Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Еве за 2 дена 3 недели.
Нормално е само овие информации околу пакетите да ги имам?
Не само што не е во ред, ниту датумот некако не одговара. Си треебал порано да провериш,ова изгледа како да е корегирано.

mak

hello world
15 април 2009
128
65
Денеска бев во ЕЛС, надвор од Скопје. Невиден хаос. Фирмата треба одма да се распадне, и да дојдат некои луѓе кои ќе можат да ја организираат целата работа. Имаше илјадни пратки, и тоа пак ќе кажам, град надвор од Скопје. Пратките си седат таму, ако не одиш да си ги земеш којзнае кога ќе ти ги достават. Луѓето што работат таму се во хаос. Пратки расфрлани насекаде, нема организација, неколку луѓе само. Секој ден ќе пристигаат нови пратки, и хаосот ќе се зголемува. Не ми се мисли што се случува во хабот во Скопје.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Не само што не е во ред, ниту датумот некако не одговара. Си треебал порано да провериш,ова изгледа како да е корегирано.
Не сфаќам, што сакаш да кажеш? Секој втор ден го проверувам стстусот и ми е чудно што сите пишуваат им стигнала за 11 дена, 2 недели а кај мене нема никакви информации послем 3 недели

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Не сфаќам, што сакаш да кажеш? Секој втор ден го проверувам стстусот и ми е чудно што сите пишуваат им стигнала за 11 дена, 2 недели а кај мене нема никакви информации послем 3 недели
Сакам да кажам дека тракингот на сајтот на ECSC со последните два статуса може да се апдејтира само кога кај нас ќе ја скенираат пратката. А бидејќи го нема, очигледно се збунил системот. :D
Нека ме исправи некој ако грешам со праткиве од Тему.

kloki

hello world
24 јули 2015
333
75
Ќе плаќаш затезна камата :)
Да им стегнеме затезна камата на сите доставни служби,з“ш да имаме камати од сметки оти е уредено со закон тоа? (не доставувањето на сметки не го одлага нивното плаќање).Нека ги превземат и доставувањето на сметки овие приватниве и мкд пошта да ги доцни како пратките. :) масовност и едногласност треба. Се ќе биде електронски пуштање и достава на пратки писма итн има многу начини ама и средства сега идат нови избори локални.Треба да се мисли на електоратот(гласачкото тело).

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Да им стегнеме затезна камата на сите доставни служби,з“ш да имаме камати од сметки оти е уредено со закон тоа? (не доставувањето на сметки не го одлага нивното плаќање).Нека ги превземат и доставувањето на сметки овие приватниве и мкд пошта да ги доцни како пратките. :) масовност и едногласност треба. Се ќе биде електронски пуштање и достава на пратки писма итн има многу начини ама и средства сега идат нови избори локални.Треба да се мисли на електоратот(гласачкото тело).
Ако имаш време и си немаш работа земи да ги тужиш поштите. Тоа ти е сизифова работа, ништо нема да постигнеш на крај.

У денешно време ти е најарно сметките на емаил да стигаат, а за пратки можеш само да се надеваш да си вршат работа како што треба од пошта.

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
Ништо не сум нарачал никогаш само гледам. Напочеток минимум нарачка ми беше до 1000 и нешто денари а сега гледам се намалило на 600 денари. Знае некој како вака се случи?
гледаат дека не купуваш и спуштаат да те привлечат мене после првото купување ми се качи на 1200 и сега после две недели е спуштено на 600

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.832
4.045
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Радости! Жениве ќе го блокираат ЕЛС. :)

Chiller

user
8 март 2012
1.576
1.189
Скопје Аеродром

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Таман си купив перница од Dormeo и дур гледам на Temu други работи наидов на слични перници како од Dormeo што се полнети :D

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Читам викаат дека кај нас ги нема оние поскапите производи на Temu како што се поголем мебел столици и слично. Имаше во групата на Фејсбук дека некој од Германија преку Temu си купил столици.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Читам викаат дека кај нас ги нема оние поскапите производи на Temu како што се поголем мебел столици и слично. Имаше во групата на Фејсбук дека некој од Германија преку Temu си купил столици.
Да , најскап произод за тука е до 1290 денари, исто толку е и најголема сума за нарачка по ново.

Spiritus

read-only
15 јули 2011
19
25
1290 е најверојатно за да биде под прагот од 22 евра царина и да не заглавуваат пратките таму

mak

hello world
15 април 2009
128
65
Овие од ЕЛС се толку заглавени, да си платиле реклами по порталиве во вид на статии.

15 септември 2012
1.164
1.300
Овие од ЕЛС се толку заглавени, да си платиле реклами по порталиве во вид на статии.

Лажат за сите домашни и меѓународни лиценци!
Преку нив не можеш да пратиш пратка во странство.
Толку од лиценците.
Ем башка, да имаа некоја лиценца, ќе се пофалеа на веб страната, ќе ставеа слика од лиценцата...
Слаба им е л`жгата.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Елс може и да се заглавени, а може и не се. Мене ми е битно што за 3 недели од тему ми стигаат пратките, си добијам смс и си ја земам пратката од елс.
Штом ја видам по тракинг дека е во Скопје за 1-2 дена ја добијам локално и воопшто не е лошо.
Алиекспес почнав да ги избегнувам, пошто во последниве години по 3 и повеќе месеци чекам за пратка, и на крај ми де одмилее тоа што сум го нарачал.
На неколку пати и ми ги откажуваа нарачките после 10тина дена од испраќање кај али, иако ми рефундираат сепак изминат 10-20 дена и јас пак во потрага по производот.

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Леле стварно еј, сликава со пакетот сликан е кај нив во седиште во близина на Фершпед. :))))))))))

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно