Едно знам од искуство, дека иако ќе бидеш на новата тарифа во М1, интернетот не можат да ти го намалат. И во новата тарифа ќе имаш 25гигабајти.И јас моментално сум со изминат договор, плаќав по 2547 ден за Магента-М, со вклучен моб.интернет по 16гб (новогодишна промоција беше).
Сега истиот пакет е 2772 ден, цели 225 ден поскап, не ми се продолжува.
По старата тарифа не сакаат да продолжат, барем што ги прашав на телефон и мејл, во салон не сум отишол сеуште.
Чекам да видам дали ќе реагираат на нискиве цени од телекабел, ама изгледа ич не им чуе.
Томислав за да биде фер ке ти кажам, најди агент и само префрли го пакетот на некој друг од фамилија како нов корисник и ти ке добиеш ист попустКако и да е неферски што плаќал 1200 додека јас 2100 што сам сум отишол во телеком...
Ова е стварно корисен совет, чим истече договорот ке ги видам можноститеТомислав за да биде фер ке ти кажам, најди агент и само префрли го пакетот на некој друг од фамилија како нов корисник и ти ке добиеш ист попуст![]()
Ај види како ти пишува во договорот и на сметките за попустот како минусираат. И ја сум преку агент 1400 плаќам за ТВ М и Нет Л со бесплатен спортски пакет. Ме интересира зависи во договорот како е наведено, кај мене стои 25% мисам за склучен договор на 24 месеци.Здраво, нов сум на форумов и да споделам мое искуство со Телеком. Пред две години склучив договор преку агент (*агент - за привлекување на нови корисници) за интернет и телевизија, интернетот беше L пакетот со оптика а телевизијата беше М, е сега кога се зема преку агент ми даде попуст и он, пакетот што во телеком чини 2100 јас го добив за 1299 денари, и после истекот на 24 месеци сметката наместо 1299 ми ја направија на 2100 денари. Кога бев во салон да го продолжам договорот ми рекоа дека неможе под исти услови и морам да потпишам нов договор што е далеку поскапо. Сега се размислувам да раскинам договор
Го погледнав договорот и баш така пишува 24 месеци е попустотАј види како ти пишува во договорот и на сметките за попустот како минусираат. И ја сум преку агент 1400 плаќам за ТВ М и Нет Л со бесплатен спортски пакет. Ме интересира зависи во договорот како е наведено, кај мене стои 25% мисам за склучен договор на 24 месеци.
На Вип порано исто имав промоција 15% на мобилна тарифа но по истекот на договорот истата продолжи да си тече.
Не сум сигурен дали смеат вака да прават, но зависи што ти пишува во договорот.
Друже нема врска мали-големи градови прашај по другари/ки ке најдеш некој агент и даваат попуст али само за нови корисници.Кај ги наоѓате тие агенти што даваат попусти? Во помаливе градови нема изгледа, само во салон по редовни цени :silentsry:
Не влегува од тв сообраќајот во 1ТБ лимитотДечки како се справувате со тој 1TB лимит? Дали влегува и сообраќајот од телевизијата?
Некако малку ми се гледа 1TB, ја во Април имам симнато филмови/серии/туторијали околу 400GB. И тоа без аплоад или некои директни симнувања од сајтови, јутуб, твич и слично...Не влегува од тв сообраќајот во 1ТБ лимитот
1ТБ е само за нет
Да ти кажам искрено у мој 10-12 год коритење телеком не сум пречекорил исто тој лимит .Некако малку ми се гледа 1TB, ја во Април имам симнато филмови/серии/туторијали околу 400GB. И тоа без аплоад или некои директни симнувања од сајтови, јутуб, твич и слично...
Не дека секој месец ми е ваков, ама несакам да ми скинат интернет скроз до крај на месец...незнам ќе размислам и ќе видам статистики од торентиве.Да ти кажам искрено у мој 10-12 год коритење телеком не сум пречекорил исто тој лимит .
Што искрено мислам е онака пишан 1 ТБ а мислам дека или нема лимит или негде имам наслушнато или прочитано дека е 4ТБ ако не се лажам
Се лажиш, ако пречекориш 1тб немаш повеќе нет.Да ти кажам искрено у мој 10-12 год коритење телеком не сум пречекорил исто тој лимит .
Што искрено мислам е онака пишан 1 ТБ а мислам дека или нема лимит или негде имам наслушнато или прочитано дека е 4ТБ ако не се лажам
Може да сум грешка .Се лажиш, ако пречекориш 1тб немаш повеќе нет.
Ако не симнуваш (стримаш на Netflix или Amazon Prime) 4К торенти немаш гајле, ама ако симнуваш може да биде tricky. Мене ми скинаа брзина (ама на фемили тарифа 600 ГБ бев ограничен и после тоа ми спуштија на 200 kb/s полудев)Не дека секој месец ми е ваков, ама несакам да ми скинат интернет скроз до крај на месец...незнам ќе размислам и ќе видам статистики од торентиве.
Кај мене јутуб се форсира најмногу, па после твич. Мислам дека за стримање нема да е проблем. Филмови и серии се поголем проблем за мене, заедно со аплоуд. Затоа ќе размислам некој период па ќе видиме.Ако не симнуваш (стримаш на Netflix или Amazon Prime) 4К торенти немаш гајле, ама ако симнуваш може да биде tricky. Мене ми скинаа брзина (ама на фемили тарифа 600 ГБ бев ограничен и после тоа ми спуштија на 200 kb/s полудев)
Ставај мерач и провери за една недела. Добро е што ти текнало мене не ми текна па трчав да се префрлам на Магента другиот ден.Кај мене јутуб се форсира најмногу, па после твич. Мислам дека за стримање нема да е проблем. Филмови и серии се поголем проблем за мене, заедно со аплоуд. Затоа ќе размислам некој период па ќе видиме.
Само те молам немој да ми кажеш дека на стравот од затворен и тесен простор некако му направи аналогија со лимитот од 1000гб месечно?Поим за клаустрофобија - Телеком
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден