Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Развивање на CERT/CIRT тим во Македонија

Дали да се креира CERT/CIRT тим во Македонија?

• Вкупно гласале
    58
  • Анкетата е затворена .

CrAzY_MaN

hello world
27 јули 2009
59
8
tutorijali.mk
Zdravo,

Jas malce pokasno se uklucuvam, inace jas so eden kolega od IT Security svetot podnesovme prestavka i plan za formiranje na CERT team vo vlada, so celosen plan na odgovornosti, zadolzenija, rabotni obvrski i se detalno objasneto. Naidovme na pozitiven feedback, no posle predavanjeto na planot dobivme odgovor deka ne sme zainteresirani.
Za posle 1 mesec da iskoci ministerot i da najavi formiranje na CERT team za koj imam informacija deka seuste ne e formiran i mislam deka tesko deka ke se formira. Inace po mene ovoj team bi trebalo da bide direktno pod vlada i da bide nezavisno telo koe ke gi kontrolira i obezbeduva site drzavni institucii.

Доброутро, сеуште ли не си научил дека владата доаѓа само да се ислика кога е успешно завршен некој проект. Тешко директно под влада иако вака треба, нека терат приватниот сектор таму полесно ќе најдат т.е заработат според мене. Владата би го подржала откако ќе се покажат како успешни во некој дел, па затоа започнување во приватниот и пополека навлегување кон државниот.

@liquidworm @zeroscience

Имаме неколку странски соработници кои се заинтересирани да инвестираат во креирање на ваков тим во Македонија,
Што чекате кога знаете дека со секојдневниот напредок на технологијата неопходно е да има ваков тим ? Штом имате заинтересирани инвеститори започнете, не чекајте ја владата. Како што спомнав погоре тие само би дошле после успешна работа да се исликат :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно