Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 42,6%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 73 34,9%
  • Не

Гласови: 47 22,5%

• Вкупно гласале
    209

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
кути барем го тргнале она за најава на друг уред, па чекаш неколку дена да ти се јават и ти поставуват глупи прашања, сеа смс стига како порано што си беше, им еб.м тоа за безбедност, драпај си мевот

Avid

senior
21 јануари 2009
6.461
11.535
Скопје
Ми се јавија да ми кажат дека од задутре ќе се детокенизирале картичките, ќе требало да ја инсталирам NLB Pay (има две, NLB Pay и NLB Pay Македонија, јас сега ја имам вторава) и Google Wallet и наново да ја ставам картичката.

Сега ја инсталирав NLB Pay и оп -
viber_image_2025-02-03_13-21-12-506.jpg
:poop::poop::poop:

Aowek

user
14 април 2012
1.221
1.186
Ми се јавија да ми кажат дека од задутре ќе се детокенизирале картичките, ќе требало да ја инсталирам NLB Pay (има две, NLB Pay и NLB Pay Македонија, јас сега ја имам вторава) и Google Wallet и наново да ја ставам картичката.

Погледнете го атачментот 146391
Мене ми рекоа NLB Pay Macedonia да ја инсталирам ама нема никаква опција да ја токенизирам картицата повторно.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.461
11.535
Скопје
Додај си ја картичката сам преку Google Wallet app.
Пред не знам колку време, ова не можеше. Никако не сакаше да ја прими. Па се јавив во НЛБ и ми рекоа прво стави ја во NLB Pay па потоа во Wallet, и навистина, така сакаше...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.582
3.056
Мене не ми се јавија, порака ми пратија на Viber:
Погледнете го атачментот 146396
Да, истава порака и мене ми стигна на вибер.
(не ми се бендисва ич шо од пред некое време почнаа преку вибер-место златен СМС, да ми стигаат пораки, без мое одобрување...)

Не ми се има појавено оваа порака, а имам AnyDesk на телефонот.
Ама не ми е root-нат андроидо, ако тоа менва нешто во ситуацијата.
...иначе, да, се сложвам, *омца станаа и овие од тутунска (не дека другите не се, ама...)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.607

А бе овие не се нормални. На Гугл пеј не му смета AnyDesk, ама на господата од НЛБ им сметало. Се мислев да ги менувам пошо забранија купување крипто, ама сега дефинитивно ќе станат минато. Прво за мои пари ми кажуваат што смеам, а што не смеам да купам, сега и за мој телефон ми кажуваат што смеам, а што не смеам да инсталирам. :sick: Крај краева, мене ми треба AnyDesk повеќе отколку НЛБ пеј.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
А бе овие не се нормални. На Гугл пеј не му смета AnyDesk, ама на господата од НЛБ им сметало. Се мислев да ги менувам пошо забранија купување крипто, ама сега дефинитивно ќе станат минато. Прво за мои пари ми кажуваат што смеам, а што не смеам да купам, сега и за мој телефон ми кажуваат што смеам, а што не смеам да инсталирам. :sick: Крај краева, мене ми треба AnyDesk повеќе отколку НЛБ пеј.
Како тоа забраниле крипто? Мислиш не може да користиш НЛБ картица да трејдаш?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
580
398
Od najdobri stanaa najlosi bukvalno

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
97
86
Ужасен потег прво беше одлуката целосно преку само онлајн апликација да имаш пристап до твоја сметка,а не преку нет доволно беше о шифра да внесеш.Второ, треба нивна официјална апликација па да користиш Google Play. Се обидуваат да исфорсираат целосна централизација на користење се да иде преку нивна апликација.Ок,за млада генерација е ништо,но за старава генерација е болка во око.Имам двајца родители кои порано беше доволно идем на интернет,Нлб клик и се јававуваш Перо.Длгиот и си внесуваш шифра и имаш одма преглед на моменталната состојба.За мене беше спас што им беше сејфувана лозинката и одма си влегуваа без да ме замараат. Сега на секое најавување,ме отекоа како да им се одобри влез,а стално ме отекоа како им стигнува нотификација за одобрување и кј да стиснат :LOL:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.461
11.535
Скопје
Не ми се има појавено оваа порака, а имам AnyDesk на телефонот.
Ама не ми е root-нат андроидо, ако тоа менва нешто во ситуацијата.
Ниту мене не ми е рутнат. А ја имаш NLB Pay Makedonija или само NLB Pay апликацијата? NLB Pay Makedonija не бара.
Да не е до дадотоците на Remote апликацииве? Знам имаа тие нешто додатно да се инсталира за да функционираат...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.582
3.056
Да, ја користам непречено NLBklik Makedonija (со е-банкинг), и истовремено инсталирана ми е и NLB Pay, каде што ми се дигитализирани моите картички што ги имам од НЛБ.
За AnyDesk, инсталиран е, исто така има некој adon кој го активирав од сетинзите наменски сега пред да пишам, и ги стартував двете апликации, си функционираа најнормално...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Ниту мене не ми е рутнат. А ја имаш NLB Pay Makedonija или само NLB Pay апликацијата? NLB Pay Makedonija не бара.
Да не е до дадотоците на Remote апликацииве? Знам имаа тие нешто додатно да се инсталира за да функционираат...
NLB Pay Makedonija ти треба, и тоа новата верзија која ќе излезе тек утре 05.02. некое време.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.842
4.065
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Еве ги пак
b7e9b50aec127b94a7c19201e57e7e35.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Мене ми се јави и Сара од НЛБ да ми објасни и откако заврши со презентацијата ме праша дали ме разбирате? Ептен се ангажираа за оваа промена.

Aowek

user
14 април 2012
1.221
1.186
Мене ми се јави и Сара од НЛБ да ми објасни и откако заврши со презентацијата ме праша дали ме разбирате? Ептен се ангажираа за оваа промена.
И поставуваш 2 прашања на Сара во врска со тоа што ти се јавува се збунува маскимално..

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Не може да купуваш веќе од бинанс, цекс и слично
Аааа, блокирале одредени сајтови, т.е. Берзи да ги речам. ОК. И онака ништо не ми мења, директ картица примарна и онака никад не ставам на такви места. Секогаш преку некој прокси.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И поставуваш 2 прашања на Сара во врска со тоа што ти се јавува се збунува маскимално..
Искрено ми звучеше дека е Албанка и викам батали не прашувам ништо да не ја мачам :)

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.684
Битола
www.instagram.com
И мене ми се јавија, и ми беше преглуп целиот процес со инсталација од една апликација за во друга, at this point, побрзо ми е од новчаник да ја извадам картицата.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
582
904
И мене ми се јавија, и ми беше преглуп целиот процес со инсталација од една апликација за во друга, at this point, побрзо ми е од новчаник да ја извадам картицата.
Kolku pata ke izvadis kartica od novcanik i kolku ke treba ovoj proces da go napravis?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно