Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

misko195

read-only
30 јули 2018
6
3
Не макс сонце, малиот. Оти немаат одговор на таа големина?

И камерите не би ги ставил дека се полоши од op8p. Може се 12мпкс ама се ѕверови од тој аспект.
Бај д веј, јас сум тип што ја мрази политиката на епл, ама признавам кога имаат нешто ок.
Edinstveno se pooptimizirani za igrici, za se ostanato ne vredi. Tolku, nema potreba od ubeduvanja.

Зашо тогаш постираш на оваа тема ако чисто сумљаш?

Ќе те замолам тебе и другите кои немаат ништо заедничко со ОП, цитирајте и одговарајте во соодветната тема, не загадувајте специфични теми со непотребни коментари, FFS.

Дали си видел мој коментар во Хаваи и Самсунг теми?
Сум се претплатил на оваа тема да читам новости за One-f*ckin-Plus паметни телефони. Ако не е ПОВРЗАН вашиот коментар со темата, поарно не реплицирајте!
Mozebi nemam momentalno ured, no sum imal. Mozebi koristam Samsung, no rabotam so telefoni i se razbiram daleku poveke vo op od nekogo koj go koristi. Toa ne pisuvaj tuka ako nemas telefon, se raboti za mali deca.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
, no rabotam so telefoni i se razbiram daleku poveke vo op od nekogo koj go koristi.

Не гледам колку повеќе можеш да се разбираш од некој што го има и користи. Да не им кажуваш и на ОР инженерите што да прават?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Edinstveno se pooptimizirani za igrici, za se ostanato ne vredi. Tolku, nema potreba od ubeduvanja.

Mozebi nemam momentalno ured, no sum imal. Mozebi koristam Samsung, no rabotam so telefoni i se razbiram daleku poveke vo op od nekogo koj go koristi. Toa ne pisuvaj tuka ako nemas telefon, se raboti za mali deca.

Koј си ти и што воопшто зборуваш?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Мишко, кога ќе се научиш да куцаш кирилица на македонски ИТ форум, кога ќе одимаш повеќе од 5 OnePlus телефони и кога ќе им отклучуваш bootloader и флешуваш Custom ROMs, дури тогаш ќе можеш да ме цитираш во врска со OnePlus.

Изгледа ти си од оние "големи" деца кои знаат сѐ што виделе и прочитале по глобалното село.
Остани ми поздравен.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
За тука не сум сигурен дека имаат некаде на лагер, колку што знам не може ни официјално да смениш, освен ако не имаш некој другар од Бугарија или друга земја во ЕУ каде OnePlus официјално пружаат поддршка. Гледав пред некое време на Али и HSABAT брендот го фалеа, не се оригинал компатибилни се, наводно со добар квалитет.

US $9.87 6% OFF|HSABAT BLP633 BLP637 BLP571 BLP597 BLP613 BLP607 BLP657 BLP685 Battery for Oneplus 1+ 1 + for one Plus 2 3 5 6 6T X 3T A3010|Mobile Phone Batteries| - AliExpress

Едит: погорните се со изгор шипинг со DHL, веројатно подобро од друг продавач.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
За тука не сум сигурен дека имаат некаде на лагер, колку што знам не може ни официјално да смениш, освен ако не имаш некој другар од Бугарија или друга земја во ЕУ каде OnePlus официјално пружаат поддршка. Гледав пред некое време на Али и HSABAT брендот го фалеа, не се оригинал компатибилни се, наводно со добар квалитет.

US $9.87 6% OFF|HSABAT BLP633 BLP637 BLP571 BLP597 BLP613 BLP607 BLP657 BLP685 Battery for Oneplus 1+ 1 + for one Plus 2 3 5 6 6T X 3T A3010|Mobile Phone Batteries| - AliExpress

Едит: погорните се со изгор шипинг со DHL, веројатно подобро од друг продавач.
Ако има некој пријател низ ЕУ може да му ја порача од Али па да ја прати по некој. Кога ставам БГ на Али, шипингот е 4.2 зелени.

Исто на Ибеј има "некаков" избор:
Genuine battery blp685 1+ oneplus 6t 3700mah 14,24wh oem genuine battery new | eBay

@Ficho зашо нова батерија? Му ја вадиш душата?
Мојот 6Т уште држи, ја полнам до 90%, чатпат 100ка.
OP1 уште му држи батеријата 3-4 саати СоТ... (Lineage 16 / Android Pie)

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Јас пак барам екран за OnePlus 5, пробав како погоре на официјалната страна (евентуално да не се има сменето нешто), за жал ја немаше МК.

Најдов еден на Али, наводно оригинал, претпоставувам можно и добра копија да е, но исто така ме кочи шипингот, 127 долари е со ДХЛ, заедно со екранот е 200 долари што е неисплатливо. Евентуано предлот ако знае некој за добар екран

US $69.99 |100%ORIGINAL For OnePlus 5 LCD Touch Screen Digitizer Assembly For Oneplus 5 Display with Frame Replacement 1+5 Screen A5000 LCD|Mobile Phone LCD Screens| - AliExpress

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Ако има некој пријател низ ЕУ може да му ја порача од Али па да ја прати по некој. Кога ставам БГ на Али, шипингот е 4.2 зелени.

Исто на Ибеј има "некаков" избор:
Genuine battery blp685 1+ oneplus 6t 3700mah 14,24wh oem genuine battery new | eBay

@Ficho зашо нова батерија? Му ја вадиш душата?
Мојот 6Т уште држи, ја полнам до 90%, чатпат 100ка.
OP1 уште му држи батеријата 3-4 саати СоТ... (Lineage 16 / Android Pie)

Па ги разгледувам опциите за евентуалното менување. Не дека е итно. Вадам ~5 саата скрин ама од сабајле за до легнување. На андроид 10, 1.3.3 пач. Никој нема искуство со некоја од локалниве мобилари?

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Колку што знам Mobelix и Ledikom имаат OnePlus последните 2-3 години, искрено не знам дали некој сервисирале. Да свртиш да се распрашаш.

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Па ги разгледувам опциите за евентуалното менување. Не дека е итно. Вадам ~5 саата скрин ама од сабајле за до легнување. На андроид 10, 1.3.3 пач. Никој нема искуство со некоја од локалниве мобилари?
Јас на OnePlus 6T на скрин вадам ~8 часа.
А на OnePlus One ептен му е умрена батеријата max 1h на скрин.

Испратено од ONEPLUS A6013 преку IT.mk форум апликација

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Евентуано предлот ако знае некој за добар екран
Се скрши ли оригиналниот екран, сѐ друго после него нема да е како фабричкиот.
Најдобар избор сепак ми е Али, пратиш коментари и критики на (не)задоволните купувачи и пуцаш. :)
Порачан е 5-ти дисплеј за 3Т од vifocal продавачот на Али и досега немало проблем, единствено што брат ми успешно ги крши.

Ако никој не се пријави тука со некое искуство, ќе се распрашам :)
Одиш во најдобриот сервис и ќе ти завршат работа, ОП хардверот не е ништо поразличен од Самсунг, да не речам идентичен. Мобеликс или Ледиком би ти биле доволни, ко шо кажа @bxxxn.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.356
Се скрши ли оригиналниот екран, сѐ друго после него нема да е како фабричкиот.
Најдобар избор сепак ми е Али, пратиш коментари и критики на (не)задоволните купувачи и пуцаш. :)
Порачан е 5-ти дисплеј за 3Т од vifocal продавачот на Али и досега немало проблем, единствено што брат ми успешно ги крши.

Одиш во најдобриот сервис и ќе ти завршат работа, ОП хардверот не е ништо поразличен од Самсунг, да не речам идентичен. Мобеликс или Ледиком би ти биле доволни, ко шо кажа @bxxxn.
Ова не е вистина. Досеа 2 пати сум скршил екран, еднаш на S7 Edge и S9+, првиот заменет во Видео Дата, вториот во Мобико, перфектно до ден денес телефоните се користат, и потврдувам дека тачот и екранот е ист како и фабричкиот. Едино веројатно не се веќе водоотпорни, никогаш не ми ни значело нешто премногу тоа.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Ако нема од МК може да ми препорачате некој добар (пожелно фолија) од Али? За 7T Pro ми е.
Намерно не одговарам за протектори оти престанав да ги користам уште од 3Т. Едноставно нема салам протектор што ќе те служи долго време. Сум пробувал обични и Tempered glass ама ништо не ми остави позитивен впечаток.
Еве од коа го користам 6Т веќе година дена му немам ставено ништо на екран и горилата држи ќотек да чукнам во дрво. Од позади задолжително заштита најмногу заради фатот, Mirror black се лизга...

12 април 2017
1.918
1.259
Намерно не одговарам за протектори оти престанав да ги користам уште од 3Т. Едноставно нема салам протектор што ќе те служи долго време. Сум пробувал обични и Tempered glass ама ништо не ми остави позитивен впечаток.
Еве од коа го користам 6Т веќе година дена му немам ставено ништо на екран и горилата држи ќотек да чукнам во дрво. Од позади задолжително заштита најмногу заради фатот, Mirror black се лизга...

Можеби си во право. Но јас од кога го имам телефонот си го носам оној скрин протектор шо дојде фабрички, и гледам дека има доста грепки на него.

Е сеа незнам дали тие грепки екранот би ги издржал или исто би се знаеле ко на протекторот, ама не би сакал да пробам :D

Ќе нарачам јас неколку од али па ќе видиме како иде.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Мишко, кога ќе се научиш да куцаш кирилица на македонски ИТ форум, кога ќе одимаш повеќе од 5 OnePlus телефони и кога ќе им отклучуваш bootloader и флешуваш Custom ROMs, дури тогаш ќе можеш да ме цитираш во врска со OnePlus.

Изгледа ти си од оние "големи" деца кои знаат сѐ што виделе и прочитале по глобалното село.
Остани ми поздравен.
Ти како искусен наместо да едуцираш и споделиш тоа што го знаеш со примери посочуваш на грешките на нов член што е ок до некаде (дека треба да пишува на кирилица), ама некој да не те цитира пошто се разбираш подобро од обичен корисник или сервисер за темата е безвезе.

Его и учител не одат заедно.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
OnePlus 7T gains 960fps slo-mo and 4K ultra-wide recording in Open Beta 3

OP7/OP7T конечно добиваат 4К резолуција на снимање со ултра широк агол.

Да напоменам кога излезе ОП7 про пред една година, немаше воопшто опција за снимање со ултраширока камера, што по мене е најбитен мод за снимање пошто фаќаш голем дел во рамката.

(LG 2015, Huawei 2018, iphone/samsung/asus/xiaomi 2019).

Како што кажа Psy и други, апдејтите ке дојдат.
Дали после година или две не е битно.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно