Денес поарен.. ајде да бидеме фер.
btw - да не бидам сватен како медијатор, ама форумов треба да потикне конструктивни муабети и решенија - да не го претвориме во facebook нели?
Катастрофа, ужас, 20 пати од сабајле прекина, не можеш ништо да сработиш. И овие пари што им ги давам се многу. Дилетанти.Денес поарен.. ајде да бидеме фер.
btw - да не бидам сватен како медијатор, ама форумов треба да потикне конструктивни муабети и решенија - да не го претвориме во facebook нели?
Катастрофа, ужас, 20 пати од сабајле прекина, не можеш ништо да сработиш. И овие пари што им ги давам се многу. Дилетанти.
Кој реон? Кај мене центар(м.маало) нема прекини денес.Катастрофа, ужас, 20 пати од сабајле прекина, не можеш ништо да сработиш. И овие пари што им ги давам се многу. Дилетанти.
Пак ова истото се случува...Користам локален ISP во Неготино го имам истиот проблем.
Другари по Скопје ми викаат имаат ист проблем со Телеком и А1 .. којзнае шо се дешава.
Се јавив пред 2-3 дена им кажав дека имам проблем повеќе од 1 недела, ми кажаа дека не сум бил само јас со тој проблем (демек утеха ми дадоа).И јас имам проблем веќе месец време.
Џабе е, до сега им пишав 4мејлови, а сега пред малку им пишав нов со оваа сликаСе јавив пред 2-3 дена им кажав дека имам проблем повеќе од 1 недела, ми кажаа дека не сум бил само јас со тој проблем (демек утеха ми дадоа).
Ако продолжат вака ќе отидам кај друг оператор.
Утеха ќе ти дадат само, не се секирај. Само ме чуди што после толку време ниту една утната сметка, ми зазвони инкасатор да праша дали сум платил сметка..Џабе е, до сега им пишав 4мејлови, а сега пред малку им пишав нов со оваа слика![]()
Што се распрашуваш на форум? Сакаш некој да дојде и да ископа ѕидовите и да ти смени кабел?Дали некој имал ваква ситуација:
- пред една недела склучив договор со телекабел за оптички Интернет и ми наместија модем во кутијата за модеми на приземјето од зградата и ми кажаа дека се што треба да направам е да купам рутер и да го поврзам со кабел во приклучокот што излегува во станот (приклучокот е наместен со правењето на станот се со цел да не се пуштаат кабли и да се копа за секој стан).
- купив рутер, но немав Интернет и по еднонеделно убедување дека немам интернет, а тие проверуваа дека има сигнал до модемот, дојде екипа и утврди дека негде е прекинат кабелот од модемот што беше пуштен при инсталација на зградата, односно една жица од осумте е прекината и да викнам некоја фирма која ќе го среди кабелот да работи со седум жици ( некаде пиши можи да е побавен интернетот).
Од Телекабел викаат дека не можи класично модем да ми наместат во станит и мора да биде во кутијата каде што се сите модеми од зградата.
Па дали имате вакво искуство, кој е одговорен, дали да го контактирам инвеститорот?
Немам пристап до интернет, а морам да платам сметка.
Океј, фала.Што се распрашуваш на форум? Сакаш некој да дојде и да ископа ѕидовите и да ти смени кабел?
Батка, пиши му писмо на тој што ти го шитнал станот и прати му го со доставница. Задолжително барај да ти ја доведе инсталацијата во исправна состојба во определен рок - 7 дена, 10 дена (колку можеш да се стрпиш). ТИ СИ ПЛАТИЛ НОВ ИСПРАВЕН СТАН СО СИТЕ ИНСТАЛАЦИИ ИСПРАВНИ. БАРАЈ ДА ТИ БИДАТ ИСПРАВНИ!!! ТИ СИ ДАЛ МНОГУ ПАРИ ЗА ТОА. Освен ако ти се крадени парите, па не им ја знаеш вредноста.
Ако ти е незгодно, ангажирај адвокат. (Он ќе те завлекува за да ти земе повеќе пари).
Дали некој имал ваква ситуација:
- пред една недела склучив договор со телекабел за оптички Интернет и ми наместија модем во кутијата за модеми на приземјето од зградата и ми кажаа дека се што треба да направам е да купам рутер и да го поврзам со кабел во приклучокот што излегува во станот (приклучокот е наместен со правењето на станот се со цел да не се пуштаат кабли и да се копа за секој стан).
- купив рутер, но немав Интернет и по еднонеделно убедување дека немам интернет, а тие проверуваа дека има сигнал до модемот, дојде екипа и утврди дека негде е прекинат кабелот од модемот што беше пуштен при инсталација на зградата, односно една жица од осумте е прекината и да викнам некоја фирма која ќе го среди кабелот да работи со седум жици ( некаде пиши можи да е побавен интернетот).
Од Телекабел викаат дека не можи класично модем да ми наместат во станит и мора да биде во кутијата каде што се сите модеми од зградата.
Па дали имате вакво искуство, кој е одговорен, дали да го контактирам инвеститорот?

Иди во првата продавница за електроника, купи кабел тестер за 400-500 денари и истестирај дали сите 8 жици имаат сигнал.Дали некој имал ваква ситуација:
Mičurin katastrofa isto poslednive 2 nedeli postojano prekini. Za koja lokacija pišuvaš deka ima prekini?Дали последниве недела две имате проблеми? Само денес 3 дисконекции кај мене
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден