123456
poweruser
кути барем го тргнале она за најава на друг уред, па чекаш неколку дена да ти се јават и ти поставуват глупи прашања, сеа смс стига како порано што си беше, им еб.м тоа за безбедност, драпај си мевот
Мене ми рекоа NLB Pay Macedonia да ја инсталирам ама нема никаква опција да ја токенизирам картицата повторно.Ми се јавија да ми кажат дека од задутре ќе се детокенизирале картичките, ќе требало да ја инсталирам NLB Pay (има две, NLB Pay и NLB Pay Македонија, јас сега ја имам вторава) и Google Wallet и наново да ја ставам картичката.
Сега ја инсталирав NLB Pay и оп -
Погледнете го атачментот 146391
![]()
Пред не знам колку време, ова не можеше. Никако не сакаше да ја прими. Па се јавив во НЛБ и ми рекоа прво стави ја во NLB Pay па потоа во Wallet, и навистина, така сакаше...Додај си ја картичката сам преку Google Wallet app.
Да, истава порака и мене ми стигна на вибер.Мене не ми се јавија, порака ми пратија на Viber:
Погледнете го атачментот 146396
Не ми се има појавено оваа порака, а имам AnyDesk на телефонот.Ми се јавија да ми кажат дека од задутре ќе се детокенизирале картичките, ќе требало да ја инсталирам NLB Pay (има две, NLB Pay и NLB Pay Македонија, јас сега ја имам вторава) и Google Wallet и наново да ја ставам картичката.
...иначе, да, се сложвам, *омца станаа и овие од тутунска (не дека другите не се, ама...)
А бе овие не се нормални. На Гугл пеј не му смета AnyDesk, ама на господата од НЛБ им сметало. Се мислев да ги менувам пошо забранија купување крипто, ама сега дефинитивно ќе станат минато. Прво за мои пари ми кажуваат што смеам, а што не смеам да купам, сега и за мој телефон ми кажуваат што смеам, а што не смеам да инсталирам.Ми се јавија да ми кажат дека од задутре ќе се детокенизирале картичките, ќе требало да ја инсталирам NLB Pay (има две, NLB Pay и NLB Pay Македонија, јас сега ја имам вторава) и Google Wallet и наново да ја ставам картичката.
![]()
Како тоа забраниле крипто? Мислиш не може да користиш НЛБ картица да трејдаш?А бе овие не се нормални. На Гугл пеј не му смета AnyDesk, ама на господата од НЛБ им сметало. Се мислев да ги менувам пошо забранија купување крипто, ама сега дефинитивно ќе станат минато. Прво за мои пари ми кажуваат што смеам, а што не смеам да купам, сега и за мој телефон ми кажуваат што смеам, а што не смеам да инсталирам.Крај краева, мене ми треба AnyDesk повеќе отколку НЛБ пеј.
Od najdobri stanaa najlosi bukvalnoА бе овие не се нормални. На Гугл пеј не му смета AnyDesk, ама на господата од НЛБ им сметало. Се мислев да ги менувам пошо забранија купување крипто, ама сега дефинитивно ќе станат минато. Прво за мои пари ми кажуваат што смеам, а што не смеам да купам, сега и за мој телефон ми кажуваат што смеам, а што не смеам да инсталирам.Крај краева, мене ми треба AnyDesk повеќе отколку НЛБ пеј.
Ниту мене не ми е рутнат. А ја имаш NLB Pay Makedonija или само NLB Pay апликацијата? NLB Pay Makedonija не бара.Не ми се има појавено оваа порака, а имам AnyDesk на телефонот.
Ама не ми е root-нат андроидо, ако тоа менва нешто во ситуацијата.
NLB Pay Makedonija ти треба, и тоа новата верзија која ќе излезе тек утре 05.02. некое време.Ниту мене не ми е рутнат. А ја имаш NLB Pay Makedonija или само NLB Pay апликацијата? NLB Pay Makedonija не бара.
Да не е до дадотоците на Remote апликацииве? Знам имаа тие нешто додатно да се инсталира за да функционираат...
Не може да купуваш веќе од бинанс, цекс и сличноКако тоа забраниле крипто? Мислиш не може да користиш НЛБ картица да трејдаш?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
И поставуваш 2 прашања на Сара во врска со тоа што ти се јавува се збунува маскимално..Мене ми се јави и Сара од НЛБ да ми објасни и откако заврши со презентацијата ме праша дали ме разбирате? Ептен се ангажираа за оваа промена.
Аааа, блокирале одредени сајтови, т.е. Берзи да ги речам. ОК. И онака ништо не ми мења, директ картица примарна и онака никад не ставам на такви места. Секогаш преку некој прокси.Не може да купуваш веќе од бинанс, цекс и слично
И сега што е решението?Не може да купуваш веќе од бинанс, цекс и слично
Искрено ми звучеше дека е Албанка и викам батали не прашувам ништо да не ја мачамИ поставуваш 2 прашања на Сара во врска со тоа што ти се јавува се збунува маскимално..
Kolku pata ke izvadis kartica od novcanik i kolku ke treba ovoj proces da go napravis?И мене ми се јавија, и ми беше преглуп целиот процес со инсталација од една апликација за во друга, at this point, побрзо ми е од новчаник да ја извадам картицата.