Automatic updates имаш штиклирано во settings?Е ајде кажи кај мене како е влезен во пц epic scale , кога bittorrent ми е инсталиран на 15.01.2015 а epic scale на 04.03.2015. Не сум ни "next' кликал ни ништо ?!![]()
![]()
Automatic updates имаш штиклирано во settings?Е ајде кажи кај мене како е влезен во пц epic scale , кога bittorrent ми е инсталиран на 15.01.2015 а epic scale на 04.03.2015. Не сум ни "next' кликал ни ништо ?!![]()
![]()
Не , стара верзија ми е од јануари ,а како е влезено не знам. Можеби со самиот старт на програмата некако да го инсталира автоматски али тоа е мое мислење.Automatic updates имаш штиклирано во settings?
http://thenextweb.com/insider/2015/...talling-bitcoin-mining-software-probably-not/Епа сеа не е убаво вака да се збори, јас постирав слика од инсталација каде што ми го нуди, така да го има во понудата, а и патем ти постираше нивно соопштени каде самите велат дека Епик Фејл се нивни пријатели и да дел е од нивната понуда. Значи сами го велат тоа, не е дека некој друг го наметнува. Плус во нивнито соопштение пишува дека се нуди кај најголем дел од инсталациите, не секаде, можеби при инсталација софтверот прави некоја анализа на конфигурација па одлучува дали ке го понуди или не во зависност од тоа колку може да профитираат. Значи не збориме сите на памет, баш напротив излегува дека твојата изјава е таква. А впрочем има и корисници кои пријавија дека им се десил сајлент инсталл при апгрејд, али ова не го тврдам, само го прочитав.
Според мене ова е многу шупачки потег од нивна страна, да ти нуди и други софтверчиња и имаш право да ги скокнеш, ама ова е поинаков софвер, ова мајнер кој ТРОШИ твои ресурси за нечијаси таму заработувачка за као деме повисоко добро, они ги донирале парите и спасиле 3-4 црнчиња... ма немој да ме јебеш бре!
Што се однесува до делуџ и љбитторент што си ги пробал, стварно нешто грешиш во кликањето, јас ги користам и двата повеќе од 7-8 месеци и ништо од ова не ми се десило ти што го опишуваш, демек торенти зафаќале дупло од предвиденото, и бришел фајлови и незнам што. Инаку се е ствар на навика, и јас кога се пребацив од уторрент на овие неколку пати се враќав назад затоа што ме мрзеше да шетам по менијата за да ги најдам стварите што ми требаат а што на памет ги знаев каде се кај уторент, ама навика е, транзицијата е како од Мајкрософт офис кога ке се префрлиш на Либре Офис. Инаку најголем проблем со Делуџ ми беше тој што го наведе @Krkac, кога ке кликнев опен фолдер, ми го даваше цел фолдер и не беше селектиран доаунлодот што го барам, па мора рачно да си го најдеш.
Засега мене Трансмишн ми е фаворит.
битно новата не инсталира ништо, исклучете ауто апдејти и цепајте тоа е
We understand the concerns that have been raised about our partner offer with Epic Scale. Amid user feedback, on Fridaymid-day we paused the offer to allow time for us to do an evaluation.
.
.
That being said - from the feedback we’ve received, it is clear that we misjudged how users would react to this offer; this software is truly different from our previous offers and therefore deserves special attention. For this, we unequivocally apologize to our affected users.
Линкот е до тема на форумот, ништо поинаку од овој муабет тука. Освен други лица, празни муабети.Ај линк од она More info here
Пошто ме банираа овие од hd-torrents (личер сум бил, мамичето нивно)
Ова е многу, многу веројатно, на пример проверуе што процесор/графичка имаш, оперативен систем или слично па нуди опција.Плус во нивнито соопштение пишува дека се нуди кај најголем дел од инсталациите, не секаде, можеби при инсталација софтверот прави некоја анализа на конфигурација па одлучува дали ке го понуди или не во зависност од тоа колку може да профитираат.
Супер е се додека се користи за јавни тракери, бидејки приватните торенти не го сакаатПријатно сум изненаден од ова чудо http://www.tixati.com/ троши многу малку ресурси.
Приватните си имаат свои политики, мене ми треба за јавни така да ми врши работа.Супер е се додека се користи за јавни тракери, бидејки приватните торенти не го сакаат
![]()
Јавните си имаат свои полити, мене ми треба за приватни така да не ми врши работа.Приватните си имаат свои политики, мене ми треба за јавни така да ми врши работа.
neznam dali e do epic scale, no denes zabelezav deka utorrent mi go zema cel dostapen upload, i mi pravi ping od 700 ms, no ne zabelezav nekoe koristenje na cpu. spored toa sto procitav ke probam so verzijata 2.2.1, ako i nea ne ja biva tolku od utorent za mene :/
Избриши ги сите торенти и остави го нека работи, ако пак ти прави аплоад, тогаш проблемот е до него, ако не прави, ондак не ти ги бива торентите
Се извинувам на офтопикот, како на македонски се преведува зборот "peer"?Пријатно сум изненаден од ова чудо http://www.tixati.com/ троши многу малку ресурси.
Simple and easy to use![]()
Ultra-fast downloading algorithms![]()
DHT, PEX, and Magnet Link support![]()
Easy and quick install - no java, no .net![]()
Super-efficient peer selection and choking![]()
RC4 connection encryption for added security![]()
Detailed bandwidth management and charting![]()
UDP Peer Connections and NAT router hole-punching![]()
Advanced features such as RSS, IP Filtering, Event Scheduler![]()
NO Spyware
NO Ads
NO Nonsense![]()
Нема мислам точен превод за „peer“, ама „peer-to-peer“ би било нешто како од компјутер до компјутер или од човек до човек.Се извинувам на офтопикот, како на македонски се преведува зборот "peer"?
Се извинувам на офтопикот, како на македонски се преведува зборот "peer"?
Друже тoa ти е блага форма на ксенофобија према провинцијалци... Пеер е карактеристичен жаргон исклучиво за скопски регион."Пеер" можам да го сварам некако, ама од "друже" ми се повраќа!
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC650 Dual-Band, 433+200Mbps, WiFi 5, WE650
850,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден