Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

uTorrent со себе инсталира Epic Scale и си копа... биткоини

xhktw

x
2 август 2009
1.465
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
tixati не е баш lightweight.
Имам лаптоп со dual core AMD C-50 @1.00ghz и дури маусот ми сецка кога ја пуштам програмата.
Deluge е шитот :)
Едо, без навреда ама на тоа лап топче не ме чуди ни четка у пеинт кога избираш да ти кочи маусот. Али чим ти се покажал Deluge како побрза опција тогаш супер.

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Едо, без навреда ама на тоа лап топче не ме чуди ни четка у пеинт кога избираш да ти кочи маусот. Али чим ти се покажал Deluge како побрза опција тогаш супер.

Искрено, со тој лаптоп ја имам праено повеќе од 400 дизајни меѓу кои биле разни банери (2 квадратни метри макс), визит картички, разни веб страни и што ли уште не :D Дури имам работено и илустратор и фотошоп на него. Кочење на маус во интерфејсот? Не, али чекање многу да се зачува нешто - да.
Издржува малото и издржува сеуште :)
Едвај чекам да купам нов лаптоп да се куртулам од него btw

Speedy

lurker
21 август 2010
635
212
qBitorrent и uTorrent 2.2.1 Build 25302

uTorrent прави проблем при инсталација на 8.1, ама мислам дека се решава со гасење на интернет конекција/Disable LAN пред сетап.

Еве го па сега сетапот си се инсталира најнормално кај мене.

Рекламите се ужас на последниот МИторент, со гасење пак ми останува некој банер ваму-таму. Му треба многу време за да повлече сидери. Тежок шит.

Кој друг клиент го препорачувате освен qBitorrent/uTorrent?

Последната добра верзија.

qQQDBW8.jpg

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Јас мислев дека е една од најдобрите lightweight програми и го користам со години, за да видам дека 10-15% секогаш ми го користи процесорот без разлика на тоа дали симнува или не. Ова вчера беше капак на се...

Тестирам Deluge од денес...

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
892
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Потврдено и на Bittorrent има epic scale, сега ги открив со malwarebytes, кои сум ги имал во пц од 04.03.2015 во C:\ProgramData\EpicScale .

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
qBittorrent, ај да го пробам си викам, симињам цела сезона house of cards, селектирам DO NOT DOWNLOAD за 1 и 2 епизода (зашо веќе ги иам симнато во фолдерот на десктоп си стојат али не ми се глеани), а download за 3 и 4, отварам гледам ги симнал 3 и 4 а ми ги избришал 1 и 2 епизода WTF o_O :eek:h: ????????????? Местам од ново да ги симнам само 1 и 2 епизода(зашо гомново ми ги избриша), што значи сите други (вклучувајќи ја 3 и 4 епизода) ми се деселeктирани, сега ми ги избриша 3 и 4 епизода :eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h:

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
И сеа кој да користам моментално сум на уторент?
Ја бев на најновата верзија исто како и твојата, перфектно си работеше, ај викам да пробам нешо друго ради муабетиве шо ги пуштиле, али се заебав, се враќам на него.
http://blog.utorrent.com/2015/03/06/regarding-partner-offers/ ова барем од моето искуство е 100% точно!
Симнете го од официјалната страна и одштиклирајте ги понудите, чист е ко суза и сеуште далеку најдобар.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
uTorrent 2.2.1 Build 25302 оваа, спие и декстопот и лаптопот, претходно со најновата во мирување без уклучен торент тргаше по 15-20 % ЦПУ.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
hd-torrents и ред други приватњаци не дозволуваат употреба на uTorrent 2.2.1

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Јас користам Deluge и на компјутерот на кој има инсталирано линукс и на лаптопот со виндовс.
Лесно и брзо ги симнува торентите и е прифатен од повеќето приватни торенти, единствена забелешка што може да му се даде е кога сакаш да ти го отвори фолдерот на некој симнат фајл тој го отвара фолдерот дефолтниот фолдер каде се симнуваат сите фајлови наместо конкретно таргетираниот фајл.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ај викам и Deluge да ја пробам, чекирам 5 епизода да се симне гледам во фолдерот покажува дека 4, 5 и 12 епизода се симнати. :innocent::eek:h: Ги отвара 4 и 12 али само неколку сцени, фала му на бога 5 е цела, останува да видиме дали е и читава. Епизодата треба да зафаќа 2.3GB и толку е на диск али просторот што ми го зема вкупно е 4,66GB. :angry:
На секое отварање на торент ме прашува allow access firewall?
Вие тоа сериозно овие програми ги препорачувате како замена за utorrent? o_O

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
uTorrent 2.2.1 користам многу одамна, сега и на Win8.1. Немам никакви проблеми и не планирам да го менувам уште долго.
Симнувам од hd-torrents без проблем.

Сум ги пробувал и Deluge и qBittorrent и многу други, ниеден не ме задржал повеќе од еден симнат торент. Некако сите други ми делуваат како недоправени, pre-alpha. Можеби е навика, можеби не..

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Вие тоа сериозно овие програми ги препорачувате како замена за utorrent? o_O
Kај мене одлично работи Deluge на Linux Mint, уклучен е постојано додека работи компјутерот и имам прилично доста сообраќај поминато преку него и досега сум немал никаков проблем. Ретко симнувам само дел од торентот, обично ја симнувам целата содржина и ако на пример ми треба побрзо 5 епизода само ја ставам како приоритет. Една од причините што токму него го одбрав да го користам е што воопшто не му пречи при работа на компјутерот и тој беше меѓу првите што го прифаќаат на приватните торент страници.
На лаптопот на кој имам инсталирано виндовс, немам никаков проблем со firewall-от како што кај тебе прави. Многу ретко работам на него ама брат ми не ми пријавил никаков проблем кој треба да го средам.
За моите потреби си е топ програмчето, ама сепак се работи за друг оперативен систем така да можно е да има повеќе проблеми со прозорецот на микрософт.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Само што го инсталирав најновиот µTorrent Stable(3.4.2 build 38913) симнат од официјалниот сајт и можам да потврдам дека epic scale го нема ниту во понудите. Ова секој може да го провери. Нема смисла веќе да се збори на памет.

Последна промена:

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
И јас имав во ПЦ верзија 3.4.2 и немав никаков epic scalе инсталирано. Ама од кога зачитав на темава, го избришав за секој случај и снимив стара верзија 2.2.1. Па ќе видиме што како понатака

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.240
666
Па кој е крив што 90% од стручњаците за инсталирање само кликаат на Next.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
892
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Па кој е крив што 90% од стручњаците за инсталирање само кликаат на Next.
Е ајде кажи кај мене како е влезен во пц epic scale , кога bittorrent ми е инсталиран на 15.01.2015 а epic scale на 04.03.2015. Не сум ни "next' кликал ни ништо ?! :D :confused:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Само што го инсталирав најновиот µTorrent Stable(3.4.2 build 38913) симнат од официјалниот сајт и можам да потврдам дека epic scale го нема ниту во понудите. Ова секој може да го провери. Нема смисла веќе да се збори на памет.

Епа сеа не е убаво вака да се збори, јас постирав слика од инсталација каде што ми го нуди, така да го има во понудата, а и патем ти постираше нивно соопштени каде самите велат дека Епик Фејл се нивни пријатели и да дел е од нивната понуда. Значи сами го велат тоа, не е дека некој друг го наметнува. Плус во нивнито соопштение пишува дека се нуди кај најголем дел од инсталациите, не секаде, можеби при инсталација софтверот прави некоја анализа на конфигурација па одлучува дали ке го понуди или не во зависност од тоа колку може да профитираат. Значи не збориме сите на памет, баш напротив излегува дека твојата изјава е таква. А впрочем има и корисници кои пријавија дека им се десил сајлент инсталл при апгрејд, али ова не го тврдам, само го прочитав.

Според мене ова е многу шупачки потег од нивна страна, да ти нуди и други софтверчиња и имаш право да ги скокнеш, ама ова е поинаков софвер, ова мајнер кој ТРОШИ твои ресурси за нечијаси таму заработувачка за као деме повисоко добро, они ги донирале парите и спасиле 3-4 црнчиња... ма немој да ме јебеш бре!

Што се однесува до делуџ и љбитторент што си ги пробал, стварно нешто грешиш во кликањето, јас ги користам и двата повеќе од 7-8 месеци и ништо од ова не ми се десило ти што го опишуваш, демек торенти зафаќале дупло од предвиденото, и бришел фајлови и незнам што. Инаку се е ствар на навика, и јас кога се пребацив од уторрент на овие неколку пати се враќав назад затоа што ме мрзеше да шетам по менијата за да ги најдам стварите што ми требаат а што на памет ги знаев каде се кај уторент, ама навика е, транзицијата е како од Мајкрософт офис кога ке се префрлиш на Либре Офис. Инаку најголем проблем со Делуџ ми беше тој што го наведе @Krkac, кога ке кликнев опен фолдер, ми го даваше цел фолдер и не беше селектиран доаунлодот што го барам, па мора рачно да си го најдеш.

Засега мене Трансмишн ми е фаворит.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно