Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новите Магента пакети?

7 февруари 2013
950
1.088
Како и да е неферски што плаќал 1200 додека јас 2100 што сам сум отишол во телеком...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
И јас моментално сум со изминат договор, плаќав по 2547 ден за Магента-М, со вклучен моб.интернет по 16гб (новогодишна промоција беше).

Сега истиот пакет е 2772 ден, цели 225 ден поскап, не ми се продолжува.
По старата тарифа не сакаат да продолжат, барем што ги прашав на телефон и мејл, во салон не сум отишол сеуште.

Чекам да видам дали ќе реагираат на нискиве цени од телекабел, ама изгледа ич не им чуе.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
И јас моментално сум со изминат договор, плаќав по 2547 ден за Магента-М, со вклучен моб.интернет по 16гб (новогодишна промоција беше).

Сега истиот пакет е 2772 ден, цели 225 ден поскап, не ми се продолжува.
По старата тарифа не сакаат да продолжат, барем што ги прашав на телефон и мејл, во салон не сум отишол сеуште.

Чекам да видам дали ќе реагираат на нискиве цени од телекабел, ама изгледа ич не им чуе.
Едно знам од искуство, дека иако ќе бидеш на новата тарифа во М1, интернетот не можат да ти го намалат. И во новата тарифа ќе имаш 25гигабајти.

Испратено од FIG-LX1 преку IT.mk форум апликација

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Како и да е неферски што плаќал 1200 додека јас 2100 што сам сум отишол во телеком...
Томислав за да биде фер ке ти кажам, најди агент и само префрли го пакетот на некој друг од фамилија како нов корисник и ти ке добиеш ист попуст :)

7 февруари 2013
950
1.088
Томислав за да биде фер ке ти кажам, најди агент и само префрли го пакетот на некој друг од фамилија како нов корисник и ти ке добиеш ист попуст :)
Ова е стварно корисен совет, чим истече договорот ке ги видам можностите :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Здраво, нов сум на форумов и да споделам мое искуство со Телеком. Пред две години склучив договор преку агент (*агент - за привлекување на нови корисници) за интернет и телевизија, интернетот беше L пакетот со оптика а телевизијата беше М, е сега кога се зема преку агент ми даде попуст и он, пакетот што во телеком чини 2100 јас го добив за 1299 денари, и после истекот на 24 месеци сметката наместо 1299 ми ја направија на 2100 денари. Кога бев во салон да го продолжам договорот ми рекоа дека неможе под исти услови и морам да потпишам нов договор што е далеку поскапо. Сега се размислувам да раскинам договор
Ај види како ти пишува во договорот и на сметките за попустот како минусираат. И ја сум преку агент 1400 плаќам за ТВ М и Нет Л со бесплатен спортски пакет. Ме интересира зависи во договорот како е наведено, кај мене стои 25% мисам за склучен договор на 24 месеци.

На Вип порано исто имав промоција 15% на мобилна тарифа но по истекот на договорот истата продолжи да си тече.

Не сум сигурен дали смеат вака да прават, но зависи што ти пишува во договорот.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Кај ги наоѓате тие агенти што даваат попусти? Во помаливе градови нема изгледа, само во салон по редовни цени :silentsry:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Ај види како ти пишува во договорот и на сметките за попустот како минусираат. И ја сум преку агент 1400 плаќам за ТВ М и Нет Л со бесплатен спортски пакет. Ме интересира зависи во договорот како е наведено, кај мене стои 25% мисам за склучен договор на 24 месеци.

На Вип порано исто имав промоција 15% на мобилна тарифа но по истекот на договорот истата продолжи да си тече.

Не сум сигурен дали смеат вака да прават, но зависи што ти пишува во договорот.
Го погледнав договорот и баш така пишува 24 месеци е попустот

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Кај ги наоѓате тие агенти што даваат попусти? Во помаливе градови нема изгледа, само во салон по редовни цени :silentsry:
Друже нема врска мали-големи градови прашај по другари/ки ке најдеш некој агент и даваат попуст али само за нови корисници.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки како се справувате со тој 1TB лимит? Дали влегува и сообраќајот од телевизијата?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не влегува од тв сообраќајот во 1ТБ лимитот

1ТБ е само за нет
Некако малку ми се гледа 1TB, ја во Април имам симнато филмови/серии/туторијали околу 400GB. И тоа без аплоад или некои директни симнувања од сајтови, јутуб, твич и слично...

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Некако малку ми се гледа 1TB, ја во Април имам симнато филмови/серии/туторијали околу 400GB. И тоа без аплоад или некои директни симнувања од сајтови, јутуб, твич и слично...
Да ти кажам искрено у мој 10-12 год коритење телеком не сум пречекорил исто тој лимит .
Што искрено мислам е онака пишан 1 ТБ а мислам дека или нема лимит или негде имам наслушнато или прочитано дека е 4ТБ ако не се лажам

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Да ти кажам искрено у мој 10-12 год коритење телеком не сум пречекорил исто тој лимит .
Што искрено мислам е онака пишан 1 ТБ а мислам дека или нема лимит или негде имам наслушнато или прочитано дека е 4ТБ ако не се лажам
Не дека секој месец ми е ваков, ама несакам да ми скинат интернет скроз до крај на месец...незнам ќе размислам и ќе видам статистики од торентиве.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Се лажиш, ако пречекориш 1тб немаш повеќе нет.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Се лажиш, ако пречекориш 1тб немаш повеќе нет.
Може да сум грешка .

Затоа реков мислам . Дека искрено ми се гледа дека доста симињам од нет . Ама никад не сум водел евиденција колку ...

Само може да не сум пречекорил па затоа не сум дал назначење на тоа :).

А иначе за тој 1ТБ дека спаѓа само нет без тв тоа сум 100% убеден :)

7 февруари 2013
950
1.088
И јас симнувам по 100гб торенти, еден куп филмови серии, се е во макс квалитет 4К, 1080п, исто досега никогаш не сум прекорачил, можда делува малце ама верувај премногу нет е. Плус се сум на ИПТоррентс со Нелимитиран аплоад, многу важно да се израчуна се вкупно.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.568
3.206
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не дека секој месец ми е ваков, ама несакам да ми скинат интернет скроз до крај на месец...незнам ќе размислам и ќе видам статистики од торентиве.
Ако не симнуваш (стримаш на Netflix или Amazon Prime) 4К торенти немаш гајле, ама ако симнуваш може да биде tricky. Мене ми скинаа брзина (ама на фемили тарифа 600 ГБ бев ограничен и после тоа ми спуштија на 200 kb/s полудев)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ако не симнуваш (стримаш на Netflix или Amazon Prime) 4К торенти немаш гајле, ама ако симнуваш може да биде tricky. Мене ми скинаа брзина (ама на фемили тарифа 600 ГБ бев ограничен и после тоа ми спуштија на 200 kb/s полудев)
Кај мене јутуб се форсира најмногу, па после твич. Мислам дека за стримање нема да е проблем. Филмови и серии се поголем проблем за мене, заедно со аплоуд. Затоа ќе размислам некој период па ќе видиме.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.568
3.206
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Кај мене јутуб се форсира најмногу, па после твич. Мислам дека за стримање нема да е проблем. Филмови и серии се поголем проблем за мене, заедно со аплоуд. Затоа ќе размислам некој период па ќе видиме.
Ставај мерач и провери за една недела. Добро е што ти текнало мене не ми текна па трчав да се префрлам на Магента другиот ден.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
1TB е лимит после намалуваат брзина на 100kb и не влегува тв во сообраќај.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Поим за клаустрофобија - Телеком
Само те молам немој да ми кажеш дека на стравот од затворен и тесен простор некако му направи аналогија со лимитот од 1000гб месечно?
Демек луѓево што имаат необјаснив страв и добиваат панични напади од затворен простор, така се чувствуваат и луѓево што имаат Телеком со 1000гб месечно? :S:S:S
Кажи дека нешто друго мислеше епл фанбоју, те моља.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно