Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Г2 мини за 200 евра, нов некористен. Добар ли е телефонот, гледам по перформанси не е лош.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Помеѓу него, м2 и 610,најдобар ми изгледа. Нов телефон од мобилара.
резолуцијата не му е нај нај ама не е толку воочлива. јас мислм дека е најдобар избор. Бај д веј денес и утре истиот во амц ти е 10 800 денари ;-)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Фала на инфо. Знам дека е поефтин таму, ама морам да го земам од мобилар, бидејќи давам друг телефон у замена.

espief

read-only
20 август 2014
8
1
Прашање , која солуција за мобилен е подобра да ја купам - Gigabyte Mika M2 ili Xperia M2 ??

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Прашање , која солуција за мобилен е подобра да ја купам - Gigabyte Mika M2 ili Xperia M2 ??
Тие два и Xiaomi RedMi 1S се за таа цена до 10 000 (на старо има малку повеќе избор ама не е ништо посебно).

М2-ката има премала резолуција за тој екран (окулу 205 ppi доаѓа мислам), ама ако не ти смета тоа не е лош избор. Имаш и 4G.Секако има малку повеќе поддршка него гигабајт (мислам дека може да се најде некое кастм ромче), ама ако не сакаш да се занимаваш со такви работи иди на гигабајт (има и рецензија на форумот, ѕирни и таму).

Шиаоми од друга страна е мешавина од двете, зависи дали ти прави ќеф или не како таков. Ако имаш по другари види ги телефоните, ако не оди во салон и види ги таму сите три па одлучи.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Me интересира, дали некој има информација од прва рака, за нашива продавници. Дали мора да се донесе дистрибуира одреден телефон во европа пред да го имаат на лагер, или прават импорт дури и од USA?

Не сум одамна со паметниве телефони, па не сум доволно информиран за нашиов пазар.

И

Избришан член 12705

Гостин
Zdravo na site jas imam nekoj cuden problem so link2sd ili particijata na memoriskata sto e ext2 ili nesto e do romot . Pred nekoj den mi se pokvari romot na mojot huawei y210 i morav da go preinstaliram i taka napraviv i instalirav lik2sd i ova mi pisuva :
Failure
lltcom.google.android.gms:cannot create
/data/sdext2/data/com.google.android.gms/lib/libAppDataSearch.so:directory nonexistent - ako ima nekoe care pisite mi sto pobrgu mozete :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Што е со тапаталков ми го укопува телефонов до бескрај.... Го гасам, си лета како предтоа...

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Не сум сигурен, но да прашам, ме интересира за 4.4 верзијата, преку компјутер и преку фота центарот не ми наоѓа нова верзија, а на гсмарена пишува дека телефонов е апгрејдбл на 4.4. Се работи за Идол 2 мини с, од вип, изгледа во Мк го нема тој апдејт, или има некое чаре(официјално) за ова...?

Стап

hello world
6 јули 2011
359
135
Не сум сигурен, но да прашам, ме интересира за 4.4 верзијата, преку компјутер и преку фота центарот не ми наоѓа нова верзија, а на гсмарена пишува дека телефонов е апгрејдбл на 4.4. Се работи за Идол 2 мини с, од вип, изгледа во Мк го нема тој апдејт, или има некое чаре(официјално) за ова...?
Читав на еден форум, еден дечко добил порака од алкател, алкател одговара дека до крајов на ова година ќе излези демек па сеа ќе видиме џа или бу

KikoITman

read-only
22 јануари 2012
13
0
Имам Xperia Tipo ST21i и инсталирав cm10 работеше префектно 1 недела и телефонот се исклучи и не се вклучува (ја проверив батеријата работи) само ја полни батеријата, не влегува во fastboot mode,flashboot,download mode.Никаков знак не покажува.Има ли начин да се поправи оваа ?

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Да рутирам телефон од ВИП со гаранција, се губи гаранцијата или? И дали ако му напраам Full UnRoot ќе забележат?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас помислив на тоа само првите саат време откако го купив x8. После тоа седнав да читам како се рутира, за наредниот ден веќе да имам кастум ром. :))

KikoITman

read-only
22 јануари 2012
13
0
Пробај на друг усб порт, на друг компјутер... S1 Tool користиш? Пробај и со Sony Companion (направи му фулл апдејт).
пробав на друг компјутер и со sony companion не го препознава уредот се можно пробав па ако не бидува ништо ке го носам во локален сервис

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно