Иако сум постаро годиште, уште не сум за старо железо, донекаде се раѕбирам во машинерија, но сепак несум ИТ стручњак. Во главно сепак сум успеал да го средам и поврзам принтерот со компјутер преку WiFi.Опушти се, иначе претпоставив дека станува збор за член од друга матична земја и послабо познавање на компјутери. Се познава по тоа што мислиш дека е Телеком крив за тоа што принтерот ти прави проблеми и од непознати причини очекуваш дека се должни да дојдат и да ти го поправат и сето тоа, секако, без никаков надомест. Мој совет, најди некое дете од комшии, по можност некое побистро, некое што разбира компјутери и нека ти помогне. Во краен случај, види на пазар3 или по ФБ групи, има луѓе што за соодветен паричен надомест ќе дојдат дома и ќе ти средат што треба... еднократно. Ти секако, како корисник, секад можеш нешто да "расипеш" и да речеш дека не ти го средиле скроз.
На тема, не ти стигаат пораки од извесни институции... зошто мислиш дека некој таму во Телеком седи и си вика, ај, ај на овој нема да му ги пуштаме пораките од МВР, леле колку ке биде јако. Прво, провери дали си оставил точен број, второ, провери, или барем пробај да провериш со институцијата дали они внеле твој точен број, трето, провери дали воопшто им функционира праќањето пораки. Знам дека во Словенија, вториве две точки не треба воопшто да ги мислиш, ама кај нас, баш тие две се најчесто во дефект. Пример, закажување за лична карта/пасош, треба да ти стигне порака... епа не стига. Треба да ти стигне кога ти е готово документот... епа ни тоа не стига... и така е со години. Можеби сега повторно работи, ама јас последниве 4-5 документи што сум ги вадел, никогаш не работел системот за праќање пораки до граѓаните.
Јас пробувам денес ама мислам дека без точен VLAN tag за IPTV, џабе. Дали има некој информација кој е VLAN tag id на Huawei рутерите? Веќе пробав со 400, не е тој.Или некој да зајми едно апаратче на 2 дена in the name of science? Само да пробам дали igmp proxy ќе работи.
Пробај со 413Јас пробувам денес ама мислам дека без точен VLAN tag за IPTV, џабе. Дали има некој информација кој е VLAN tag id на Huawei рутерите? Веќе пробав со 400, не е тој.
не сака ни со тоа.Пробај со 413
838 ili 840.Јас пробувам денес ама мислам дека без точен VLAN tag за IPTV, џабе. Дали има некој информација кој е VLAN tag id на Huawei рутерите? Веќе пробав со 400, не е тој.
Дали имате сите рестарт околу 05:26? Два пати имам пробано навечер околу 21 да го исклучам од струја и џабе. Рестартов се дешава у 05:26.
Што имаш Хуавеи или Техниколор? Хуавеито може во бриџ мод, техниколорот може само PPPoE Passthrough освен ако не смениле нешто скоро.Може овој рутеров Текниколор да им се приклучи у bridge mode? Некако кога отварам опции на ајпито да влезам у рутерот едина опција ми е рестарт, нема никакви други опции.
Погледнете го атачментот 154115
Исто и кај мене.
Мислењето е автоматски споено:
Што имаш Хуавеи или Техниколор? Хуавеито може во бриџ мод, техниколорот може само PPPoE Passthrough освен ако не смениле нешто скоро.