Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел оптички пакети

godovic

hello world
5 септември 2007
343
395
Скопје
Денес поарен.. ајде да бидеме фер.
btw - да не бидам сватен како медијатор, ама форумов треба да потикне конструктивни муабети и решенија - да не го претвориме во facebook нели?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
btw - да не бидам сватен како медијатор, ама форумов треба да потикне конструктивни муабети и решенија - да не го претвориме во facebook нели?

Во Драчево 0 проблеми со нетот

godovic

hello world
5 септември 2007
343
395
Скопје
Катастрофа, ужас, 20 пати од сабајле прекина, не можеш ништо да сработиш. И овие пари што им ги давам се многу. Дилетанти.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Катастрофа, ужас, 20 пати од сабајле прекина, не можеш ништо да сработиш. И овие пари што им ги давам се многу. Дилетанти.

незнам зошто кукаш само, па немаш договор со нив месец за месец ти е, штом не ти чини откажи ги, иди кај друг

fiksen69

hello world
20 јули 2016
64
91
Кој реон? Кај мене центар(м.маало) нема прекини денес.

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Последниве две недели Аеродром реон Блаже Конески е катастрофа 6—7 паѓања само во работно време. Пријавено 3 пати никакво подобрување

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
И јас имам проблем веќе месец време.
Се јавив пред 2-3 дена им кажав дека имам проблем повеќе од 1 недела, ми кажаа дека не сум бил само јас со тој проблем (демек утеха ми дадоа).
Ако продолжат вака ќе отидам кај друг оператор.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Се јавив пред 2-3 дена им кажав дека имам проблем повеќе од 1 недела, ми кажаа дека не сум бил само јас со тој проблем (демек утеха ми дадоа).
Ако продолжат вака ќе отидам кај друг оператор.
Џабе е, до сега им пишав 4мејлови, а сега пред малку им пишав нов со оваа слика :D

Атачменти

• Screenshot_20250304_180114_Viber.jpg
    Screenshot_20250304_180114_Viber.jpg
    655,8 KB · Прегледи: 82

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Џабе е, до сега им пишав 4мејлови, а сега пред малку им пишав нов со оваа слика :D
Утеха ќе ти дадат само, не се секирај. Само ме чуди што после толку време ниту една утната сметка, ми зазвони инкасатор да праша дали сум платил сметка.. :LOL:
Му кажав види статистика во последни 10 години и ќе ти биде јасно дали сум платил со задоцнување....

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Дали некој имал ваква ситуација:

- пред една недела склучив договор со телекабел за оптички Интернет и ми наместија модем во кутијата за модеми на приземјето од зградата и ми кажаа дека се што треба да направам е да купам рутер и да го поврзам со кабел во приклучокот што излегува во станот (приклучокот е наместен со правењето на станот се со цел да не се пуштаат кабли и да се копа за секој стан).

- купив рутер, но немав Интернет и по еднонеделно убедување дека немам интернет, а тие проверуваа дека има сигнал до модемот, дојде екипа и утврди дека негде е прекинат кабелот од модемот што беше пуштен при инсталација на зградата, односно една жица од осумте е прекината и да викнам некоја фирма која ќе го среди кабелот да работи со седум жици ( некаде пиши можи да е побавен интернетот).

Од Телекабел викаат дека не можи класично модем да ми наместат во станит и мора да биде во кутијата каде што се сите модеми од зградата.

Па дали имате вакво искуство, кој е одговорен, дали да го контактирам инвеститорот?
Немам пристап до интернет, а морам да платам сметка.

15 септември 2012
1.164
1.300

- пред една недела склучив договор со телекабел за оптички Интернет и ми наместија модем во кутијата за модеми на приземјето од зградата и ми кажаа дека се што треба да направам е да купам рутер и да го поврзам со кабел во приклучокот што излегува во станот (приклучокот е наместен со правењето на станот се со цел да не се пуштаат кабли и да се копа за секој стан).

- купив рутер, но немав Интернет и по еднонеделно убедување дека немам интернет, а тие проверуваа дека има сигнал до модемот, дојде екипа и утврди дека негде е прекинат кабелот од модемот што беше пуштен при инсталација на зградата, односно една жица од осумте е прекината и да викнам некоја фирма која ќе го среди кабелот да работи со седум жици ( некаде пиши можи да е побавен интернетот).

Од Телекабел викаат дека не можи класично модем да ми наместат во станит и мора да биде во кутијата каде што се сите модеми од зградата.

Па дали имате вакво искуство, кој е одговорен, дали да го контактирам инвеститорот?
Што се распрашуваш на форум? Сакаш некој да дојде и да ископа ѕидовите и да ти смени кабел?

Батка, пиши му писмо на тој што ти го шитнал станот и прати му го со доставница. Задолжително барај да ти ја доведе инсталацијата во исправна состојба во определен рок - 7 дена, 10 дена (колку можеш да се стрпиш). ТИ СИ ПЛАТИЛ НОВ ИСПРАВЕН СТАН СО СИТЕ ИНСТАЛАЦИИ ИСПРАВНИ. БАРАЈ ДА ТИ БИДАТ ИСПРАВНИ!!! ТИ СИ ДАЛ МНОГУ ПАРИ ЗА ТОА. Освен ако ти се крадени парите, па не им ја знаеш вредноста.

Ако ти е незгодно, ангажирај адвокат. (Он ќе те завлекува за да ти земе повеќе пари).

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Што се распрашуваш на форум? Сакаш некој да дојде и да ископа ѕидовите и да ти смени кабел?

Батка, пиши му писмо на тој што ти го шитнал станот и прати му го со доставница. Задолжително барај да ти ја доведе инсталацијата во исправна состојба во определен рок - 7 дена, 10 дена (колку можеш да се стрпиш). ТИ СИ ПЛАТИЛ НОВ ИСПРАВЕН СТАН СО СИТЕ ИНСТАЛАЦИИ ИСПРАВНИ. БАРАЈ ДА ТИ БИДАТ ИСПРАВНИ!!! ТИ СИ ДАЛ МНОГУ ПАРИ ЗА ТОА. Освен ако ти се крадени парите, па не им ја знаеш вредноста.

Ако ти е незгодно, ангажирај адвокат. (Он ќе те завлекува за да ти земе повеќе пари).
Океј, фала.

Утре ќе се јавам кај инвеститорот па ќе видам што ќе биде следно.

godovic

hello world
5 септември 2007
343
395
Скопје
Не мора да значи дека некоја жичка е оштетена во ѕидот и дека треба да штемаш. Многу често се случува тој што ги ставал конекторите да не ги терминирал добро. Почни прво од таму. Изгуглај, не е ништо комплицирано.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521

Дали телекабел екипата провери со инструмент дека има прекин? Од муабетот така разбрав.
Дали пробаа они да сменат конектори на 2те страни на таа линија, или ако завршуваат во печ панел, барем да се проба друг печ кабел. И јас верувам дека е до терминирањето а не баш до кабелот. Некој не проверил инсталација изгледа
Опција е и да не чини портот на модемот, ама ваљда провериле пошто тврделе дека е до кабелот.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226

Иди во првата продавница за електроника, купи кабел тестер за 400-500 денари и истестирај дали сите 8 жици имаат сигнал.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
Битола интернетот попара 350мс надвор од МК веќе неколку сати, од техничка викат немало проблем, прв пат слушнале.
А од техничка шо работат, дали тие го пратат сигналот каков квалитет има?

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB