Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Ако ти го остават Huawei ке можеш бриџ мод,ако ти стават Техноколор тогаш нема бриџ мод.Иначе новата магента користи интернет,и нема никаква поврзаност со бриџ мод,затоа што и дадодатен рутер да имате, ке презема интернет и ке работат без проблем преку лан кабел.

За старите уреди важеше,лан 3 и 4 да бидат сетирани за тв,затоа што тие мораа да работат на порти за тв,а новиве магента тв боксови,влечат само нет и нема врска на која порта се приклучени,затоа што техничарите кога ги менуваат,рутерот го местат сите порти да се за интернет.
Има некаква можност во салон да напоменам дека сакам да остане Хуавеито ради оваа причина и во налог да сте стави да не се менува онт-то?

Последна промена:

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
@Rejzerot поентата на bridge mode е преку своја сопствена мрежна опрема да се прави PPPoE конекција за да се избегне double NAT, одредени нови функционалности преку моја мрежна опрема како monitoring и слично и најбитно преку еден рутер менаџираш port forwarding, mesh network и целиот процес е seamless.

Се надевам телеком се свесни дека овој bridge mode feature е битна работа за по advanced корисници и ќе ја имплементираат во блиска иднина, на пример јас не би мигрирал од оваа причина па дури и би сменил оператор. Фала.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
@Rejzerot поентата на bridge mode е преку своја сопствена мрежна опрема да се прави PPPoE конекција за да се избегне double NAT, одредени нови функционалности преку моја мрежна опрема како monitoring и слично и најбитно преку еден рутер менаџираш port forwarding, mesh network и целиот процес е seamless.

Се надевам телеком се свесни дека овој bridge mode feature е битна работа за по advanced корисници и ќе ја имплементираат во блиска иднина, на пример јас не би мигрирал од оваа причина па дури и би сменил оператор. Фала.
И јас се надевам, целосно иста причина имам, со НАТ. Само не знам зошто до толку форсираат да сменат и не даваат да си го задржиш Хаваито кое го имаш кога ете не им е сеуште досредена опремата нова.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Како што разбрав телеком работат на случајот. Не е дека не сакаат да дозволат бриџ мод. Туку дека софтверското решение со андроид боксовите ја комплицира работата. Па треба да најдат чаре како да се активира бриџ мод.

И повторно од читање на форумов, хуавеи опремата ја отстрануваат заради кинеските шпиунски софтвери (обвинувања нели). Затоа во иднина нема да има Хуавеи. А техниколор се сегашниот добавувач на опрема на телеком за оваа намена.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
1718894218642.png
По двонеделно натегање за новиве пакети и префлање на прашањево низ различни оддели ми дадоа да си ја заджам платформата и старава опрема. Значи може да остане МаксТВ. Топ.

Инаку во претходните мејлови дефинитивно од нив ми потврдија дека МагентаТВ и bridge mode НЕ РАБОТАТ заедно. Или едното или другото.

Благодариме Телеком.

Последна промена:

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
@Rejzerot има некоја опција на магента фиксен интернет со 1/1 Gbps како што имаше порано за 300/300 Mbps (доплата беше од прилика ако памтам добро 200-300 МКД) пакетот?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
@Rejzerot има некоја опција на магента фиксен интернет со 1/1 Gbps како што имаше порано за 300/300 Mbps (доплата беше од прилика ако памтам добро 200-300 МКД) пакетот?
Магента нема 1/1 со доплата и без доплата.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
За оние кои сакаат од новите пакети и bridge mode, пишав и во другата тема ама кој не е еве да си знае: Кој не сака да премина на МагентаТВ, без проблем даваат да си ги задржиш старите рисивери (МаксТВ) доколку сакаш, од салон потврдено денес при обнова на договор.

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
@TexasUS good to know, thanks!

Треба и јас да продолжам договор ама не ми фаќаат баш око пакетиве, претходно долго време рекламираа 1 Gbps и на крај нема опција како дел од Магента. Ќе почекам ваљда ќе има пак промени на пакетите за некој месец со надеж и со 1 Gbps. Дај некој hint @Rejzerot :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
@TexasUS good to know, thanks!

Треба и јас да продолжам договор ама не ми фаќаат баш око пакетиве, претходно долго време рекламираа 1 Gbps и на крај нема опција како дел од Магента. Ќе почекам ваљда ќе има пак промени на пакетите за некој месец со надеж и со 1 Gbps. Дај некој hint @Rejzerot :)
Најдобро мој совет прашај во салон или контактирај ги во контакт центар или пиши мејл, можеби и може. Никогаш не ги рекламирале јавно тие пакети, не знам зошто само.

Пошо и во мојов случај еве сите викаа мора Макс со МагентаТВ да сменат, преку мејл после 2 недели ми дозволија, денес идам у салон таа ми вика најлабаво да бе ако сакаш си ги задржуваш нема никаков проблем, нема да поднесеме барање за промена на опрема. Иди најди им го крајот.

Ако има некои такозвани ,,валкани" ствари од нив подоцна, ќе пишам споделам дополнително.

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: Ervo

xGenius

read-only
7 ноември 2014
36
16
Барам нет+тв на неопределен период. Ги иам следниве 2 опции за локацијата кај шо барам:

- Телеком оптика 100/50 (3ТБ лимит) 1500 месечно (+199 ако сакам да пуштам Арена Премиум) + 1999 еднократно за неопределен период

- А1 кабел 100/10 (2ТБ лимит) (сите спортски канали + ХБО) 6 месеци без никаква претплата, од 7-миот месец 1199. Спомнаа дека коа ќе се овозможи оптика у тој регион, те префрлаат на 100/100 оптика, а сметката останува иста.

Вака на хартија понудава од А1 вреди повеќе, нетот (ако е стабилен) ќе ми врши работа за тоа што барам, понудата на ТВ канали им е подобра.

Аама цел живот користам Телеком, проблеми со нет скоро и да сум немал у последниве 10-тина години. Неам благе везе какви се А1 у оваа смисла.

Совет?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Имате било каква услуга? Фиксни услуги капут, мобилна нема мрежа, или едвај 2G една цртичка, повик не се воспоставува…

kirev

senior
31 мај 2010
9.104
7.790
Имате било каква услуга? Фиксни услуги капут, мобилна нема мрежа, или едвај 2G една цртичка, повик не се воспоставува…
Се надевам ќе нѐ удостојат со објаснение. Ова не е мала работа. Да не зборам дека и сметките треба соодветно да ги намалат што нема да го направат ако не пријавиш проблем... Кадија те тужи, кадија те суди.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Се надевам ќе нѐ удостојат со објаснение. Ова не е мала работа. Да не зборам дека и сметките треба соодветно да ги намалат што нема да го направат ако не пријавиш проблем... Кадија те тужи, кадија те суди.
Вчера имаше најава дека од полноќ ЕВН ќе имаат интервенција во Аеродром и ќе нема струја, ако се работи за тој реон тогаш тоа е објаснувањето.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.201
18.879
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

А колку очекуваш да ти одбијат од сметка за да речеме два часа прекин, не знам колку било, ако месецот има одприлика 750 часа? Еве да речеме дека за интернет плаќаш 1500 денари, што е околу 2 денари по час.
Имај наум и дека за домашни корисници мислам дека достапноста на интернетот е 99.7%, што е повеќе од еден ден ненајавен прекин годишно. Треба да го надминат тоа па после да те обезштетат.

18 септември 2020
951
893
Македонија
Ајде сега сите земајте по едно припејд бројче од А1 со 100 GB вклучени за 2 недели, после ќе си дополнувате по 400 денари и ќе си активирате 100GB за 30 дена.
И волкот сит и овците на број, не бидете како изгубени овци, за интернет и комуникација барем во денешно време човек може да се снајде до толку.
Ако работите онлајн Телекабел 600 денари месечно back up опција имате ако има кај вас од нив покривање, ако не има алтеривни опции колку ви душа сака. Па и за комуникација, едно бројче А1 и едно Телеком и мирна глава, А1 нека ви биде резерва на припејд и дополнувате кредит и го активирате кој пакет сакате.
Инаку, околку мобилната мрежа, треба да имаат генератор кај што се складира струја и да пуштаат ако немаат, ама не ќе да е само до ЕВН, туку и до Телеком нешто ќе е, еве А1 како имаше кај мене некаде 7 часа мрежа ко немаше струја?
122 ќе си пријавите регуларно за да си изрегулираат тие од таму.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Вчера имаше најава дека од полноќ ЕВН ќе имаат интервенција во Аеродром и ќе нема струја, ако се работи за тој реон тогаш тоа е објаснувањето.
Карпош беше ова. Значи апсолутно ништо немаше 10-15мин сигурно нит мобилна, едвај 2Г али не поминуваа повици, после не знам, ме пратија на спиење :LOL:.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно