FATAL ERROR !
Баниран/a
- 24 август 2011
- 579
- 277
Добро бе колку цигли изнаредивте до сега, фатете се за работа, до сега со нив цел објект ќе дигневте 
И мене ми е тешко со една рака прецизно да работам за 5 инчен смартфон,а до кај 4,5 инчи без проблем го работам со една рака.И затоа ме нервираат над 4,5 инчните смартфони.Но таа е понудата на квалитетни хај енд смартфони а ви тиј случај GS4 е најмалиот 5 инчен смартфон(една од причините за која се одличив за него).HTC one е 4,7 инчи а е малку поголем од GS4 но мала е разликата така да и на него се работи добро,но со една рака ми е малку проблематично но се тера некакоПанасоник ќе прават таблети од 20 инча, па ваљда телефоните ќе стигнат до 10 инчи стадарди ќе си носиме под мишка по една табла.
Искрено мене 5+ инчи ми е веќе повеќе таблет него телефон, мојот 5 инчи го баратав во една рака и така ми падна на бетон му пукна стаклото напред. Со една рака и со палецот нема шанси да се работи на големите смартфони.
Искрено едвај го чекав да излезе Note 3... Имав до пред некое време Note 2 и бев премногу задоволен и од батерија и од перформансите на телефонот... Го продадов затоа што сакав да купам Note 3 ама очекувањата за перформансите на новиот Ноте ми беа поголеми... Како што кажа #xenon во минатиот пост s4ката користи два процесори а истата технологија ќе ја има и Note 3. Така да очекувам исто како s4ката да прегрева. Едино што ме привлекува е резолуцијата на видео камерата - 2160p ultra HD. И цената очекувам да му биде WOW и затоа и два пати ќе размислам пред да го земам... E сега уште нешто што ме интересира - дали N9005 (моделот што ќе го има Snapdragon 800 chipset-от и Adreno 330 GPU) ќе го има во Македонија а за тоа ќе мора да почекаме малку...
ЛОЛ камерите на самсунг биле играчки!хехе.Дали го прочита ривјуто на GSM арена One vs S4 за камера,посебно за Low light?башка на Nokia lumia 920 и даваш послаба отценка од HTC one?Камерата на S4 е најдобра од сите андроид смартфони,видеото е каде каде постабилно на S4 vs HTC one.Тешко да ќе го има на старт. Тој модел е со LTE за кој нема поддршка надвор од Америка мислам. А самсунг направи лоша коцка со т.н. 8 јадрен процесор и сега тие чипови мора некаде и некако да се потрошат.
За тие што сакаат голем телефон на овие простори сеуште Note 2 би препорачал. За тие што сакаат брзина, добра резолуција и не им смета да користат фаблетфон тогаш дефинитвно Sony Xperia Z Ultra е далеку подобра опција од Note 3 кој ќе дојде на пазаров.
А за 4К видео не се лажете многу, за тие што се разгбираат знаат дека ова е играчка за деца.
Добри камера телефони се следниве:
- Nokia N8 (за фото 9/10, за видео 5/10)
- Nokia 808 Pureview (за фото 10/10, за видео 9/10)
- Nоkia 920 (фото 6/10, видео 8/10) *Оптичка стабилизација на леќа
- HTC One (фото 6.5/10, видео 7.5/10) *Оптичка стабилизација на сензор
- Nokia 1020 (фото 9.5/10, видео 10/10) *Оптичка стабилизација на леќа
- Xperia Z1 (фото 6/10, видео 8/10) *Оптичка стабилизација на леќа
Камерите во самсунг се играчки, вршат работа при добро светло и тоа е тоа. Горенаведените телефони се еден до неколку класи над во тоа поле.
4К видео бара огромен bandwidth за да има некаква корист, зборуваме за минимум 60-80 Megabit / s, за просечен consumer grade квалитет, или преведено во мегабајти тоа е околу 10 мегабајти материјал во секунда или околу 600мб/минута материјал. Значи на 16гб собира 15 минути HD видео со просечен/подпросечен квалитет.
Не се лажете со 4К, телевизиите се сеуште во SD резолуција со едвај 2-3 канали во квази HD. За 4К адаптација ќе почекаме 10 години минимум.
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден