Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Ако е рутерот ти е техниколор и е упдејтуван со последен софтвер може.
Значи земаш гигабитен свич кабелот го ставаш во свич потоа од свич во макств и од свичот потоа од преостанатите порти на свичот си штракаш интернет.
Дури може и преку mash уред, пробано работи. Јас имам Нокиа бекон и на вториот уред во спална, безжично секако, преку лан имам макств. Само има еден проблем неможе да се паузира и снима програмата.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Во населба Лисиче има оптика. И тоа веќе 2 години. :D
brum.png
Во понови времиња жителите од Островска и Вардарска се сметаат за населба Лисиче зошто е полесно да се објасни на доставувачи, таксисти и луѓе што не живееат таму. Инаку тема на дебата е кои се договорените граници зошто порано лесно беше зошто меѓу Населба Островска и Ново Лисиче што имаше граница од шут и ѓубре што ги делеше додека кај Населба Вардарска и Населба Островска е многу тешко да се каже до каде е границата. Ама таа долгата улица кај што 17-ка и 27-ца возат се преодредени од дамнешни времиња како две различни населби :)
Живеам во близина на ова географско место но во ниту една од населбите па би гинел за да се докажувам за ситуацијава. Според мое гледиште членот нема оптика на крајот од Населба Лисиче ако сака така да си каже.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Погледнете го атачментот 136144
Во понови времиња жителите од Островска и Вардарска се сметаат за населба Лисиче зошто е полесно да се објасни на доставувачи, таксисти и луѓе што не живееат таму. Инаку тема на дебата е кои се договорените граници зошто порано лесно беше зошто меѓу Населба Островска и Ново Лисиче што имаше граница од шут и ѓубре што ги делеше додека кај Населба Вардарска и Населба Островска е многу тешко да се каже до каде е границата. Ама таа долгата улица кај што 17-ка и 27-ца возат се преодредени од дамнешни времиња како две различни населби :)
Живеам во близина на ова географско место но во ниту една од населбите па би гинел за да се докажувам за ситуацијава. Според мое гледиште членот нема оптика на крајот од Населба Лисиче ако сака така да си каже.

Во право си, границите помеѓу сите овие населби се преклопуваат - и за кратко време нема ни да постојат поради бетонизација и зградизација.

Дискусијава е за Build.mk форумот, ама нема да избегнам прилика да ја искажам мојата фрустрација со тоа што почнаа да се прават згради во Населба Лисиче. Не сум задоволен со промените на дупот што се направија. До некаде се слагам што ќе се исклучи пристапот до "главната" од сите споредни улички, и кружните текови се паметна работа во теорија. Ама дозволување да се прават згради не. За скоро време и во секторот каде што е мојата барака ќе се менува дупот. Со првичните планови, мислам дека е планирано на главната улица да се дозволат висококатници.

И кога ќе ти насадат зграда и до тебе, нема да имаш друга опција освен да дадеш и ти на инвеститор. Концептот на тоа да имаш двор, ќе ти остане реалност само ако отидеш во приградска средина... а да се вратиме на темата, во приградските средини ретко и кај има оптика. :(

• жал ми е
Реакции: thrw

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
  • ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.568
3.206
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Network Log:

1712008873475.png

Мој Телеком:

1712008914610.png

Имам monitoring на цела мрежа дома, и сигурен сум дека вчера не потрошив 965 GB, така да имајте на ум дека мерачов им е тапа, а за некој може да значат овие нецели 1TB. Ќе им го пријавам проблемот, иако не очекувам ништо да сменат. Ова се случи и прошлиот месец, за Февруари, кај што мислам дека тогаш мерачот им се избагира поради 29 дена во месецот наместо 28.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Network Log:

Погледнете го атачментот 136305

Мој Телеком:

Погледнете го атачментот 136306

Имам monitoring на цела мрежа дома, и сигурен сум дека вчера не потрошив 965 GB, така да имајте на ум дека мерачов им е тапа, а за некој може да значат овие нецели 1TB. Ќе им го пријавам проблемот, иако не очекувам ништо да сменат. Ова се случи и прошлиот месец, за Февруари, кај што мислам дека тогаш мерачот им се избагира поради 29 дена во месецот наместо 28.
Мислам дека првиве денови од месецот сум приметил и ја дека дава чудни бројки после се нормализира ама не сум сигурен. Еве и кај мене 10ГБ стои а денес немаше никој дома да користи. Прашање дали 1 е искористен.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Надомест за пристап на телекомуникацискиот систем - 200 денари
Смешно но наскоро очекувајте го ова да биде вистинито.
Како тргнало во оваа држава верувам дека сите ќе почнат ова да го применуваат.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Се работи на бриџ мод да има бар кај Хуавеи уредиве со новава телевизија има некој некакво инфо? Или да се поздравиме со таа фунционалност?
Мислењето е автоматски споено:

Ај не туку давајте идеи, некој мош чита...
:rolleyes:
Секако дека читаат :)

EDIT:
Со миграција кон новата понуда Магента ТВ, уредите што се инсталираат, односно портите на рутерот се достапни за користење и за интернет и за тв услуга.
Опцијата за bridge mode е овозможена.

Ова од нив одговор.

Последна промена:

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Network Log:

Погледнете го атачментот 136305

Мој Телеком:

Погледнете го атачментот 136306

1712057768101.png

Јако, наводно не се ресетира мерачот на 1ви, искрено ми нема логика ама ајде, сметки е едно, ова е друго. Баш ќе видам дали после 5-ти ќе се нормализира, не очекувам, барем за Февруари не се оправи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.822
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Погледнете го атачментот 136323

Јако, наводно не се ресетира мерачот на 1ви, искрено ми нема логика ама ајде, сметки е едно, ова е друго. Баш ќе видам дали после 5-ти ќе се нормализира, не очекувам, барем за Февруари не се оправи.

Фактурите како пдф се генерираат на 5ти, тотално врска нема ова, а иначе бројачот си се ресетира нормално, на 1ви ама и кај мене првиот ден обично има некоја висока количина на потрочени податоци, мислам дека е десетина гигабајти.

IMG_0826.jpeg

Еве, 20 гига имам, а нема шанси, секој месец е вака.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Фактурите како пдф се генерираат на 5ти, тотално врска нема ова, а иначе бројачот си се ресетира нормално, на 1ви ама и кај мене првиот ден обично има некоја висока количина на потрочени податоци, мислам дека е десетина гигабајти.

Погледнете го атачментот 136325

Еве, 20 гига имам, а нема шанси, секој месец е вака.

Ај 20 не е страшно, ама нецел 1 TB богами е голема разлика. Ќе им репортирам пак проблем ако после 5-ти не се оправи.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Се работи на бриџ мод да има бар кај Хуавеи уредиве со новава телевизија има некој некакво инфо? Или да се поздравиме со таа фунционалност?

Секако дека читаат :)

EDIT:
Со миграција кон новата понуда Магента ТВ, уредите што се инсталираат, односно портите на рутерот се достапни за користење и за интернет и за тв услуга.
Опцијата за bridge mode е овозможена.

Ова од нив одговор.
Нема бриџ мод на техниколор ни на хуавеи ако имаш андроид THE END не си ја пробувај среќата ќе плачек како мало детенце.
Поентата е што со техниколорот можеш на секоја порта да ставиш твој рутер.
И од рутерот да влечеш и за телевизија андроид.
Али тоа не е бриџ мод.
Бриџ мод е каде што рутерот го правиш да биде обичен MODEM и преку твој рутер врти ППОЕ конекција за интернет и на тој начин можеш многу полесно да местиш што сакаш бидејќи го рипаш рутерот на телеком, а тоа сеуште го нема на техниколорот.
На хуавеи го има но профилот не дозволува АНДРОИД + БРИЏ МОД.
Или андроид само и повторно сите порти на хуавеи отворени се тогаш за интернет и тв или само бриџ и не може андроид.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Ај 20 не е страшно, ама нецел 1 TB богами е голема разлика. Ќе им репортирам пак проблем ако после 5-ти не се оправи.
Мене на секој ден 10 ГБ ми додава. Еве денес цел ден е 40, вчера беше 30. :LOL:

Нема бриџ мод на техниколор ни на хуавеи ако имаш андроид THE END не си ја пробувај среќата ќе плачек како мало детенце.
Поентата е што со техниколорот можеш на секоја порта да ставиш твој рутер.
И од рутерот да влечеш и за телевизија андроид.
Али тоа не е бриџ мод.
Бриџ мод е каде што рутерот го правиш да биде обичен MODEM и преку твој рутер врти ППОЕ конекција за интернет и на тој начин можеш многу полесно да местиш што сакаш бидејќи го рипаш рутерот на телеком, а тоа сеуште го нема на техниколорот.
На хуавеи го има но профилот не дозволува АНДРОИД + БРИЏ МОД.
Или андроид само и повторно сите порти на хуавеи отворени се тогаш за интернет и тв или само бриџ и не може андроид.
Се топ, дали работат на brige + андроид или воопшто не?

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Мене на секој ден 10 ГБ ми додава. Еве денес цел ден е 40, вчера беше 30. :LOL:
Изглеа паушално ги тресат од ракав, кај мене исто, сеа глеам 50гб, а ретко сум дома деновиве и нема шанси да сум потрошил толку

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Изглеа паушално ги тресат од ракав, кај мене исто, сеа глеам 50гб, а ретко сум дома деновиве и нема шанси да сум потрошил толку
Мене ми вика 60гб за 3 дена а на вдсл сум и башка ништо не downlodiram..вересија е изгледа :)

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
714
Скопје
Дали некој има проблем со брзина на Internet L + Gaming Booster 300?

Моментално брзината ми е 100/100 со 8 пинг наместо 300/300 со 1/2 пинг.

Пријавено во телеком, пробаа нешто да направат али не се среди. Рекоа дека е проследено е со цел да се направи проверка и да им пишам утре во текот на денот за инфо.

Последна промена:

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Погледнете го атачментот 136144
Околу парк бановина, со години ги молам, а телекабел одма ставија, по бандери и тоа, и подлабоко накај вардарска гледам ставаат оптика по бандери, сега баш денес гледам конечно некои пикаат кабли во новите шахти што ги ставија, дали се А1 или телеком не знам не ги прашав, можеби ќе биде нешто... иако најверојатно се А1 што го прават тоа, телеком ги заболе, комшијата уште е на adsl не го ни информирале дека можело VDSL до тука

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно