Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
И да успееш да го надминеш еророт, нема да ти дозволи да додадеш стретства, бидејќи си на дебитна картица, и ќе зема директно од неа. :)

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Ако прочиташе секаде во темите ќе ти беше јасно дека да додадеш средства на Paypal сметката не може. А може да плаќаш со истата со тоа што ти земаат пари директно од картичката. Пред да прашате прочитајте се на форумов за PayPal.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Ок дечки фала за одговорот и се извинувам за направениот пропуст.
Поздрав.

Birokrat

read-only
19 јануари 2009
4
0
Луѓе дај кажете како да ми префрлат пари од Америка преку paypal (100 долари е сумата).
Ако не може преку paypal предложете алтернатива.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Western Union или преку Casys (ова е во Уни банка). Најсигурно стига е сега проблем ќе ти биде што треба да знаеш колку камата би ти зеле.

NoLander

hello world
11 ноември 2007
216
15
Моментално ја прегледав страната за повлекување пари, и нигде не пишува дека понатамошни потврди се потребни. Дека само чини 2 евра такса за повлекување на картичка и дека минималниот износ е 10 евра.

PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. Until we can collect this information, your access to sensitive account features will be limited. We would like to restore your access as soon as possible, and we apologize for the inconvenience.

Jun. 4, 2007 Proof of Address In Progress

What can't I do while my account access is limited?

Американците не ризикуваат лиценци за работа поради поединци

* receive payments
* send or request money
* add funds to your account
* electronically transfer funds from your PayPal account
* close your account

What can I do while my account access is limited?

* place logos into your auction listings or on your website
* update your account information
* withdraw funds from your account (тоа е после првите 6 месеца од лимитот)

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Значи без проблем си купуввам со Paypal и без проблем си примив еве 70 долари, а чекам да добијам уште па да си ги повлечам. Тоа што некој се прави паметен и пишувал погрешни податоци на PayPal немам коментар. Зошто ете мене не ми стаса истото барање, а веќе 3 и повеќе месеци ми е верификувана и работам со истата.

Па нормално јас ги имам напишано точните мои податоци како и на картичката од Тутунска Банка, имам добра лозинка, видов дека некаде треба да се верификува и адресата, ама доволна беше верификацијата на картичката, така да нема што проблеми да ми прават.

А што ти имаш PayPal уште од Jun. 4, 2007 и дури сега ти стаса ова барање??

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Колку време треба да помине додека ти пратат потврда за оние почетни 1.5 евро?

Јaс отворив акаунт сабајле во 8:00 некаде и еве се уште тие 1.5 евро ми се како резервирани сретства, се уште нема пратено потврда од paypal.

kvarz

hello world
1 јуни 2009
100
0
Колку време треба да помине додека ти пратат потврда за оние почетни 1.5 евро?

Јaс отворив акаунт сабајле во 8:00 некаде и еве се уште тие 1.5 евро ми се како резервирани сретства, се уште нема пратено потврда од paypal.
Не треба да ти стигне потврда од paypal, туку на страницата на твојата банка треба да видиш дека средствата се одземени од paypal и ќе има уште еден 4-цифрен број. Тој број ќе ти треба за верификација.

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Е тоа де, на тоа мислев. Грешно се изразив. Колку време?

Не треба да ти стигне потврда од paypal, туку на страницата на твојата банка треба да видиш дека средствата се одземени од paypal и ќе има уште еден 4-цифрен број. Тој број ќе ти треба за верификација.

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Aaaa ок, фала на одговор. Ја мислев дека се неколку часа во прашање за тоа и се зачудив што ги нема....

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
@Reng

Не се секирај кога тогаш сигурно ке ти стигне таква порака. Сеуште не те дираат затоа што не правиш голем трансфер на пари. Јас бев баниран после 2 месеци од отворањето ама имав големи трансфери на пари. Ако не правиш големи трансфери не те дираат. Сега незнам точно која сума треба да ја пројдеш па да ти стигне бан.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Читав значи на форум еден дека Paypal може да те банира заради некои причини еве неколку работи што ги најдов, прочитајте па кажете поради што сметате дека ве банирале од доле наведениве.

you have more than one PayPal account, or PayPal thinks you have more than one PayPal account.
you clicked on a link in an email that you thought was from PayPal, but it really was a phishing expedition.
you moved into a house or apartment that used to be occupied by a con artist who used PayPal to steal.
you got a new phone number, one used by a con artist who used PayPal to steal.
you use an ISP that assigned you an IP that was used by a con artist who used PayPal to steal.
you paid someone, like a con artist who used PayPal to steal.
someone paid you, like a con artist who used PayPal to steal.
your name and/or address is similar to a con artist who used PayPal to steal.
you sold something to someone who questioned it's authenticity.
you bought something from someone who had someone else question the integrity of something they sold to you.
you registered a bank account or credit card that someone else used one time.
you accessed PayPal at a friends house one time, and that friends account was frozen.
your friend used your computer to access their PayPal account, which was later frozen.
you sold an item that is a common item often sold by con artists who used PayPal to steal
you bought an item that is a common item often sold by con artists who use PayPal to steal
you accessed PayPal via an anonymous proxy service.
you sent more than $2000 to someone. (See Former PayPal Employee #2)
you received more than $2000 from someone. (See Former PayPal Employee #2)
you participated (knowingly, or unknowingly) in the "work at home" money shuffling scam.
you sent money to someone in foreign country that PayPal considers "evil."
you received money from someone in a foreign country that PayPal considers "evil."
you used your PayPal ATM card in a foreign country that PayPal considers "evil."
your account was "corrupted" by a criminal posing as a PayPal employee. (See Former PayPal employee #1 and WhistleBlower #1.)

Ако ме банираат ќе си извадам картичка и ќе им кажам чао. Веројатно имаат правило дека сме од земја која не е за PayPal добра и кога ќе повлечеш пари во државава те банираат претпоставувам само.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Не, за да имаш целосно верификуван акаунт МОРАШ да им ги пратиш тие податоци и копија од лична карта. Само со верификација на кредитната картичка добиваш 3000 евра вкупен годишен трансфер. Ама од пејпал секако прават сигурносна проверка, ако не правиш withdraw на картицата мислам дека нема да те дираат.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Тогаш PayPal само за купување, а само што поднесов барање за Payoneer, тоа е ќе чекаме да не става во листа.

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Е сега го имам овој проблем. Купив нешто во вредност околу $75 и сега го платив, на сметката у ТБ ми стојат тие сретства како резервирани, мегутоа ми стаса од paypal, емаил дека "PayPal account has potentially invalid or outdated information" и ми вика да пополнам уше некој информации за потрвда. Се најавив на линкот и ми вика дека потврдата за кредитната ми е ок, и пи[ува дека е верифицирана, уше ми бараат копија од тел. сметка да им пратам или нешо сл. и бројот тел. ми бел во не правилен формат внесен. Е во кој формат да го внесам? Форматот е 389 75 xx xx xx

Иначе на сметака од ТБ ми пишува дека тиа $75 se rezervirani veke а на паѕпал акаунотот гледам дека се чека од другата страна да ги повлече.

Помош и што да правам во оваква ситуација?

Фала.

prijatel-MKD

hello world
7 мај 2009
126
34
Луѓе дај кажете како да ми префрлат пари од Америка преку paypal (100 долари е сумата).
Ако не може преку paypal предложете алтернатива.

Може и директно да ти префрлат парични средства на сметката во нлб.
Потребно е во банка да ја регистрираш сметката и за девизно работење, и да ти дадат кодови кои треба да ги има уплатувачот кога ке ја изврши уплатата на средствата. За админстративните трошоци кои ќе ти ги наплатат за преносот подетално прашај во банката.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@Birokrat
Ако до сега не си го решил проблемот:
Потребни ќе ти се IBAN, BIC бројчињата и името на споственикот на сметката. Тие можеш право од банката да ги земеш, ќе ти ги испринтаат на еден лист :)

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Значи само да дополнам. Може на некој ке му се најде. Им ги испратив на paypal сите доколументи што ми ги побараа и еве денес ми ја одблокираа сметката. Дури ми пратија и емаил со извинување.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Значи само да дополнам. Може на некој ке му се најде. Им ги испратив на paypal сите доколументи што ми ги побараа и еве денес ми ја одблокираа сметката. Дури ми пратија и емаил со извинување.

Не се опуштај многу, очекувај наскоро нов бан :)

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
Само што си направив акаунт, баш ќе се стаам на ebay или нешто слично да видам дали функционише :D :bravo:

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Ме чуди како еве сите така лесно ги блокираат на PayPal, а мене сеуште ме немаат чепнато иако купив преку PayPal, а еве веќе недела дена имам и префрлено пари. Да не случајно правите некоја грешка со регистрирањето. Мене ми е ставена Бугарија како држава да не има тоа нешто разлика проверете ако можете.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
@reng

Имаш префрлено пари од пејпал на твојата сметка и ги имаш ли подигнато парите во рака? Мислам дека Бугарија може само да плаќа со пејпал, но не сум сигурен.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно