Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
265
250
Денеска и Мобилна и Фиксна оптичка мрежа мбогу бавно работи, локација Битола. Дали некој друг има сличен проблем.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Глобален проблем со серверите. Гугл беше паднат пред саат време.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Еве мене сафари мнооогу бавно ми вчитува веб-страни, инстаграм не се праќаат слики, видеа, не отвара story… само пораките функционираат WhatsApp исто, а на Speedtest нетот е супер и на WiFi и 5Г

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
68
66
Не работеше и телевизијата од сабајле на новите боксови а и контакт центарот не им функционираше од сабајле

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.871
4.130
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Највероватно глобален проблем..проблеми и Струга имаше

znovak

read-only
29 август 2025
4
10
Опушти се, иначе претпоставив дека станува збор за член од друга матична земја и послабо познавање на компјутери. Се познава по тоа што мислиш дека е Телеком крив за тоа што принтерот ти прави проблеми и од непознати причини очекуваш дека се должни да дојдат и да ти го поправат и сето тоа, секако, без никаков надомест. Мој совет, најди некое дете од комшии, по можност некое побистро, некое што разбира компјутери и нека ти помогне. Во краен случај, види на пазар3 или по ФБ групи, има луѓе што за соодветен паричен надомест ќе дојдат дома и ќе ти средат што треба... еднократно. Ти секако, како корисник, секад можеш нешто да "расипеш" и да речеш дека не ти го средиле скроз.

На тема, не ти стигаат пораки од извесни институции... зошто мислиш дека некој таму во Телеком седи и си вика, ај, ај на овој нема да му ги пуштаме пораките од МВР, леле колку ке биде јако. Прво, провери дали си оставил точен број, второ, провери, или барем пробај да провериш со институцијата дали они внеле твој точен број, трето, провери дали воопшто им функционира праќањето пораки. Знам дека во Словенија, вториве две точки не треба воопшто да ги мислиш, ама кај нас, баш тие две се најчесто во дефект. Пример, закажување за лична карта/пасош, треба да ти стигне порака... епа не стига. Треба да ти стигне кога ти е готово документот... епа ни тоа не стига... и така е со години. Можеби сега повторно работи, ама јас последниве 4-5 документи што сум ги вадел, никогаш не работел системот за праќање пораки до граѓаните.
Иако сум постаро годиште, уште не сум за старо железо, донекаде се раѕбирам во машинерија, но сепак несум ИТ стручњак. Во главно сепак сум успеал да го средам и поврзам принтерот со компјутер преку WiFi.
Друг проблем што го имам и што ми од телеком индиректно посочиле дека е поради проблем во комуникација помеѓу А1 и телеком е не добивање на повратните СМС со еднократната лозинка за конекција во систем PayPal, е-управа Р.Словеније, пензијски фонд Словеније и др. институцији. со таков повратен начин за пријава. Контактирав телеком до сега без успех пет пати, ама не ми одговориле, освен дека моја порака е примена:
Почитувани,

"Ви благодариме за пораката.
Одговорот на Bашето прашање очекувајте го во најкраток можен рок или пристапeте кон останатите дигитални канали за комуникација

Со почит,

Ваш Телеком

Е сега ќе им праќам секоја недела барање да ми овозможаат добивање СМС пораки преку соодветната врска со А1, барем се надевам дека ќе средст.
А да и уште едно, со контакт сум со службите в Словенија, од каде добив известување дека провериле преку свој оператор и дека е крајна дестинација за примање на СМС порака во прекин, на која крајна дестинација се мисли не ми кажале. До колку би била та дестинација мој телефон, не би можел да се пријавим во свој рачун при Министерсво ѕа дигитална преобразба, каде имам отворена сметка за smsPASS, од која би морал да добивам повратна СМС порака при пријава во е-управа на Р. Словенија, пензискиот фонд и др.
Пошто од нив не добивам повратните СМС пораки исто така не добивам од Paypal и други .

Последна промена:

martinmax

hello world
1 март 2013
181
169
Skopje
Или некој да зајми едно апаратче на 2 дена in the name of science? Само да пробам дали igmp proxy ќе работи.
Јас пробувам денес ама мислам дека без точен VLAN tag за IPTV, џабе. Дали има некој информација кој е VLAN tag id на Huawei рутерите? Веќе пробав со 400, не е тој.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.220
18.914
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Јас пробувам денес ама мислам дека без точен VLAN tag за IPTV, џабе. Дали има некој информација кој е VLAN tag id на Huawei рутерите? Веќе пробав со 400, не е тој.
Пробај со 413

Avid

senior
21 јануари 2009
6.466
11.538
Скопје
Дали имате сите рестарт околу 05:26? Два пати имам пробано навечер околу 21 да го исклучам од струја и џабе. Рестартов се дешава у 05:26.

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Дали имате сите рестарт околу 05:26? Два пати имам пробано навечер околу 21 да го исклучам од струја и џабе. Рестартов се дешава у 05:26.

Да, се дешава рандом ден, и тоа со sticky IP feature enabled.

1758781473820.png

• жал ми е
Реакции: Avid

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.386
2.810
Може овој рутеров Текниколор да им се приклучи у bridge mode? Некако кога отварам опции на ајпито да влезам у рутерот едина опција ми е рестарт, нема никакви други опции.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.347
1.359
1758900178231.png
Исто и кај мене.
Мислењето е автоматски споено:

Може овој рутеров Текниколор да им се приклучи у bridge mode? Некако кога отварам опции на ајпито да влезам у рутерот едина опција ми е рестарт, нема никакви други опции.
Што имаш Хуавеи или Техниколор? Хуавеито може во бриџ мод, техниколорот може само PPPoE Passthrough освен ако не смениле нешто скоро.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.386
2.810
Погледнете го атачментот 154115
Исто и кај мене.
Мислењето е автоматски споено:

Што имаш Хуавеи или Техниколор? Хуавеито може во бриџ мод, техниколорот може само PPPoE Passthrough освен ако не смениле нешто скоро.

Изгледа смениле @Fatal1ty_ има Текниколор но има опции. Кај мене све е скроз заклучено исто на Текниколор. Имам опција само рестарт и некои дијагностики.

Али сега гледам сетинзите им биле у апликацијата, тие за конфигурација. Така да ќе треба таму да ги побарам.

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Се смеам додека го пишувам мислењево, ама.. Не знам како да сменам име на мрежа (вифи) :ROFLMAO:

Треба преку апликацијата, ама тој дел од видеово кај што е Нагоди, кај мене не е така...

Има менувано некој име и лозинка скоро и како го има направено тоа?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Овие тешки преваранти станале: гигабит на спидтест а ми симнува убунту .iso со 10 до 30 MB/s
Да не е некакво ограничување од изворот за да се заштитат? инаку од тука ми симнува некаде околу 60 MB/s
Овој фајл од Софија го симнува со максимална брзина 97 MB/s (до пола кога го симнуваше).

Screenshot 2025-10-13 at 23.40.20.png

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно