+ 1 @drifter , @stranger777
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Купив GPU Asus R9 280x од @mdeni , картицата е одлично сочувана ја добив со се кутија и сите тракатанци што идат со неа. Одлична соработка.![]()
Картицата која што ја купив од горенаведениот член артифицира, јас за тоа до самото купување не бев запознаен со тој проблем, но не бев ни известен од продавачот, така што ова според мене не е позитивно искуство и ако може администраторот да го избрише мојот пост, за во иднина и други членови да не се зезнат и да купат нешто од истиот продавач ( да не го сркнат...)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:
Картицата која што ја купив од горенаведениот член артифицира, јас за тоа до самото купување не бев запознаен со тој проблем, но не бев ни известен од продавачот, така што ова според мене не е позитивно искуство и ако може администраторот да го избрише мојот пост, за во иднина и други членови да не се зезнат и да купат нешто од истиот продавач ( да не го сркнат...)
Не верувам дека mdeni ти подвалил нешто. Лично го познавам, крајно коректен дечко е.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:
Не верувам дека член како @mdeni би го направил тоа, пробај врати ја, не верувам дека ке успеат да откријат дека си ја флешувал.претпоставувам mdeni пробал да ја врати али не успеал па затоа и ја продал...
И јас ја имам истата графичка. Проблемот го имаш при оверклок или при нормален режим на работа ?не сум ја однел, не знам дали ќе ми ја прифатат по шо го флешував биосот и како што прочитав на интернет со тоа ја губам гаранцијата( макар што не знам дали може да открие некој дали била флешувана па враќан стариот биос) али секако во план ми е тоа. Мислам дека нема да ми ја заменат, претпоставувам mdeni пробал да ја врати али не успеал па затоа и ја продал...
Не сум пробал да ја оверклокувам картицата, напротив го намалив клокот на процесорот од 1070(фабрички оверклокуван) на 1000 MHz и меморијата од 1600 Mhz на 1500, но сеуште се јавуваат артефакти при играње( многу поретко но сепак ги има)И јас ја имам истата графичка. Проблемот го имаш при оверклок или при нормален режим на работа ?
И од мене пофалби за борче , фер и коректен дечко . Исто така и јас земав графичка од него и сум задоволен .@borcep со закаснување брате, одлично искуство и само пофални зборови за тебе, иако ја немам пробано картата (немам време сега) но верувам дека е све во ред, на картата немаше ни грам прашинка.
Секоја чест човеку и фала ти!
Препорака за соработка.
ОВа до меморијата е се кладам, 1500 Mhz сеуште е висока фреквенција познавајќи ја меморијата која ја користат и искуството кое го имам со таа gDDR5 ...Треба да се крене соодветен напон или уште да се downclokне меморијата....дефектот кај таа графички е во биосот, нема соодветни добри напони. И да не ти направат RMA не се секирај имаш комплетно функционални чипови само им треба fine tuning. Донеси ја кај чичо Иво ќе ти ја среди, пардон, чичо Причина.Не сум пробал да ја оверклокувам картицата, напротив го намалив клокот на процесорот од 1070(фабрички оверклокуван) на 1000 MHz и меморијата од 1600 Mhz на 1500, но сеуште се јавуваат артефакти при играње( многу поретко но сепак ги има)
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден