Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Problem so Microsoft Office 2010

• Ја почнал/а темата Sukhoi
  • Време на почнување
S

Sukhoi

Гостин
Кога кликнав на иконата сетуп за оффис 2010 про плус ми излезе оваа порака (Slikata):
Претходните бета верзии ги избришав. Како да го решам проблемот???:plachko2::plachko2::plachko2:

Атачменти

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    87,6 KB · Прегледи: 53

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Кога кликнав на иконата сетуп за оффис 2010 про плус ми излезе оваа порака (Slikata):
Претходните бета верзии ги избришав. Како да го решам проблемот???:plachko2::plachko2::plachko2:

Според ова на сликата,најверојатно некоја од претходните бета верзии не ја имаш деинсталирано како што треба, односно има останато некои фајлови од претходните инсталации на Офисот. Пробај со CC Cleaner превземи го и исчисти ги регистрите со него ,потоа оди до деинсталации и провери дали имаш Office 2010 сеуште меѓу преограмите како резултат на лоша или неправилна деинсталација,и на крај оди до секцијата Алатки па означи ја програмата и клик на избриши го записот и пак пробај да ја инсталираш програмата.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Инсталерот на Офис е најголемото сра*е од инсталер што некогаш е направен на планетава и пошироко (заедно со оној на Неро)

1. оди на странава и симни ја алатката за деинсталацаија на Офис 2010 и вклучи ја. Потоа пробај да го инсталираш новиот Офис.

Ако тоа не помогне:

2. Симни го Windows Installer CleanUp Utility и деинсталирај се што е поврзано со Офис.
3. Избриши ги фолдерите Office12, Office14 и Source Engine од %CommonProgramFiles%\Microsoft Shared
4. избриши го фолдерот Microsoft Office од %ProgramFiles%
5. Избриши го фајлот opa12.dat од %AllUsersprofile%\Application Data\Microsoft\Office\Data
6. Избриши ги фајловите Normal.dotm и Normalemail.dotm од %appdata%\microsoft\templates
7. Избриши го фолдерот 1033 од %appdata%\microsoft\document building blocks\
8. Избриши се од фолдерот \MSOCache\All Users
9. Избриши ги сите подклучеви на HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office во регистрите
10. Избриши ги клучевите HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\12.0 и HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\14.0
11. За крај стартувај го CCleaner и направи чистење на фајлови и регистри со него.
Hа локациите %ProgramFiles%, %AllUsersprofile%\Application, \MSOCache\All Users... можеш да им пристапиш така што ке ги копираш во Run менито (Win копче + R).

Ако и ова не успее, амин.

Afrodita

read-only
7 март 2011
8
0
Ако може мала помош купив нов лаптоп со лиценциран win7 ако може да ми помогне некој како да го активирам microsoft office2010 кога ќе одам да ја активирам ми бара некој код каде можам да го најдам тој код или ако постои друг начин на активација ако може помош.

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Ако си го купил microsoft office2010 тогаш со него имаш и код за активација.. но ако не..според правилата на форумот овде нема Пиратерија :)

Afrodita

read-only
7 март 2011
8
0
Ако си го купил microsoft office2010 тогаш со него имаш и код за активација.. но ако не..според правилата на форумот овде нема Пиратерија :)

Јас купив лаптоп со лиценциран windows што мислам дека и microsoft office е лиценциран е сега каде да го најдам тој код што ми го бара за да го активирам или ако постои некој друг начин на активација:ermm:

Afrodita

read-only
7 март 2011
8
0
Не ти е лиценциран.

Тоа значи иако имам купено компјутер со лиценциран windows(барем така мислам дека со лиценцирани ги продаваат) offisot не ми е лиценциран во него:isplashen: и треба сама да си инсталирам нов office:(

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Имаш купено компјутер со лиценциран оперативен систем (кој знае, можеби и не е :D), а офисот е посебен софтвер кој додатно се инсталира. Можеш по интернет да најдеш пиратска верзија инаку лиценциран Office се плаќа.

Тоа значи иако имам купено компјутер со лиценциран windows(барем така мислам дека со лиценцирани ги продаваат) offisot не ми е лиценциран во него:isplashen: и треба сама да си инсталирам нов office:(

Windows е еден програм, Office е друг програм. Ако едниот ти е лиценциран, не значи дека и другиот ти е. Не е тоа пакет.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно