LuckyLuck
hello world
- 31 мај 2017
- 103
- 65
^ Мобиком има Европски 6T
Веб страна имаат? Ништо не можам да најдам. Каде имаат продажно место?
^ Мобиком има Европски 6T
Веб страна имаат? Ништо не можам да најдам. Каде имаат продажно место?
А ОП6т е стварно според мене супер телефон во секој поглед. Само ме иритира што има две камери а втората е бескорисна. Барем теле да беше за луѓе сликање... Штознам која им е идејата.
Како и секогаш Oneplus 7/pro е фантастилен уред.
Како и секогаш што пишувам oneplus е можеби еден и единствен уред со испеглан софтвер, мазен ултра брз, а со 96hz екран, се оддлепува години пред конкуренцијата моментално.
Можеби механизмот на pop up камерата е нешто што треба да се земе со резерва, иако велат дека е тестирана неколку илјадници пати, да се потесетиме на дебаклот на Самсунг со Фолд, иако фабрички беа тестирани телефоните неколку илјадници пати после само 2 дена голем дел од фолдовите се распаднаа.
Затоа исто и со селфи камерата на Oneplus треба во real life world да се истестира како ќе држи.
Телефонов е директна конкуренција на galaxy s10+, што освен wireless charging нема никаков плус во однос на oneplus.
Џек за слушалки е битен само за 3-rd world countries како што е С. Македонија, белиот свет веќе и се повеќе користи безжични слушалки, тоа е неизбежно. Експандбл сториџ е исто така поголем проблем со UFS 3.0 отколку што ќе помогне. Исто битна работа за 3-rd world countries. Ако ти треба повеќе простор ќе купиш телефон со поголема меморија, решението да купам телефон од 64 гб и да ставам за 50 денари ssd картичка со 5000 терабајта меморија, сите знаеме како завршува.
Камерите се тука некаде.
И за мене бино доаѓа со snapdragon 855, нешто што во европа а и кај нас од Самсунг не можеш да го добиеш, треба нивниот инфериорен 8nm ekvinos да го купиш,
Уште е рано ама ако цената е на ниво со с10+ и те како се зима oneplus 7/pro.
Да ги напоменам почестите софтверски апдејти и подобра софтверска поддршка.
Можеш без проблем да флешнеш Глобал РОМ ако си на кинески. Пробајте на Алиекспрес има тезги кои шиткаат оригинали со преинсталиран OxygenOS.како идат овие со ромови?, користев шаоми, знам чина, глобал има исто и кај овие?
имам другар моментално у кина се врака за 1-2 месеца, има ли од каде да се купи таму глобал или може тука да се флешне на глобал ако е кинески ром?
можам да го потврдам истово за ОП 6Т.Не ти треба веќе кастом РОМ за новите ОП телефони. Од 3Т навака официјалниот OxygenOS си ја брка работата, дури и подобро од Гугл-овиот оперативен.
Еве веќе 2-3 месеци откако скокнав на 6Т, не чувствувам никаква потреба да отклучам бутлоудер, да флешнам TWRP и некој кастом ROM. Немам потреба од root, а порано пробував барем 1-2 кастом РОМови на ОП1 и ОП3Т и задолжително имав root.
не верувам дека ќе успееш да ја поминеш таа загарантирана граница за попуп механизмот, а покажаа и дека била доста цврста да подигнеш тег со неа, па така тешко ќе ја скршиш ако ја ставиш во џеб.
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден