Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со гаранција од Вип

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.777
Не навивам за продавачите, само си кажувам... Со арно ќе ја заврши работата.

zokimk

hello world
8 ноември 2016
58
51
И јас исто, само ме нервира кога се понашаат како од нивен џеб да даваат нешто и гледаат да те откачат а не да ти помогнат. Сум бил на тоа место и секогаш сум гледал да помогнам на клиенти, па дури и да ја протнам гаранцијата и со изгубена фискална со што може одма да ти ја поништат гаранцијата. Ама ако можеш зошто да не помогнеш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Рипни го ВИП и носи го директно во Мобико, ако можеш да патуваш до кај нив од Радовиш, зашто и онака само џабе ќе губиш време.

Во случај да не можеш, врати го во ВИП, нека не филозофираат многу, телефонот си има гаранција и нека си го решаваат они после тоа кој број им е, која продавница, да не треба да го бараш и ПРОДАВАЧОТ случајно и саатот и минутата кога е купен да не го бараат. Малце ср'жи и тоа е.

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
228
149
Непозната
Ти барат број за да го примат, а ако телефонот е купен без број, само апарат, што тогаш??? Значи без врска е тоа барање на кој број е купен.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
И јас исто, само ме нервира кога се понашаат како од нивен џеб да даваат нешто и гледаат да те откачат а не да ти помогнат. Сум бил на тоа место и секогаш сум гледал да помогнам на клиенти, па дури и да ја протнам гаранцијата и со изгубена фискална со што може одма да ти ја поништат гаранцијата. Ама ако можеш зошто да не помогнеш.

Така им е кажано.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Зошто се замараш со ВИП. Тотал пост логисик, јесте дека кошта ама 250-300ден во двата правци ке те кошта, прати го директ во сервис. Најави им телефонски дека ВИП те маткаат и не сааш да губеш време дирекно да им го пратиш бидејќи и гаранцијата ти е од МОБИКО не е од ВИП. ВИП е само продавач.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Добро овие од Вип ептен скренале од пат или само будала прават од мене или можеби персоналот немат завршено 4 одд,значи телефонот има гаранција од Вип и се појавија некој проблеми,и го носам во Вип Радовиш.
Јас:Добар ден имам телефон со гаранција од Вип,има некои проблеми
Продавачот:А од оваа продавница ти е купен?
Јас:Не е оваа продавница ,но шо има врска иста фирма е тоа "Вип"
Продавачот:Аааа не дечко ќе го однесеш од кај шо си го купил.
Јас:Сигурен си?
Продавачот:Да да
Јас:Си помислувам овај не е арен нешто
И одам од таму кај шо е купен телефоно и таму
Јас:Добар ден донесов телефон за сервис
Таа:А од овде е купен
Јас:Да
Таа:Проверува адресата од фискалната и ок е.
Таа:Дечко кажи ми на кој број е купен телефонот?
Јас:Незнам,Зошто?
Таа:Па мора да ми кажеш овака неможе да го најдам телефонот.
Јас:Провери по Имеи на телефонот и гаранцијата.
Таа:Неможе така
Јас:Телефонот го земав од човек шо го продолжи договорот овде пред 1+ година но го немам неговиот број
Таа:Епа неможе така
Јас:Добро шо има врска со кој телефонски број е купен телефонот кога еве гледаш дека телефонот е со важечка гаранција и провери по Имеи
Таа:Ми ја враќа гаранцијата и телефонот
Јас:Значи сакате да кажете дека е неважечка гаранцијата?
Таа:Важечка е но треба да го кажете и тел. Број
Јас:Тогаш зошто ја давате оваа гаранција?
Таа:Ме гледа како Рис
Јас:Зимам телефоно и си одам.
Има ли некакво решеније за оваа ситуација?

Sent from my E2003 using Tapatalk

Има решение пазарна инспекција и маил до Вип...
Со слика од пријавата...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zokimk

hello world
8 ноември 2016
58
51
Така им е кажано.

Не, него прави кој што сака дали од незнаење или од што не им се работи. А сигурно не им кажале не примајте тел на сервис па и со валидни гаранции, ќе се расправаме со инспекции.
Членот сега слободно може да се јави во пазарна, да пријави и должни се во рок од 24 часа да му одговорат и да излезат да направат записник. А пошто е он скроз во право вип си прават безпотребни жалби во инспекција.
И со нивна фискална должни се од било кој салон од мк да го пратат во овластен сервис.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Дали пример ако телефонот не се поправа и е одобрена замена можам да си ги подигнам парите кои сум ги уплатил. Едноставно не ми се бендисува понудата на вип?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
не разбирам каква понуда? ако мислиш на договор односно на пост-пејд претплата,и на тој начин да си го зел телефонот не верувам дека можеш да раскинеш договорот и да ти вратат пари.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Инаку доплатена е одредена сума, мислев на таа сума дали можам да си ја вратам назад?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
ако го нема во одреден салон/град сигурно ке ќе го донесат, е сега тоа што треба да почекаш тоа е веќе друго, а ако го нема ни во одреден салон/град тогаш незнам.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
ако го нема во одреден салон/град сигурно ке ќе го донесат, е сега тоа што треба да почекаш тоа е веќе друго, а ако го нема ни во одреден салон/град тогаш незнам.
Го нема на страната претпоставувам дека го нема ни во магацин затоа и ми беше прашањето. :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Го нема на страната претпоставувам дека го нема ни во магацин затоа и ми беше прашањето. :)
А сеа тебе што ти е поентата? Сакаш телефон или пари назад? Телефонот бил врзан со договор? Договорот трае уште?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Едноставно е, ако е на договор јок пари...затоа увек се гледа ривју пред нешто да се земе.

Martinj90

read-only
26 јуни 2016
46
29
Мора да го примат телефонот во било кој нивен салон со приложена гаранција со фискална. Запрети им малку со инспекција ќе го примат одма.

другар и јас работам во слична фирма и доколку некој ми запрети со инспекција за инает не му го примам производот,така да најубаво е да се разговара со менаџер или да се јави во службата за помош.

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
другар и јас работам во слична фирма и доколку некој ми запрети со инспекција за инает не му го примам производот,така да најубаво е да се разговара со менаџер или да се јави во службата за помош.
Другар а каде е тука customer service или тоа во мк непостои?

Sent from my ONEPLUS 5T using Tapatalk Pro

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit

Ако сум во право и тоа како ќе го примиш ( телефонот се разбира ) :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Така сите се понашале. Откако ќе им однесам потврда со печат од ДПИ одма вртат лист.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно