Менува IP/паѓаат пакети?Само кај мене е нешто или некако лагува денес нетов нивен?
Најверојатно второво. Немам направено детално видено али приметив по инста ептен споро отвараше, после сајтови при нормално користење од време на време долго отвара или покажува too long to respond. На рефреш ќе се среди али нешто ми мириса дека е сјебано. Затоа пишав дали е до мене или и кај други е.Менува IP/паѓаат пакети?
Тоа со инста/ФБ стандард е скоро секој ден. Денес на секој 30 мин паѓа нет, не знам што се случуваНајверојатно второво. Немам направено детално видено али приметив по инста ептен споро отвараше, после сајтови при нормално користење од време на време долго отвара или покажува too long to respond. На рефреш ќе се среди али нешто ми мириса дека е сјебано. Затоа пишав дали е до мене или и кај други е.
И сношти исто така 2 пати сецна нетотужас е денес телеком, прекини цел ден на состаноци и сл зезанции ..
да беше двапати добро ќе беше .. од сите состаноци што бев денес ме прекина бар еднаш ..И сношти исто така 2 пати сецна нетот
Глумат лудило20 мин ме убедуваа дека е до мојата опрема
Само кај мене е нешто или некако лагува денес нетов нивен?
Исто и јас Карпош 4 сум.Не само по дома на оптиката него и на изнајмените линии (флетнет про) на повеќе локации од карпош 4 до центар, за што утре ќе си добијат уредно подготвени приговори. Таму во договорот е 99.8% аптајм мислам, а ова е вторпат во брзо време да прават глупости.
Што е уште поинтересно од блок закупени IP две губат пакети, а сите идат преку исто влакно. Што значи рутер на гејтвеј им заебава, за што се они и само они криви. Подршката за клучни корисници им е 0 за разлика од пред 6-7 год. Додека да дојдеш до вистинскиот човек да ти објасни, поминал работен ден.
Багра неспособна, ама кога нема боље....
Со месеци ова се случува. Не се интересни веќе.Instagram пак ги сецка рилсовите и страшно ме нервира
ај што сецка на инста него имам прекини ситни цело време....Instagram пак ги сецка рилсовите и страшно ме нервира
Не само по дома на оптиката него и на изнајмените линии (флетнет про) на повеќе локации од карпош 4 до центар, за што утре ќе си добијат уредно подготвени приговори. Таму во договорот е 99.8% аптајм мислам, а ова е вторпат во брзо време да прават глупости.
Што е уште поинтересно од блок закупени IP две губат пакети, а сите идат преку исто влакно. Што значи рутер на гејтвеј им заебава, за што се они и само они криви. Подршката за клучни корисници им е 0 за разлика од пред 6-7 год. Додека да дојдеш до вистинскиот човек да ти објасни, поминал работен ден.
Не би рекол дека нема боље.. Интерспејс го користев и уште се користи во 2 фирми со кои соработувам и тие сами се цртаат на врата дури и ако има шум.Не само по дома на оптиката него и на изнајмените линии (флетнет про) на повеќе локации од карпош 4 до центар, за што утре ќе си добијат уредно подготвени приговори. Таму во договорот е 99.8% аптајм мислам, а ова е вторпат во брзо време да прават глупости.
Добро е одвреме-навреме да се слушни и по некој ваков оптимистички муабетНе би рекол дека нема боље.. Интерспејс го користев и уште се користи во 2 фирми со кои соработувам и тие сами се цртаат на врата дури и ако има шум.
Си имаат поставено аларми и ако има превиткување на кабел, шум, или ако исклучам нешто од струја за да прештекам - тие ми се јавуваат дека јас немам интернет.
За Телеком се Швајцарија![]()