the_maker
poweruser
Се шалам точно, но не беше на сметка на харверот, туку на цената. Ако сакаш телефон за привремено, не би требало да мислиш во рангот на 700 ЕУР, туку на нешто ново, што ќе се продаде пак за супер цена, па си зимаш Н6. Новото може да биде Redmi Note Pro 4G, на пример.. Тоа јас би земал додека сум во меѓу ход, искрено.. А 700 ЕУР на би дал за Самсунг ни да е единствен до сега телефон со камера.. Би земал HTC One M7 и би си ставил MIUI. Тоа за парите и квалитет е подобро и од нов Mi 3, но на старо. Е сега тоа малце луѓе би земале, но ете, таа е мојата логика..Искрено, знам дека се шалиш, ама не гледам некоја ептен негативна страна кај Note 4, освем звучникот од позади, и хардверските копчиња. Знам дека софтверот е лош, ама ќе го оправам, така да за мене лично тоа не е голем проблем. За цената, телефонот нуди многу опции, технолошки е многу напреден, има добра изработка, има лудило камера, има одличен дисплеј (и тоа голем тоа барам одамна) итн. Кај мене нема фанбој моменти, што е најдобро за парите, (според мои потреби и ќеиф) тоа го зимам.
За крај, кој и да го земам, N6 или N4, нема да останам на еден од нив туку ќе ги пробам двата, по кој распоред ќе биде не ми менува премногу.