми се десило ти што го опишуваш, демек торенти зафаќале дупло од предвиденото, и бришел фајлови и незнам што. Инаку се е ствар на навика, и јас кога се пребацив од уторрент на овие неколку пати се враќав назад затоа што ме мрзеше да шетам по менијата за да ги најдам стварите што ми требаат а што на памет ги знаев каде се кај уторент, ама навика е, транзицијата е како од Мајкрософт офис кога ке се префрлиш на Либре Офис. Инаку најголем проблем со Делуџ ми беше тој што го наведе @Krkac, кога ке кликнев опен фолдер, ми го даваше цел фолдер и не беше селектиран доаунлодот што го барам, па мора рачно да си го најдеш.

Засега мене Трансмишн ми е фаворит.
http://thenextweb.com/insider/2015/...talling-bitcoin-mining-software-probably-not/
Наједноставно објаснување кое е и најверојатно: 99% of "NORMAL" people do is simply "I accept" "Next" "OK" etc. without reading anything!
Што се однесува до Deluge и qbittorent проверено е два пати и си имаат багови на win 8.1. Кога го користев Deluge на ubuntu и ја бев задоволен.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
битно новата не инсталира ништо, исклучете ауто апдејти и цепајте тоа е

Па да, најновата не го инсталира, пред се поради реакциите, еве и нивно соопштение. Е сеа како сеуште може некој да тврди дека ништо не се десило тоа не ми е јасно.

We understand the concerns that have been raised about our partner offer with Epic Scale. Amid user feedback, on Fridaymid-day we paused the offer to allow time for us to do an evaluation.
.
.
That being said - from the feedback we’ve received, it is clear that we misjudged how users would react to this offer; this software is truly different from our previous offers and therefore deserves special attention. For this, we unequivocally apologize to our affected users.

Edit: Како што реков, оваа нивна понуда е поразлична од другите, така да реакциите се целосно оправдани.

Koen

hello world
14 април 2010
244
97
Koen's setup  
OS
Kubuntu 22.04
Transmission за сите торенти, Deluge само за магнетни линкови :)

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Ај линк од она More info here
Пошто ме банираа овие од hd-torrents (личер сум бил, мамичето нивно :) )
Линкот е до тема на форумот, ништо поинаку од овој муабет тука. Освен други лица, празни муабети.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.444
11.501
Скопје
Ова (дополнителен софтвер при инсталација со user consent) не е ништо ново за utorrent, уште одамна давал опција за ask и слични гомца. Dick move e ама ги разбирам. Со вакви потези често знаат да изгубат голем број на корисници. Ми текнува дека порано програмите што биле чисти, а во понови верзии нуделе дополнителен софтвер веднаш ги захејтував и престанував да ги користам освен кога навистина ептен ми требал па ќе сум останел на стара верзија.
Плус во нивнито соопштение пишува дека се нуди кај најголем дел од инсталациите, не секаде, можеби при инсталација софтверот прави некоја анализа на конфигурација па одлучува дали ке го понуди или не во зависност од тоа колку може да профитираат.
Ова е многу, многу веројатно, на пример проверуе што процесор/графичка имаш, оперативен систем или слично па нуди опција.
Што се однесува до silent install, не верувам дека би го направиле тоа затоа што веднаш се дознаваат такви работи меѓутоа секако постои и таа шанса, до толку да се исциганчиле.
Иначе, не треба веднаш да се хејтаат тие Epic Scale, јас им верувам дека голем дел од парите ги даваат за истражување и добротворни цели. Genome mapping е иднината. Ама не учествувам :D затоа што можеби грешам.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Пријатно сум изненаден од ова чудо http://www.tixati.com/ троши многу малку ресурси.
check.png
Simple and easy to use
check.png
Ultra-fast downloading algorithms
check.png
DHT, PEX, and Magnet Link support
check.png
Easy and quick install - no java, no .net
check.png
Super-efficient peer selection and choking
check.png
RC4 connection encryption for added security
check.png
Detailed bandwidth management and charting
check.png
UDP Peer Connections and NAT router hole-punching
check.png
Advanced features such as RSS, IP Filtering, Event Scheduler
check.png
NO Spyware
check.png
NO Ads
check.png
NO Nonsense

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Accept или Decline Offer ти дава при инсталација, не знам што се дигна галама за ова по интернетов, можам да набројам милион бесплатни програми што се обидуваат да ти убацат нешто трето во инсталерот. Само нубови кликаат Next и Accept на слепо и тука нема што Utorrent да бидат криви.
И ако имате Automatic Update уклучено, само програмот си се ажурира без да додаде ништо друго.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.444
11.501
Скопје
Приватните си имаат свои политики, мене ми треба за јавни така да ми врши работа.
Јавните си имаат свои полити, мене ми треба за приватни така да не ми врши работа.
О.К. (кажано во стилот на Гоца)

geek22

hello world
23 февруари 2015
204
114
neznam dali e do epic scale, no denes zabelezav deka utorrent mi go zema cel dostapen upload, i mi pravi ping od 700 ms, no ne zabelezav nekoe koristenje na cpu. spored toa sto procitav ke probam so verzijata 2.2.1, ako i nea ne ja biva tolku od utorent za mene :/

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.332
11.905
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
neznam dali e do epic scale, no denes zabelezav deka utorrent mi go zema cel dostapen upload, i mi pravi ping od 700 ms, no ne zabelezav nekoe koristenje na cpu. spored toa sto procitav ke probam so verzijata 2.2.1, ako i nea ne ja biva tolku od utorent za mene :/

Избриши ги сите торенти и остави го нека работи, ако пак ти прави аплоад, тогаш проблемот е до него, ако не прави, ондак не ти ги бива торентите

geek22

hello world
23 февруари 2015
204
114
Избриши ги сите торенти и остави го нека работи, ако пак ти прави аплоад, тогаш проблемот е до него, ако не прави, ондак не ти ги бива торентите

ne e do torentite imav ogranicen upload od 25 kb. no ja instalirav starata 2.2.1 verzija, i ima ogromna razlika, ova cudo leta, primer na noviot cekav po 2 sekundi torrent da se dodade, na stariov vo del od milisekunda go pravi toa. i nema upload veke. super e.
uste da najdam kako da siminjam torrent sekvencijalno so 2.2.1 i reseno e za dolgi godini :D

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Пријатно сум изненаден од ова чудо http://www.tixati.com/ троши многу малку ресурси.
check.png
Simple and easy to use
check.png
Ultra-fast downloading algorithms
check.png
DHT, PEX, and Magnet Link support
check.png
Easy and quick install - no java, no .net
check.png
Super-efficient peer selection and choking
check.png
RC4 connection encryption for added security
check.png
Detailed bandwidth management and charting
check.png
UDP Peer Connections and NAT router hole-punching
check.png
Advanced features such as RSS, IP Filtering, Event Scheduler
check.png
NO Spyware
check.png
NO Ads
check.png
NO Nonsense
Се извинувам на офтопикот, како на македонски се преведува зборот "peer"?

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB
PSU
72W
RAM
16GB DDR4 2666MHz (Samsung/Geil)
Video card
GTX1050 4GB DDR5
Case
HP Omen
Mouse
Genesis
Monitor
15.6" IPS
OS
Windows 10
Се извинувам на офтопикот, како на македонски се преведува зборот "peer"?
Нема мислам точен превод за „peer“, ама „peer-to-peer“ би било нешто како од компјутер до компјутер или од човек до човек.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Jedah

user
6 ноември 2007
1.323
2.305
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
"Пеер" можам да го сварам некако, ама од "друже" ми се повраќа!
Друже тoa ти е блага форма на ксенофобија према провинцијалци... Пеер е карактеристичен жаргон исклучиво за скопски регион.
Ништо терапија 3 пати во неделата на кафе со Охриѓани, Прилепчани и сл.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно