Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Sony Xperia X review: Rated X

Оди кај табот за камера и оди кај селфи. Објаснува дека фокусно растојание е околу една исправена рака. Пробај сликај од 20cm од лицето.

Извинување ако не објаснив добро. Тоа што кажа кај снимање најповеќе се приметува.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Sony Xperia X review: Rated X

Оди кај табот за камера и оди кај селфи. Објаснува дека фокусно растојание е околу една исправена рака. Пробај сликај од 20cm од лицето.

Извинување ако не објаснив добро. Тоа што кажа кај снимање најповеќе се приметува.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Го имам пред мене, место да барам ревјуа што не знаеш колку се веродостојни и ти тврдам дека овие не ја претставиле целата слика. Уште повеќе се примеќа на HTC 10, дека и леќата е поголема, покрај сензорот. :)

Него ме интересираше зашто престанало да биде тренд. Мислев сите имаат аутофокус, пошо и кај понови телефони од овие што ги имам што им се флегшип, гледам дека им е фиксен фокусот.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Ами ај опрај нѐ. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ова под кула или?

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Kaкви глупости ти се напишаниве работи.

1. ROG 2 не е НИ БЛИСКУ до S20U во екран.

2. А кој не губи од ROG2, смешна споредба.

3. Не губи од иПхоните

4. Не е на ниво, далеку подобар софтвер сем Oxygen со кој се јадат

5. Големина на екран? каков аргумент е ова?

6. Mate 30, и P40 имаат fake wide camera, аголот е многу тесен без разлика што имаат најдобар сензор

7. Предна камера сите телефони губат од Pixel, бидејќи не сум девојка, нити некој инфлуенсер, не може помалце да се секирам за предни камери

8. Од Mi Note 10 губат скоро сите уреди, тоа не е аргумент

9. За процесор од иПхоне, а кој уред не губи од иПхоне за процесор?

10. OP8p е во класа со S20 plus, не со ултра, по 2-пат.

1. 250nits помалку има осветленост ама во бои се исти и нема дупка во екранот. (Во кина гледам за 500Евра оди)

2. Па нели е ултра телефон под сите нишани, може да собере поголема батерија (М30S има 6000мах)

3. Види слика. Ете и ист звук да вадат со ајфоните пак е поскап. Самиот С10+ од лани имаше погласен и почист звук. ROG2 пример звучниците му насочени према екранот. Има и други ревјуа.

4. И да е ист со Oxygen како што рече се јадат пак кошта помалце 7T (555Евра)

5. Ако му е битна на некој големината и затоа сака да го купи.(mate20x 512Eвра)

6. Мате30про (800E) има аутофокус/го коле во квалитет на слика/го коле во видео/најтмод итн. ама ете битен ти е аголот имаш ајфон 11 за 700Е.

7. Општо на доста луге им е битна предната камера. Ајфонот 11 се држи супер со видео и све/Зенфон6 користи задна камера и се слични/пикселите3/4/3а (400-700евра)

8. Ми ноте 10 е 400евра и му се држи.

9. Ако сакаш андроид тој е најнов чип ама од 2020 сега излезе к30про со слични перформанси. Проблемот е што 1400$ ми бара да платам од предходната година има телефон со пола цена иста снага.

10. Како и да е над 700Евра/долари е прескапо освен ако не понудиш нешто претерано уникатно. И тогаш до 800-850Евра максимум.

11. Ке речеш 1400$ и има уникатна комбинација на перформанси со камера со голем екран и се остало. Точно ама сите тие што ги набројав имаат уникатни работи што Самсунгот му фалат. 5G не го спомнувам дур не го средат. За 1440p сум немал проблем со 4G.

P.S. телфоните по цена ги гледам тука kimovil.com и носат во мкд за тие модели што ги нема во мкд. Во Грција исто има повеќе избор.

Атачменти

• звук.jpg
    звук.jpg
    87 KB · Прегледи: 29
Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
1. 250nits помалку има осветленост ама во бои се исти и нема дупка во екранот. (Во кина гледам за 500Евра оди)

2. Па нели е ултра телефон под сите нишани, може да собере поголема батерија (М30S има 6000мах)

3. Види слика. Ете и ист звук да вадат со ајфоните пак е поскап. Самиот С10+ од лани имаше погласен и почист звук. ROG2 пример звучниците му насочени према екранот. Има и други ревјуа.

4. И да е ист со Oxygen како што рече се јадат пак кошта помалце 7T (555Евра)

5. Ако му е битна на некој големината и затоа сака да го купи.(mate20x 512Eвра)

6. Мате30про (800E) има аутофокус/го коле во квалитет на слика/го коле во видео/најтмод итн. ама ете битен ти е аголот имаш ајфон 11 за 700Е.

7. Општо на доста луге им е битна предната камера. Ајфонот 11 се држи супер со видео и све/Зенфон6 користи задна камера и се слични/пикселите3/4/3а (400-700евра)

8. Ми ноте 10 е 400евра и му се држи.

9. Ако сакаш андроид тој е најнов чип ама од 2020 сега излезе к30про со слични перформанси. Проблемот е што 1400$ ми бара да платам од предходната година има телефон со пола цена иста снага.

10. Како и да е над 700Евра/долари е прескапо освен ако не понудиш нешто претерано уникатно. И тогаш до 800-850Евра максимум.

11. Ке речеш 1400$ и има уникатна комбинација на перформанси со камера со голем екран и се остало. Точно ама сите тие што ги набројав имаат уникатни работи што Самсунгот му фалат. 5G не го спомнувам дур не го средат. За 1440p сум немал проблем со 4G.

1. Во бои се исти? хахахаха, само на сон.

2. 5000 mAh е малце? свесен си дека кога се праи уред и финесите, и другите компоненти се битни така? на кого му е гајле за НЕСТАНДАРДЕН телефон за гејминг vs casual хај енд уред? не споредувај гејминг телефон со регуларен, смешно е.

3. Зошто го споредуваш S20U со OP7T, а не OP7T со S10 plus???

4. Има и други огромни и ефтини телефони, споредбата е хај енд сегашен телефон vs други хај енд сегашни, не со уреди од пред 2 години.

5. Ultra-та ја има најдобрата широка камера all round, поентата на UW камера е погодуваш? да бидеш UW, Huawei телефоните имаат претесен агол за UW уреди, иако квалитет е одличен.

6. Предната камера ако користиш 40MP, со изгаснати бјути модови и scene optimizer е супер.

7. Mi Note 10 им се држи и ги тепа сите други, ова не е никаков аргумент.

8. Никој не вика дека S20U се исплати, и јас сам кажав дека додека камерата не биде топ не вреди, не споредувај буџет уреди со него, имаш S10/OP7/Pixel 4 за тоа, со нив може.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
повеќе ми се допаѓа контрастот и боите кај С20 и некако вади по темни слики, остатокот што приметив е во некои од сликите фокусот не е ист може утнале нешто, кај зум во повеќето случаи оп8 имаше некако повеќе детали вака од прва.
Како и да е блиску се, одличен квалитет.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Треба пеглање, иначе добри се.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
1. Во бои се исти? хахахаха, само на сон.

2. 5000 mAh е малце? свесен си дека кога се праи уред и финесите, и другите компоненти се битни така? на кого му е гајле за НЕСТАНДАРДЕН телефон за гејминг vs casual хај енд уред? не споредувај гејминг телефон со регуларен, смешно е.

3. Зошто го споредуваш S20U со OP7T, а не OP7T со S10 plus???

4. Има и други огромни и ефтини телефони, споредбата е хај енд сегашен телефон vs други хај енд сегашни, не со уреди од пред 2 години.

5. Ultra-та ја има најдобрата широка камера all round, поентата на UW камера е погодуваш? да бидеш UW, Huawei телефоните имаат претесен агол за UW уреди, иако квалитет е одличен.

6. Предната камера ако користиш 40MP, со изгаснати бјути модови и scene optimizer е супер.

7. Mi Note 10 им се држи и ги тепа сите други, ова не е никаков аргумент.

8. Никој не вика дека S20U се исплати, и јас сам кажав дека додека камерата не биде топ не вреди, не споредувај буџет уреди со него, имаш S10/OP7/Pixel 4 за тоа, со нив може.

Извинување за каснењето испив бан поради што нема опција од ит.мк апликацијата да направиш мулти-цитати во еден пост (предпоставувам). Пошто пишува поради не почитување на правила. Прв бан ми е незнам како да реагирам.

Идемо:

1. ROG 2:

As for the black concern, we can at least say with confidence that our color accuracy test picked up perfect blacks. Asus talks a pretty big talk regarding colors on its fancy panel as well, quoting numbers like 108.6%, or even 111.8% coverage of the DCI-P3 color space, depending on which version of the press materials you choose to believe. Also, deltaE values lower than 1.

While the display on the ROG Phone II is indeed incredibly accurate under the "Standard" display mode, we didn't really match the quoted deltaE number. Even so, a max deltaE of 2.2 and an average of 1.3 are perfect even for professional color work. So, we won't hold too much of a grudge.

Asus ROG Phone II review

S20U:

Speaking of color modes, the Natural one is tailored to deliver accurate reproduction of sRGB content, and we measured an average DeltaE of 2.2 for our set of sRGB test swatches. Switching to Vivid, the S20 Ultra recorded an average DeltaE of 3.6 for our DCI-P3 targets, which can be improved to 3.2 by bumping the slider a notch to the mid-warm setting. We've seen marginally better results for accuracy out of Samsungs before, but it's not like you'll find reasons to complain about this display's performance in this regard.

Samsung Galaxy S20 Ultra review

2. With the display set to 120Hz, which seems to us like the way most people would choose to use the S20 Ultra, the phone delivers decent, albeit not spectacular endurance. Ten and a half hours on the web over Wi-Fi is just barely passable, while thirteen hours of offline video playback is on the lower end of the spectrum. For reference, the ROG Phone II (6,000mAh) delivers 13:22h of web browsing and 16:50h of looping videos in its 120Hz mode, while the OnePlus 7T Pro (4,085mAh) manages 12:03h and 18:15h, respectively, in its 90Hz mode.

Samsung Galaxy S20 Ultra review

3. Софтери споредуваме, ти мислиш дека самсунгот е најдобар јас мислам дека се исти Samsung и EMUI, за 1+ не сум користел ама не очекувам чуда според тоа што сум го видел. Може ке земам во идинина таков телефон ама чисто сумљам.

4. Па тоа е ПОЕНТАТА постари поефтини да му се држат, не е уникатен и има доста фалинки за таа цена.

5. Ајфон11 има ултра вајд на тоа ниво за 700$

6. Фали ултра широка за повеќе луге селфи-ја, тој тренд е почнат од LG уште пред неколку години. Крајно време му е.

7. 400 евра е, а дроби телфон од 1400евра = 3.5 пати од цената и тоа во најбитното нешто што го прави било кој телефон скап. Во батерија/камера/џек/инфраред/ - послаб е само во чипсет и екран. И во зум го кине и ултраширочка пошто има аутофокус. Те молам не објаснувај како има перископ 4пати кога другиов без перископ има 5пати и 2пати зум. Сакам да ги сакам Самсунг ама после S10+ ми е многу тешко да им ја сварам политикава со цениве и констуркција на уредите.

8. Знам дека не е досреден, затоа треба да го продаваат поефтино од тие што се досредени, не да е 1400E. Наместо тоа ке падне во цена и ке го средат софтверот... Се се случува обратно и самата политика нивна е продавање на несреден уред е не етичка и лажна за неупатените. Не им е првпат и немам почит за таква фирма.

Сосема друга работа е да извадат телефон што е подобар од прошлата година и со подобрувања на софтвер во блиска иднина да го достигне пикот и вистински да поткрепи цената што е купен. Ни 400 евра не вреди да не е екранот.

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
3. Софтери споредуваме, ти мислиш дека самсунгот е најдобар јас мислам дека се исти Samsung и EMUI, за 1+ не сум користел ама не очекувам чуда според тоа што сум го видел. Може ке земам во идинина таков телефон ама чисто сумљам.
Зашо тогаш постираш на оваа тема ако чисто сумљаш?

Ќе те замолам тебе и другите кои немаат ништо заедничко со ОП, цитирајте и одговарајте во соодветната тема, не загадувајте специфични теми со непотребни коментари, FFS.

Дали си видел мој коментар во Хаваи и Самсунг теми?
Сум се претплатил на оваа тема да читам новости за One-f*ckin-Plus паметни телефони. Ако не е ПОВРЗАН вашиот коментар со темата, поарно не реплицирајте!

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола

Ќе те замолам тебе и другите кои немаат ништо заедничко со ОП, цитирајте и одговарајте во соодветната тема, не загадувајте специфични теми со непотребни коментари, FFS.

Сум се претплатил на оваа тема да читам новости за One-f*ckin-Plus паметни телефони. Ако не е ПОВРЗАН вашиот коментар со темата, поарно не реплицирајте!
+1 за ова. Има луѓе што воопшто не користат OP и ја трујат темата со к***перчење од типот мојата камера е поголема или мојата батерија држи повеќе после секое инфо за OP брендот. Често незасновани коментари коишто доаѓаат само ради валидација на бренд од чиста пркос и арогантност при споредување на даден телефон со OP притоа занемарувајќи факти и изричувајќи полувистини. Без разлика на лични видувања за други телефони, пропонент сум да се држи темата исклучиво за OP телефони. Е-пен мерење ве молам во соодветните теми.

Последна промена:

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Прво треба да се проба OnePlus па после да се коментира и споредува јас само ке кажам дека 8pro ке биди можда прогласен за телефон на годината.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7

Oк се извинувам. Дискусијата почна од OP телефон немав намера да ја загадувам, баш напротив гледам да го извадам најдоброто што можам 1+.

Се сомневам* во Oxygen пошто често пати наидувам на update што го копираат од друг UI што веќе го имал со години наназад. Разбирам дека им е чист софтверот за да работи побрзо.

Не сум наклонет спрема ниеден бренд, туку искажувам факти и пробувам да бидам што е можно по објективен.

Ontopic:

OnePlus8Pro = 1300Nits display?

Me интересира како се држи против Oppo Find X2 Pro кој што е од истата мајка фирма BBK.

OnePlus Announces OnePlus 8 & OnePlus 8 Pro: Step-Up 2020 Flagships

Screenshot_14_575px.jpg

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Се сомневам* во Oxygen пошто често пати наидувам на update што го копираат од друг UI што веќе го имал со години наназад.

И пак продолжуваша со компарации и епен мерење како нечиј друг софтвер бил подобар иако претходно се извини дека ја загадуваш темата и сеа мене ме тераш да реплицирам дека нема што да копираат UI од никој друг кога им е default Android со твикови за да функционира брзо и прецизно. Тоа што си замислуваш дека копираат, не копираат тие туку Гугл имплементира во нови верзии на Андроид и овие го преземаат директно од таму, а други брендови како хаваи или самсунг нека бутаат блоутвер до немајкаде или непотребни апликации (ONEUI BROWSER LUL WAT?). Значи доста е веќе се изморив со вакви компарации. Отворете засебна тема крстете ја мерење на такваа и таму бљувајте. Нека биде оваа чисто информативен карактер и тоа е тоа.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Штета што јас тој огромен апгрејд не го приметив. А муабетот дека бил на исто ниво со Pixel у темница е далеку од добра страр, треба да го разнесе, новиот сензор во OP8P е 2 класи над играчката во Pixel 4, ако не и 3.

Сеедно радуваат апдејтите.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве споредба со V60, кропови од фул резолуција слики. Чиста победа на OP8p, иако разликата не е огромна. Ми се свиѓа што фокусот на OP8p е одличен во темница. Сепак треба уште многу да се работи.

LG V60,

LGV60.jpg

Op8p,

OP8p.jpg

LG V60,

LGV601.jpg

Op8p,

OP8p2.jpg

Исто и преку ден го јаде, двата во фул резолуција, V60 64MP, Op8p 48, кропови.

V60,

LGV603.jpg

Op8p,

op8p3.jpg

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Извинивање за дупли пост, ама помина времето.

Ај сеа, тука чиста победа на S20U, ќе се отрујам....

И еве vs OP7p, кој наводно имаше одлична камера, лол.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Трети тест (најверојатно) со последниот апдејт на камерата, и повторно чиста победа на OP8p, КОНЕЧНО уред кој фокусира како што треба бо темница, и ја постигнува оштрината/деталите која ја барам!

Toкму затоа го чекав овој сензор, има спектакуларни фокус способности, а огромен е. И видеото во потемни услови е драстично подобро од сите сегашните телефони, единствена мана е цена + лоша зум камера, овој со некој порт како Ultracam ќе уништува.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно