Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Објаснување молам за избришана тема

• Ја почнал/а темата Gucci
  • Време на почнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Што претставува проблем со темата што ми е избришана?

Најстрого е забрането вршење услуга (поставување оглас) за членови кои не исполнуват услови за огласување. Резултатот ќе биде Бан на 1 година во подфорумот Огласи и за двата члена.

Човекот не е член на форумов, компјутерот јас го тестирав, кај мене е, од мене ќе го земете. Исто како јас да го продавам. Јас одговарам ако има проблем, не гледам зошто би била избришана темата.

Чекам одговор, фала.

Capture.JPG

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Моментално се разгледуваат потенцијалните промени на постоечкото правило, и дали истите се воопшто возможни, ќе постираме во темава наскоро без разлика на крајното решение.

cipiripi

hello world
7 септември 2010
334
321
Што претставува проблем со темата што ми е избришана?

Најстрого е забрането вршење услуга (поставување оглас) за членови кои не исполнуват услови за огласување. Резултатот ќе биде Бан на 1 година во подфорумот Огласи и за двата члена.

Човекот не е член на форумов, компјутерот јас го тестирав, кај мене е, од мене ќе го земете. Исто како јас да го продавам. Јас одговарам ако има проблем, не гледам зошто би била избришана темата.

Чекам одговор, фала.

Погледнете го атачментот 42758
Ako e taka, najdobro e da ne ni potenciras deka vo ime na drug go prodavas PC-to. Cim garantiras za nego, javi se Ti kako prodavac, i ako ima poplaki/pofalbi ili pa reklamacii ti da gi snosis (posto neli cim si go stavil oglasot-ti si prodavac).
Vaka izleguva, jas garantiram za deckoto, ali pak ima mala rezerva (ne garantiram celosno) ako nesto trgne naopaku.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
А што ако тргне наопаку со хардвер кој не е под гаранциуја и е 12 години стар?
Има други членови кои форумов го користат само за бизнис па никому ништо. Да не е тоа баш па нивен хардвер?

Дај олабавете малце. Се знаат правилата на фер понашањето. Кога купувате мачка во вреќа (а често го правите тоа дури и за смешно високи цени) треба да смислите како да си го сносите ризикот. Ова особено е точно кога се работи за роба без гаранција. Исто голем ризик има и за огласувачот. На некого му даваш здрв и прав хардвер и наеднаш си виновен што тој некој си нема поима од чување, транспорт и ракување со хардвер, па ве плука јавно, ви го враќа хардверот што ви го расипал и ги бара парите назад.

Се додека е фер однесувањето на двете страни мислам дека правилото треба да се олабави. Зошто ако се забрани кој може да огласува треба да се забрани и тоа кој може да купува. Има овде профили кои креираат акаунти само за да купат нешто. Многу нефер.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Добро бе, ми избришавте детално мислење за воланот во Последно купено, а на истата страна над мене Фициани има мислење за слушалки?

Океј е ако се развила некоја дискусија потоа, бришете ги дополнителните мислења, ама или нека важат правилата за сите или за никој. Не може некој слушалки да си става во темата, а јас да не смеам волан.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не се проблем слушалките, нити воланот - проблем беше што го пропшутив делот дека си го земал од член на форумот (мислев дека нема наведено цена) иначе на таа тема се бришат мислењата откако ќе продискутирате на кратко, и останува само со што се подновил одреден член, исто како и онаа за добри зделки низ светот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Чим гледам оглас не ме интересира дали е твој или од стринати.
Стави цена, стави опис и покасно ќе се договориме преку телефон или пораки.

Многу е наивно тврдењето "исто ко мој, јас гарантирам"
Ако испадне нешто ќе велиш "сум немал поим дека пријателот ми е волкаво ѓубре"?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
За каков оглас збориш? :D

Едит, ах ти за првиот пост коментираш.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Не се проблем слушалките, нити воланот - проблем беше што го пропшутив делот дека си го земал од член на форумот (мислев дека нема наведено цена) иначе на таа тема се бришат мислењата откако ќе продискутирате на кратко, и останува само со што се подновил одреден член, исто како и онаа за добри зделки низ светот.

А на претходната страна има дискусија за монитор и си седат мислењата?

Ах, ама администрација дискутирала, во ред е. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тие мислења се од пред месец -2, и на тие страни ни едно мислење, заедно со моето и на gokica не е избришано, не дека сме администрација него затоа што сум човек, и сем форумов имам и други обврски и живот, и понекогаш се случува да утнам некое.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Дечки ве замолувам да не ја претвараме и оваа дискусија во flame war. Жалосно е цело време да се расправаме за телефони на ИТ форум каде има уште многу што да се пишува. И оставете споредби ајфон - гугл. Оваа тема е за пикселот на гугл. За ајфони имаме други теми.

Ова е цитат од темата за Google Pixel, каде што се сугерира телефонот да не се споредува со ајфон. Од друга страна, еве какви муабети се прават во ајфон темата и се толерираат.

Глобалниот маркет шер на продажба на смартфони го вика ова,

3dffd7e86dfc4c88951a86de82a11eaf.png

Apple се мали деца за Samsung.

Ја се надевам AMD Zen малце да ја раздрма индустријава, па да се пренасочат дискусиите таму кај што им е место. Ептен се успа AMD, Intel е скроз пасивен, па не е чудо што се актуелни овие теми кои реално не заслужуваат толку внимание на овој форум.

Без увреда ама Apple фанатиците се ... еве не знам.
Свеќи со мирис на нов факинг Мек. Не е зафрканција!

https://www.twelvesouth.com/store/product/new-mac-candle
New Mac Candle
Hand Poured, 100% Soy Wax
$24
  • 100% Soy Wax
  • Scent Notes: Mint, Peach, Basil, Lavender, Mandarin and Sage
  • Hand Poured in Charleston, SC
  • Burn Time of 45-55 hours
  • Yikes, Out-of-Stock! More later this month

Уште да пласираат свеќи со мирис на нов Ајфон на среќата и нема крај. Када, шампањ со вкус на Ајпад и свеќи со мирис на Мек.
Ела андроидџии сетете се на вакво нешто. Далеку сте, да-ле-ку!

еве една слика која ќе ви се допадне..
smartphone-battery-life-2016.png.cf.jpg

ај сеа малце да ми објасните пошто стварно немам поима.... што е разликата во 3g call time и 3g internet?
Зошто има толкава разлика во сите други телефони?

Овие се скроз неверојатни. Ариел за доручек, ручек и вечера...

Во 2013та маркет шер на андроид 81 посто.
Во 2016та маркет шер на андроид 88 посто.
Во 2019та со ова темпо ќе биде 95 посто.

Полека полека народов одбива да јаде ариел.

Да не продолжувам, ова се само дел од мислењата. Кога се зборува за ајфон, нормално е да се трола и да се споредува со други телефони, да се развие дискусија за што било.
Кога некој ќе спомне iPhone на Android тема, очигледно тогаш се гледа сериозно на работите.

Затоа, решете се - или ќе се зборува за други телефони или нема да се зборува. Ова е веќе премногу селективно.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.788
33.906
roka.mk
Нема да дозволиме уште една тема да упропастите. Затоа, решете се - или ќе ги почитувате правилата на форумов или одете си од него. Едноставно ако не ти е убаво во македонија пакуваш куфери и си одиш, или ако ти е убаво остануваш и зивееш под диктатурата на власта. Разликата е што на форумов нема диктаута, туку напротив вистинска демократија која ви дава премногу слобода.

Изборот е ваш.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Нема да дозволиме уште една тема да упропастите. Затоа, решете се - или ќе ги почитувате правилата на форумов или одете си од него. Едноставно ако не ти е убаво во македонија пакуваш куфери и си одиш, или ако ти е убаво остануваш и зивееш под диктатурата на власта. Разликата е што на форумов нема диктаута, туку напротив вистинска демократија која ви дава премногу слобода.

Изборот е ваш.

Не те разбирам, ама еве можеби проблемот е до мене.

1. Кој ги упропастува темите? Кои сме тоа „ние“?

2. Дали iPhone темата е упропастена од фанови на производот или од тролачи и хејтери, кои поседуваат Android?

3. Дали во iPhone темата се толерира се, ама во другите теми се спроведуваат правила?

4. Дали ти е логично дека во тема за одреден телефон, не треба да се споредува со ниеден друг?

5. Дали проблемот на темата (Google Pixel) настана поради личното препукување помеѓу мене и Raging Demon или заради тоа што се спомна iPhone?

6. Се сложувам дека има слобода, ама е селективна. Во iPhone темата смее да се споредува со Note 7/Galaxy S7, смее да има дискусија за AMD Zen и Intel и смее да се дискутира за бизнис моделите на Apple. Во тема за Google Pixel, треба да се збори само за телефонот. Кое од двете „не штима“?

Едит - 7. Сакам да ги почитувам правилата, ама да знам кои се точно. Дали смее да се збори за други телефони во тема за одреден телефон или не смее? Зашто погоре ти дадов два сосема контрадикторни практики на форумот.

Ова се многу легитимни прашања и очекувам пред се, да бидат размислени. На крај, конкретно ваков вид на теми (сугестии, барање за избришано мислење, што кога форумот би бил ваш) постојат за да дискутираме околу политиката на форумот и да ја подобриме, како и за можните грешки и пропусти на администрацијата. Ако тебе не ти чини да се прашува за тоа, тогаш затвори ги темите за да не губиме време на вакви работи.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.788
33.906
roka.mk
Што да ти кажам нема да се согласиш.
Опомената ти беше за препукувањето не за споредбата.

Продолжете со дискусија по темите, не ме цитирај нема да ти одговорам повеќе.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Vratetego vremeto pred 3-4 godini , za sekoe spamiranje trollane ili pcofka megu clenovi imase sanksia so banovi po nekolku dena.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.071
14.170
Ова е цитат од темата за Google Pixel, каде што се сугерира телефонот да не се споредува со ајфон. Од друга страна, еве какви муабети се прават во ајфон темата и се толерираат.

Да не ја тупиме многу. Сугестијата се однесуваше на смирување на страстите во темата. Затоа и е сугестија а не правило на форумов.

Еве уште една сугестија како и претходната: да се посветиме повеќе на теми и постови кои може и за нас и за другите членови да бидат корисни а не да заглавуваме во четива кои носат негативна енергија.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Што да ти кажам нема да се согласиш.
Опомената ти беше за препукувањето не за споредбата.

Продолжете со дискусија по темите, не ме цитирај нема да ти одговорам повеќе.

Последниот пат кога влегов во дискусија со тебе, издејствував од мртва и затворена тема (за iPhone 7), да се отвори повторно и да заживее. Јас ова не го правам за да си го задоволам егото, туку за да го подобрам форумот и дискусиите во него.

Според мене, конкретно е грешка во темата за Pixel да не смее да се спомне ниеден телефон, зашто на тој начин ќе умре. Но, форумов е ваш и вие правете како мислите.

Да не ја тупиме многу. Сугестијата се однесуваше на смирување на страстите во темата. Затоа и е сугестија а не правило на форумов.

Еве уште една сугестија како и претходната: да се посветиме повеќе на теми и постови кои може и за нас и за другите членови да бидат корисни а не да заглавуваме во четива кои носат негативна енергија.

Се согласувам дека во прав момент реагираше, но на погрешен начин. Проблемот беше меѓу мене и друг член, сосема неповрзано со iPhone. Во овој случај, може е најпаметно бан од темата за еден или двајцата и решен проблем.

Како и да е, одиме понатаму... :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.788
33.906
roka.mk
Screenshot_1.jpg
@TylerMkD и сите останати!
Многу убаво ве замолив да не пишувате дупли постови вие продолжувате...и како треба да реагирам на овие работи???

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Теми за избришани постови се појавуваат барем еднаш месечно. И се дискотира со денови и пак исти муабети зошто мене а не него, како мали деца. Што ке се случи како падне форумот и нема бекап и сите мислења отидат во Хонурас, што ке правите? Ке плачете, ке пиете лексилиуми, ке сечете вени.

БТЊ јас мислам дека е време оваа да се предаде на СЈО и да види Администрација малку чешлање, доста со ваква диктатура, стармота, ајде сите на протест со транспаранти за избришани мислења.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Зошто на мојот пост пишува "едитирано од модератор"? Не можам да приметам разлика.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Теми за избришани постови се појавуваат барем еднаш месечно. И се дискотира со денови и пак исти муабети зошто мене а не него, како мали деца. Што ке се случи како падне форумот и нема бекап и сите мислења отидат во Хонурас, што ке правите? Ке плачете, ке пиете лексилиуми, ке сечете вени.

БТЊ јас мислам дека е време оваа да се предаде на СЈО и да види Администрација малку чешлање, доста со ваква диктатура, стармота, ајде сите на протест со транспаранти за избришани мислења.

Дали ти прочита воопшто некој од постовите поради кој се реактивира темата? Мене не ми изгледа баш така...

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Дали ти прочита воопшто некој од постовите поради кој се реактивира темата? Мене не ми изгледа баш така...
Gi procitav site mislenja...I zalno e posle tolku godini na forum uste da se zamaraat so vakvi temi.

More kakvo SJO vo Strasburg direktno...administracija vo Hag da se zatvori.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Едноставно ако не ти е убаво во македонија пакуваш куфери и си одиш, или ако ти е убаво остануваш и зивееш под диктатурата на власта.
Ова е политичка конотација и мене лично ми смета, а ако веќе бришете постови ова е секако дел што треба да се избрише.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Ова е политичка конотација и мене лично ми смета, а ако веќе бришете постови ова е секако дел што треба да се избрише.

Ако ти смета игнорирај ја темата. Ако не ти смета читај и коментирај!

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно