Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Позитивни искуства со продажба на хардвер/предмети ( од членови на It.com.mk)

igor_bef

hello world
21 август 2011
87
83
Скопје
igor_bef's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i7-4790 Processor
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-DS3H
Storage
Patriot Blast 240GB + Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB
PSU
Cooler Master M2 620 Silent
RAM
Kingston Hyper Genesis 2x4GB 1600Mhz
Video card
Gigabyte 1050ti OC 4GB
Case
Thermaltake Commander MS-I
Mouse
Bloody v7 + Logitech M210
Keyboard
Logitech K260
Audio
Creative X-Fi Gamer
Monitor
LG 27MP68HM-P
OS
Windows 10 Professional
Купив GPU Asus R9 280x од @mdeni , картицата е одлично сочувана ја добив со се кутија и сите тракатанци што идат со неа. Одлична соработка. :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:
Картицата која што ја купив од горенаведениот член артифицира, јас за тоа до самото купување не бев запознаен со тој проблем, но не бев ни известен од продавачот, така што ова според мене не е позитивно искуство и ако може администраторот да го избрише мојот пост, за во иднина и други членови да не се зезнат и да купат нешто од истиот продавач ( да не го сркнат...)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Картицата која што ја купив од горенаведениот член артифицира, јас за тоа до самото купување не бев запознаен со тој проблем, но не бев ни известен од продавачот, така што ова според мене не е позитивно искуство и ако може администраторот да го избрише мојот пост, за во иднина и други членови да не се зезнат и да купат нешто од истиот продавач ( да не го сркнат...)

Гледам темата била затворена на 20ти Септември, до сега си немал приметено да има проблем картата?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:

Кога ја примети, уште кога ја купи, пред месец ипол негде, судејќи според позитивниот пост, или денес, кога си го пишал овој пост...?

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
832
897
Позитивно искуство со @psybaron, телефонот спакуван одлично, испратен по карго, се е како што треба.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Update:
Не верувам дека mdeni ти подвалил нешто. Лично го познавам, крајно коректен дечко е.
Ако навистина има артефакти, дали се осиугра дека не е до друг дел во товојот компјутер ко на пример напојување? Друго, како не примети до сега, а дури сега и како знаеш дека ти ја дал артифакосана ако дури сега си го приметил тоа?
Трето, сега проверив, картичката има гаранција до 2017!!!! Според ова тотално неосновано ти е осудувањето затоа што ако знаел дека картичката е артифакосана ќе ја носел во сервис и ќе му одобреле нова која што ќе ја продал поскапо како нова, неотпакувана.
Мислам дека му должиш извинување на mdeni.

igor_bef

hello world
21 август 2011
87
83
Скопје
igor_bef's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte 1050ti OC 4GB
Case
Mouse
Keyboard
Logitech K260
Audio
Creative X-Fi Gamer
Monitor
LG 27MP68HM-P
OS
Windows 10 Professional
Значи вака , картицата ја приметив после 2 дена од коа ја купив. Разговарав со mdeni и тој ми кажа дека проблемот е во драјверите. Дефинитивно проблемот не е до драјверите, тоа е глобален проблем за сите кои ја имаат купено истата картица во цел свет. Според мене фер е да се каже за таков проблем однапред па потоа јас да одлучам дали ќе ја купам или не... И да ја имам пробано и на друг pc со друго напојување и повторно се јавуваат истите проблеми. Не му должам извинување на никој, а доколку некој некому должи извинување тоа е mdeni до мене. Не велам дека mdeni ми продал нешто хаварисано, истиот проблем за тој GPU се јавува и со други вендори како Sapphire, MSI, Gigabyte и други, само ќе беше фер однапред да ми се каже за тоа. Денес баш во приватна порака разговарав со еден член од форумов кој беше заинтересиран да ја купи мојата картичка но кога разбра дека се јавуваат артефакти, тој одби да ја купи. Од тој аспект пишав дека не можам соработката да ја оценам како позитивна и после подолго читање по форуми и слично одлучив да пишам сега (знам дека помина подолго време) но морав добро да се запознаам со проблемот(истиот пробував да го решам на различни начини flesh на биос, downclock промена на драјвери многу тестирање и слично), не сакав да избрзувам како првиот пат кога пишав позитивно мислење.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
ОК, а дали ја однесе во фирмата од каде е купена (претпоставувам СЕТ) и да побараш RMA, па кога ќе ти дадат RMA да ја замениш со друг модел кој го нема проблемот?

igor_bef

hello world
21 август 2011
87
83
Скопје
igor_bef's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte 1050ti OC 4GB
Case
Mouse
Keyboard
Logitech K260
Audio
Creative X-Fi Gamer
Monitor
LG 27MP68HM-P
OS
Windows 10 Professional
не сум ја однел, не знам дали ќе ми ја прифатат по шо го флешував биосот и како што прочитав на интернет со тоа ја губам гаранцијата( макар што не знам дали може да открие некој дали била флешувана па враќан стариот биос) али секако во план ми е тоа. Мислам дека нема да ми ја заменат, претпоставувам mdeni пробал да ја врати али не успеал па затоа и ја продал...

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
претпоставувам mdeni пробал да ја врати али не успеал па затоа и ја продал...
Не верувам дека член како @mdeni би го направил тоа, пробај врати ја, не верувам дека ке успеат да откријат дека си ја флешувал.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
не сум ја однел, не знам дали ќе ми ја прифатат по шо го флешував биосот и како што прочитав на интернет со тоа ја губам гаранцијата( макар што не знам дали може да открие некој дали била флешувана па враќан стариот биос) али секако во план ми е тоа. Мислам дека нема да ми ја заменат, претпоставувам mdeni пробал да ја врати али не успеал па затоа и ја продал...
И јас ја имам истата графичка. Проблемот го имаш при оверклок или при нормален режим на работа ?

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.738
Скопје
www.facebook.com
Нека и смене напојување и нема гајле. И доста со офтопици тука. Си има тема за негативни искуства или во подфорумот за Графички нека отворе тема .

igor_bef

hello world
21 август 2011
87
83
Скопје
igor_bef's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte 1050ti OC 4GB
Case
Mouse
Keyboard
Logitech K260
Audio
Creative X-Fi Gamer
Monitor
LG 27MP68HM-P
OS
Windows 10 Professional
И јас ја имам истата графичка. Проблемот го имаш при оверклок или при нормален режим на работа ?
Не сум пробал да ја оверклокувам картицата, напротив го намалив клокот на процесорот од 1070(фабрички оверклокуван) на 1000 MHz и меморијата од 1600 Mhz на 1500, но сеуште се јавуваат артефакти при играње( многу поретко но сепак ги има)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Репутацијата на форумов се заслужува со доверба како и со труд и залагање. А вреди поприлично зашто меѓу другото очигледно се заштедува на време (и финансиски) со продажбите баш меѓу членовите.

Иако не мора да значи дека е правило но сепак потешко е веројатно дека член со сериозна и позитивна репутација би се решил да продава нешто што не чини.

Немам намера да бранам никого но ова искуство само ме потсети на ситуација која јас ја имав. Продадов графичка која немаше ништо повеќе од ајдл видено во мојот компјутер (со некои 10-15 часа играње се на се).

10 дена откако ја продадов на член од форумов истиот ми се јави со проблем т.е. артефакти. Ми беше мака. Но факт беше дека ниту еднаш кај мене не се појави никаков проблем додека ја користев.

Си имаше гаранција но не и писмена. Си отиде до фирмата фино лепо, се чувме додека беше на сервис, ја најдоја по сериски број и му завршија работа да си ја замени.

Никогаш не може да бидеш сигурен. Но и мој совет е бидејќи имаш гаранција да ја однесеш во сервис. Многу е веројатно дека ќе излезат во пресрет.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Исто и јас како gokica, мојава GTX650Ti-Boost не осетила игра последниве 2-3 месеци :D
Кога би ја продавал треба да ја измачам неколку часа да видам да не испуштила душа седејќи без работа подолго време.

Инаку мдени не пиша уште ништо на темава што како.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
@borcep со закаснување брате, одлично искуство и само пофални зборови за тебе, иако ја немам пробано картата (немам време сега) но верувам дека е све во ред, на картата немаше ни грам прашинка.
Секоја чест човеку и фала ти!
Препорака за соработка.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.738
Скопје
www.facebook.com
@borcep со закаснување брате, одлично искуство и само пофални зборови за тебе, иако ја немам пробано картата (немам време сега) но верувам дека е све во ред, на картата немаше ни грам прашинка.
Секоја чест човеку и фала ти!
Препорака за соработка.
И од мене пофалби за борче , фер и коректен дечко . Исто така и јас земав графичка од него и сум задоволен .

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
832
897
Позитивно искуство со @Jedah. Коректен, прифати да врати пари доколку некој од компонентите не работи, секако како и што очекував се е во ред со нив. Спакувано како што треба.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Не сум пробал да ја оверклокувам картицата, напротив го намалив клокот на процесорот од 1070(фабрички оверклокуван) на 1000 MHz и меморијата од 1600 Mhz на 1500, но сеуште се јавуваат артефакти при играње( многу поретко но сепак ги има)
ОВа до меморијата е се кладам, 1500 Mhz сеуште е висока фреквенција познавајќи ја меморијата која ја користат и искуството кое го имам со таа gDDR5 ...Треба да се крене соодветен напон или уште да се downclokне меморијата....дефектот кај таа графички е во биосот, нема соодветни добри напони. И да не ти направат RMA не се секирај имаш комплетно функционални чипови само им треба fine tuning. Донеси ја кај чичо Иво ќе ти ја среди, пардон, чичо Причина.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно