Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Тутунска можеш до 80,000. 40 банкноти по 2000 ден.
Не може.
Мислам дека не е лимитот на банкноти туку на вкупен изонос, на Тутунска е 40 000 ден, сум пробал на поголеми суми од 40к не може.

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Не може.
Мислам дека не е лимитот на банкноти туку на вкупен изонос, на Тутунска е 40 000 ден, сум пробал на поголеми суми од 40к не може.
Може, јас вадев 75к пред некој месец
766ba8ad66e8e47ebe3edd9c8a386f88.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

efto

hello world
19 април 2007
332
268
Не може.
Можно е во банкоматот да немало повеќе пари во тој момент.

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Danok Payoneer kartica:
Mozno e da se izvlecat pari od Payoneer vo tutunska banka - provereno od licno iskustvo. Osven ako vi e nelegalna dejnost kako online bets i slicno... jas sum so affiliate marketing.

Vo ujp momentalno nema kazni za Payoneer danok koj ne platil. Niti za prethodni neplateni godini znaci ne pravat nikakov problem ako sakate da se iscistite so tie danoci i mirno da spiete.

Samo bitno e da si go podmirite neplateniot danok :) i nema problem so ujp.

Dodatno prasav ako sakam da zadrzam payoneer smetkata i da plakjam danok rekoa deka e ok.

Za 10/11 % mene licno mi e polesno da si platam nego da se mislam za 10-15 godini da ne mi zatropaat na vrata ako se modernizira sistemot.

Znaci izvadivme transaction history od Payoneer, toj dokument se predava, na nego se presmetuva 10%, si plakjate uredno i si imate cista smetka dolga ljubov :). Ili koj saka moze prvo da prefrli vo nasa banka (NLB na primer) i na toa da si zemete obrazec 743 od bankata i da si platite.

Inace Payoneer se deklarira deka ako pobara drzavata podatoci za vas tie kje predadat bez problem. Neplateniot danok se prefrla i na decata, se naplakja do visina na imot sto go poseduva liceto a kaznite se do 70% od vkupnata zarabotka.

Последна промена:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Danok Payoneer kartica:
Mozno e da se izvlecat pari od Payoneer vo tutunska banka - provereno od licno iskustvo. Osven ako vi e nelegalna dejnost kako online bets i slicno... jas sum so affiliate marketing.

Vo ujp momentalno nema kazni za Payoneer danok koj ne platil. Niti za prethodni neplateni godini znaci ne pravat nikakov problem ako sakate da se iscistite so tie danoci i mirno da spiete.

Dodatno prasav ako sakam da zadrzam payoneer smetkata i da plakjam danok rekoa deka e ok.

Za 10/11 % mene licno mi e polesno da si platam nego da se mislam za 10-15 godini da ne mi zatropaat na vrata ako se modernizira sistemot.

Znaci izvadivme transaction history od Payoneer, toj dokument se predava, na nego se presmetuva 10%, si plakjate uredno i si imate cista smetka dolga ljubov :). Ili koj saka moze prvo da prefrli vo nasa banka (NLB na primer) i na toa da si zemete obrazec 743 od bankata i da si platite.

Inace Payoneer se deklarira deka ako pobara drzavata podatoci za vas tie kje predadat bez problem. Neplateniot danok se prefrla i na decata, se naplakja do visina na imot sto go poseduva liceto a kaznite se do 70% od vkupnata zarabotka.
Соњичке, доста информирана си за работиве ко шо ми се гледа, а и си постапила ко 0.1% од фриленсерите во МК што би ...

Да не си случајно и вработена во УЈП? :)

Sent from my GM1910 using Tapatalk

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Имаше пари ги вадев на два пати, не ми е јасно зошто мене не ми пушта повеќе од 40к.
Или можеби варира лимитот од банкомат до банкомат, на некои до 40к на некои повеќе.

Може, јас вадев 75к пред некој месец
766ba8ad66e8e47ebe3edd9c8a386f88.jpg

Каде е тој банкомат?
Следниот пат да пробам на тој банкомат да видам дали ќе ми пушти повеќе од 40к.

Изменето од модератор:

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Соњичке, доста информирана си за работиве ко шо ми се гледа, а и си постапила ко 0.1% од фриленсерите во МК што би ...

Да не си случајно и вработена во УЈП? :)

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Ja si znam so kakov strav se rasprasuvav, ne mora da veruvas, jas si znam za sebe deka ne sakam toj danok da mi visi nad glava. Ako ti e ok tebe SO SREKJA na ujp da ne im tekne da baraat podatoci za makedonski gragjani po payoneer.

Nekoj rece kje si platel kazna, nekoj deka kje se seli od drzavata, mene ova mi e naj-safe opcija. Samo znaj sistemite se povekje kje idat vo nasoka na globalno povrzuvanje.

A i malku paranoicka te mava, toa e koga nemas mir....

Последна промена:

Melisandre

hello world
6 мај 2019
143
285
Како и да е, @SonjaB благодарам за исцрпниот одговор и вложениот труд за истиот. Туку, мал offtopic, ми фати око делот кој е опишан како нелегални активности, пр. online betting? Колку што знам обложувањето си е легално...можеби грешам, не знам...а и како Payoneer, па и УЈП, можат да регистрираат кои онлајн активности се легални, а кои не се? Не ми е логично. Или има нешто што не знам?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Онлајн кладење ван границите на државата е забрането, дозволено е само на државна видео лотарија.

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Како и да е, @SonjaB благодарам за исцрпниот одговор и вложениот труд за истиот. Туку, мал offtopic, ми фати око делот кој е опишан како нелегални активности, пр. online betting? Колку што знам обложувањето си е легално...можеби грешам, не знам...а и како Payoneer, па и УЈП, можат да регистрираат кои онлајн активности се легални, а кои не се? Не ми е логично. Или има нешто што не знам?
Payoneer не можеш да го користиш на сајтови за обложување, таква им е политиката

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Имаше пари ги вадев на два пати, не ми е јасно зошто мене не ми пушта повеќе од 40к.
Или можеби варира лимитот од банкомат до банкомат, на некои до 40к на некои повеќе.
Ограничување на Тутунска е максимум 40 банкноти. Ако немало 2000ки во банкоматот, не може да ти даде повеќе од 40К. Да имало, максимум износ што си можел да повлечеш ќе бил 80К.

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Имаше поназад на темава на некого му беше одбиено префрлање пари од картицата во наша банка поради нелегална дејност, и тоа баш од банката, ако не те мрзи побарај наназад...

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje

Можда, но исто и веројатноста ти е да имаш ти лимит на самата картичка до X сума. Ако сакаш повеќе, пушташ барање до НЛБ.

Онлајн кладење ван границите на државата е забрането, дозволено е само на државна видео лотарија.

Другар, се кладам онлајн уште на времето со БЕТ365. 2013 ми стигна пликото за верификација од Бет.. Можеби има закон, но очигледно не функционира.. А башка, секој ден си пуштам по 300 400 на 1xbet :p А и сум извадил 3 пати од нив.. директ на картичка, за 3 до 5 работни легнуваат..

А со пајонер, не сум пробал дали може или не.

Последна промена:

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Можда, но исто и веројатноста ти е да имаш ти лимит на самата картичка до X сума. Ако сакаш повеќе, пушташ барање до НЛБ.

Другар, се кладам онлајн уште на времето со БЕТ365. 2013 ми стигна пликото за верификација од Бет.. Можеби има закон, но очигледно не функционира.. А башка, секој ден си пуштам по 300 400 на 1xbet А и сум извадил 3 пати од нив.. директ на картичка, за 3 до 5 работни легнуваат..

А со пајонер, не сум пробал дали може или не.
Не смееш да ја користиш пајонер за кладилници, мене ми го банираа акаунтот заради тоа. Пајонер акаунтот ми е баниран

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Danok Payoneer kartica:

Дали ова истото важи доколку вадам пари од грција?

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Дали ова истото важи доколку вадам пари од грција?

Ова е исклучиво на твоја совест, сега за сега никој не може да знае дека имаш сметка на Пејонир ако вадиш пари надвор од МК, ујп немаат увид. Можеби тоа кје биде засекогаш така ама можеби и не.

Битно ако ујп ти дојдат за пејонир сметка нема да биде добро.

Да ве потсетам дека за украдени ќебапчиња беше доделена казна затвор 3 години во оваа држава.

Никој од странците не се зафркава со нивниот IRS. Со држава е најлошо да си имаш проблеми.

Think about it.

Последна промена:
И

Избришан член 18474

Гостин
Да те потсетам дека нашите бизнисмени имаат странски сметки и не лежат во затвор.

И

Избришан член 18474

Гостин
Да те потсетам законите и даноците се направени да ги штитат богатите...:)
Ако законите се направени за богатите тогаш сиромашните ќе идат во богатите земји не во земји на заштита на политичари и бизнисмени како поларни мечки.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
јас предлагам да се банира на (не)определно време дотичната господична за да не шири страв и трепет меѓу членовите на форумов... :D :D

/trololo

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно