Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Интернетот на телеком ок, ама ТВ понудата им е очобол. Понудените 80 канали се тешко срање додека пак ХБО пакетот исто е крајно разочарувачки. Видеотеката им е ептен слаба со содржина освен сериите за кои и ретко има нешто што ќе ми фати око. Мора да поработат на подобра ТВ понуда, наплаќаат јако а нудат ништо !!!!
Јас мислам дека телеком ти дава достап до мах апликацијата, а тоа што ќе содржи зависи од НВО а не од телеком. А останатите канали ми се онака ОК, гледам некои си 10-15 канали и тоа е тоа. Има спортски канали, има филмски и дискавери и сл. не дека кој знае колку гледаме ТВ.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Се решив да ги пишувам сите 3-4 use cases шо ми текнаа веднаш и редовно ги практикувам но се премислив па само ќе ти речам - дај, молимте.
Јас стварно искрено пишав, очигледно има 3-4 use cases кој не ги користам, па би сакал да знам кој се и да видам што може да употребам по дома.
Инаку само што го обновив договорот пред неколку недели, и се мислев дали да одам на побрз интернет, и не ми текна за што ми се потребни 300 mbps што не можам да ги завршам со 100 mbps download speed.
Или пиши ми приватна порака.

Дома на кабел имам поврзно компјутер за работа од дома и 2 телевизори кај со Netflix, Disney, Gley, Stremio, Youtube до Full HD резолуција.
2 телефона на wifi.

Не играм онлајн игри на компјутер нити пак имам play station / xbox.

Kodi треба да се обидам да сетирам на новите Магента Андроид апаратчиња.

Што испуштам кое ќе ми се најде да го имам ?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.504
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Добиваш HBO и други канали, оганичување до 10 тера, 500 минути меѓународни разговори и муабет во кафана дека си на најјакиот можен пакет и сето тоа за само 500 денари плус месечно. Тоа беше доволно за мене.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.694
12.537
Skopje
www.wemaxa.com
Да удриме едно форумско смарање со фисибилити студии, мненија, петиции и слични чудесии до Телеком, да пушти Buster пакет 500 за постоечките XL корисници.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Интернетот на телеком ок, ама ТВ понудата им е очобол. Понудените 80 канали се тешко срање додека пак ХБО пакетот исто е крајно разочарувачки. Видеотеката им е ептен слаба со содржина освен сериите за кои и ретко има нешто што ќе ми фати око. Мора да поработат на подобра ТВ понуда, наплаќаат јако а нудат ништо !!!!
Со математиката во Интернет ТВ ХЛ пакетот добиваш најмногу. Претходно бев М, 60/30 сега е 100/50 за 800ден мислам, и плаќав бустер 500ден за 300/300, ТВ мислам дека е 500ден и цело ова чини 1800ден. За тие пари во М не добиваш HBO + Max On Demand, тоа ти се +350ден месечно, и уште еден ТВ пакет кој оди гратис со ХЛ +100ден. Дополнителен бонус ти е месечен трафик од 10-11ТБ во ХЛ да не те боли глава како мене шо ми направија сега од 1-20 Декември, као демек сум истрошил цел трафик 3ТБ...

Точно дека HBO пакетот 1, 2 и 3 не вредат за парите месечно, изборот на филмови им е многу сиромашен, ама кога ми е гратис во ХЛ, плус гратис пристап до содржините во HBO Max, зашо да не одам со ХЛ, и така истите пари ги давам за М+бустер.

Секој со своите потреби. Ако ти немаш потреба од него, други имаат. И јас си мислев дека ќе ми е доволен М со 3ТБ ама еве, според нивниот систем сум ги истрошил за 20 дена.. :poop:

Добиваш HBO и други канали, оганичување до 10 тера, 500 минути меѓународни разговори и муабет во кафана дека си на најјакиот можен пакет и сето тоа за само 500 денари плус месечно. Тоа беше доволно за мене.
Бустерот ти дава и ниска латенција и статичка адреса, и го осеќам кога (и како) лоадира страници, за нијанса пореспонсивен од обичниот пакет.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Со математиката во Интернет ТВ ХЛ пакетот добиваш најмногу. Претходно бев М, 60/30 сега е 100/50 за 800ден мислам, и плаќав бустер 500ден за 300/300, ТВ мислам дека е 500ден и цело ова чини 1800ден. За тие пари во М не добиваш HBO + Max On Demand, тоа ти се +350ден месечно, и уште еден ТВ пакет кој оди гратис со ХЛ +100ден. Дополнителен бонус ти е месечен трафик од 10-11ТБ во ХЛ да не те боли глава како мене шо ми направија сега од 1-20 Декември, као демек сум истрошил цел трафик 3ТБ...

Точно дека HBO пакетот 1, 2 и 3 не вредат за парите месечно, изборот на филмови им е многу сиромашен, ама кога ми е гратис во ХЛ, плус гратис пристап до содржините во HBO Max, зашо да не одам со ХЛ, и така истите пари ги давам за М+бустер.

Секој со своите потреби. Ако ти немаш потреба од него, други имаат. И јас си мислев дека ќе ми е доволен М со 3ТБ ама еве, според нивниот систем сум ги истрошил за 20 дена.. :poop:

Бустерот ти дава и ниска латенција и статичка адреса, и го осеќам кога (и како) лоадира страници, за нијанса пореспонсивен од обичниот пакет.
користев бустер 2 години, гаминг 300/300, нема ип рестарти, помала латенција, за игри драстична разлика од обичен некогаш 3-50% подобар пинг кон еу сервери

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Јас стварно искрено пишав, очигледно има 3-4 use cases кој не ги користам, па би сакал да знам кој се и да видам што може да употребам по дома.
Инаку само што го обновив договорот пред неколку недели, и се мислев дали да одам на побрз интернет, и не ми текна за што ми се потребни 300 mbps што не можам да ги завршам со 100 mbps download speed.
Или пиши ми приватна порака.

Дома на кабел имам поврзно компјутер за работа од дома и 2 телевизори кај со Netflix, Disney, Gley, Stremio, Youtube до Full HD резолуција.
2 телефона на wifi.

Не играм онлајн игри на компјутер нити пак имам play station / xbox.

Kodi треба да се обидам да сетирам на новите Магента Андроид апаратчиња.

За секојдневие на еден просечен корисник брзината е сосема доволна.

При работа шерувам голем број на фајлови. Ите како брзината ми е значајна. Аплоуд посебно.

1/1 гига со нетрпение очекувам да биде со попристапна цена. А до тогаш мора да се задоволам со 300/150.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.694
12.537
Skopje
www.wemaxa.com
За секојдневие на еден просечен корисник брзината е сосема доволна.

При работа шерувам голем број на фајлови. Ите како брзината ми е значајна. Аплоуд посебно.

1/1 гига со нетрпение очекувам да биде со попристапна цена. А до тогаш мора да се задоволам со 300/150.

Активирај БУСТЕР пакет 300/300, бесплатено е, преку апликацијата.

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
125
157
Затоа и прашувам тука некој да не има така конфигурирано да каже што и како бидејќи како што гледам Телеком нема да понуди бриџ моде на техниколоров. Можда он и може ама магента боксовине со иптвто како им фунционираат поима неам. @Ljesh Njeri мислам имаше некое искуство не знам на крај како заврши.
Мене ми го вратија Huawei-то и си го земаа техниколорот. Ми остана неупотребена Магента ТВ ама барем имам бриџ мод. За техниколор имаше многу тврдења дека може да работи во бриџ мод, ама некои ја негираа можноста, други ја потврдуваа за на крај да се откажат така што овој муабет сеуште е матна вода (поточно најверојатно не може, само зависи кого прашуваш... некој одма ќе ти каже, некој ќе те врти со недели во круг).

malloy

read-only
4 декември 2015
23
34
Дали новите Magenta TV android боксови работат со “one remote” од Samsung? Некој има искуство?
Боксот е гз и гаќи со даљинското од телеком. Со оне ремоте би требало да го контролираш откако ќе подесиш опции на тв-то.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
За жал тоа е тој монопол/дуопол а уште малку и триопол.
Жално е да не се налага ниту од држава ниту од општина да се работи нешто на мрежа или во подобрување туку само собираат пари и ништо подобрување не понудуваат

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Жално е да не се налага ниту од држава ниту од општина да се работи нешто на мрежа или во подобрување туку само собираат пари и ништо подобрување не понудуваат
Не гледам поврзаност на држава/општина спрема приватни компании

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Не гледам поврзаност на држава/општина спрема приватни компании
Мора да има некаков стандард како за сите работи така и за интернетотот како може да се подобрува секоја сфера на живот така и оваа

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Не можам да се согласам дека ништо не подобруваат или понудуваат. Во изминатите 10тина години како користам, од АДСЛ на ВДСЛ па на оптика сум сега, и сите мои блиски што ги знам користат оптика од телеком, некои и 15тина години од почетокот на махТВ. Брзините од 2,3, 5 отидоа на 200, 300 1000. Е сега ако немаш можност за оптика, не мора да користиш од телеком, си има и други оператори.
Сега променија во магента ТВ, што е значителна промена со ТВ услугите. Не може многу тука да се измислуваат нови работи.
А за цените не би коментирал, тоа е друга тема.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Не можам да се согласам дека ништо не подобруваат или понудуваат. Во изминатите 10тина години како користам, од АДСЛ на ВДСЛ па на оптика сум сега, и сите мои блиски што ги знам користат оптика од телеком, некои и 15тина години од почетокот на махТВ. Брзините од 2,3, 5 отидоа на 200, 300 1000. Е сега ако немаш можност за оптика, не мора да користиш од телеком, си има и други оператори.
Сега променија во магента ТВ, што е значителна промена со ТВ услугите. Не може многу тука да се измислуваат нови работи.
А за цените не би коментирал, тоа е друга тема.
Па нудат во Скопје(најголемите општини) по периферијата и Истокот нудат тропатала истита мрежа им е од пред 15 години, кои оператори кога сите ја користат нивната мрежа барем тука кај мене

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Па нудат во Скопје(најголемите општини) по периферијата и Истокот нудат тропатала истита мрежа им е од пред 15 години, кои оператори кога сите ја користат нивната мрежа барем тука кај мене
Баш живеам на истокот и е град џоа К. Паланка некои си 15К жители. Кај вас не знам како е, ама кај нас може 85-90% градот е покриен со оптика. И телекабел имаат низ цел град оптика, додека А1 немаат, имаат само доксис ама они немаат низ значителен дел од Македонија.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Баш живеам на истокот и е град џоа К. Паланка некои си 15К жители. Кај вас не знам како е, ама кај нас може 85-90% градот е покриен со оптика. И телекабел имаат низ цел град оптика, додека А1 немаат, имаат само доксис ама они немаат низ значителен дел од Македонија.
Кој е тој град ако не е тајна брату тука кај нас оптиката е досена уште 2014 мислам и е само во оквир од 200 метри од главната им продавница пошта, друго не е мрднато и плус А1 нудат само со сим немат ни бакар, а телеком имат бакар ама неможат да понудат тв на ниеден кориснии буквално пошто 12ката им брзина може само 2тв да опслужува што е за срамота

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно