Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Само кај мене е нешто или некако лагува денес нетов нивен?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Менува IP/паѓаат пакети?
Најверојатно второво. Немам направено детално видено али приметив по инста ептен споро отвараше, после сајтови при нормално користење од време на време долго отвара или покажува too long to respond. На рефреш ќе се среди али нешто ми мириса дека е сјебано. Затоа пишав дали е до мене или и кај други е.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Најверојатно второво. Немам направено детално видено али приметив по инста ептен споро отвараше, после сајтови при нормално користење од време на време долго отвара или покажува too long to respond. На рефреш ќе се среди али нешто ми мириса дека е сјебано. Затоа пишав дали е до мене или и кај други е.
Тоа со инста/ФБ стандард е скоро секој ден. Денес на секој 30 мин паѓа нет, не знам што се случува

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Стандард а во Телеком прв пат слушаат дека имал некој таков проблем.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@mkextremer пак ти врти на 122 и нормално дека ќе те убедуваат и повторно ти врти и објаснувај се со нив.
За тебе ќе ти кажам едно нешто ако нешто не чини правиш фактори ресет пошто се разбираш чекаш да повлече ако го прави пак истото земи излези надвор земи едно младо 17.9 годишно девојче клецни го малце издувај се одмори и потоа пак уште еднаш дур се оправи телеком.
На 122 класика е и за луге кои се разбираат џабе се јавувате.
Се што треба е фактори ресет одма да направите и кога ќе ти каже фактори ресет одма кажи му направив и не работи ништо и сега ииии готово скриптата што ја чита му се блокира и не знае што да збори :)

Последна промена:

ivan1real

hello world
20 април 2010
54
20
L пакет само internet.
Прашав во контакт центар која е брзината, 200/100.
Прашав фејсбук админ која е брзината, 200/100.
Во салон три пати прашав која е брзината, двајца различни вработени, 200/100.

Реалноста 100/100
Како е ова дозволено?
4d32e5d60a0f04ebb48e718961b8252a.jpg
836b6d705ab3b50c7f4372162cd64d81.jpg
27268279a0b36241a9153489a16ec268.jpg

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Само кај мене е нешто или некако лагува денес нетов нивен?

Не само по дома на оптиката него и на изнајмените линии (флетнет про) на повеќе локации од карпош 4 до центар, за што утре ќе си добијат уредно подготвени приговори. Таму во договорот е 99.8% аптајм мислам, а ова е вторпат во брзо време да прават глупости.

Што е уште поинтересно од блок закупени IP две губат пакети, а сите идат преку исто влакно. Што значи рутер на гејтвеј им заебава, за што се они и само они криви. Подршката за клучни корисници им е 0 за разлика од пред 6-7 год. Додека да дојдеш до вистинскиот човек да ти објасни, поминал работен ден.

Багра неспособна, ама кога нема боље....

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Не само по дома на оптиката него и на изнајмените линии (флетнет про) на повеќе локации од карпош 4 до центар, за што утре ќе си добијат уредно подготвени приговори. Таму во договорот е 99.8% аптајм мислам, а ова е вторпат во брзо време да прават глупости.

Што е уште поинтересно од блок закупени IP две губат пакети, а сите идат преку исто влакно. Што значи рутер на гејтвеј им заебава, за што се они и само они криви. Подршката за клучни корисници им е 0 за разлика од пред 6-7 год. Додека да дојдеш до вистинскиот човек да ти објасни, поминал работен ден.

Исто и јас Карпош 4 сум.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да не имаат некој глобален проблем? И на вдсл-ов сецка..

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.765
2.777
Во Лисиче денеска супер е интернетот. Вчера беше лош кај мене, 3-4 пати падна.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Само едно ќе ви кажам за овие прекини кои ги кажувате DNS сервери проблем TRACE IP од каде ви излагаат ип адреси пакети глупости сето ова џабе се јавувате на 122 тие поима немаат што е ова од луѓе како на форумов кои имаат разбирање.
Ќе ви пријават замена рутер ако имате застарен и ќе ве тераат кабли и рестарти и фактори ресети да правите.
Ако имате разбирање со докази ПРАВО ВО САЛОН писмени жалби и се и барајте да добиете одговор од луѓе кои имате разбирање за тоа што им го давате како доказ , а не некој да ви објаснува приказки.
122 е ако имате изгорен ресивер и ако ви трепка црвено на рутерот ПОН сијаличката се друго можете сами да пробате.
Пред да се јавувате и расправате фактори ресет на рутер и ако го прави потполно истото пак значи 100 други рутери да ви донесат нема да го реши никој проблемот.

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583

Колку пари и која брзина е флетнет?

godovic

hello world
5 септември 2007
346
396
Скопје

Не би рекол дека нема боље.. Интерспејс го користев и уште се користи во 2 фирми со кои соработувам и тие сами се цртаат на врата дури и ако има шум.
Си имаат поставено аларми и ако има превиткување на кабел, шум, или ако исклучам нешто од струја за да прештекам - тие ми се јавуваат дека јас немам интернет.
За Телеком се Швајцарија :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.579
3.048
Не би рекол дека нема боље.. Интерспејс го користев и уште се користи во 2 фирми со кои соработувам и тие сами се цртаат на врата дури и ако има шум.
Си имаат поставено аларми и ако има превиткување на кабел, шум, или ако исклучам нешто од струја за да прештекам - тие ми се јавуваат дека јас немам интернет.
За Телеком се Швајцарија :)
Добро е одвреме-навреме да се слушни и по некој ваков оптимистички муабет :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно