Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 90 43,3%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,1%
  • Не

Гласови: 47 22,6%

• Вкупно гласале
    208

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
за андроид е ова? не гледам на iOS...

iOS.

1729781127577.png

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.716
3.381
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Човече... среќни се што апликацијата има биометриска најава... Стварно ајфонов значи назадува едно 20 години зад андроид.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Човече... среќни се што апликацијата има биометриска најава... Стварно ајфонов значи назадува едно 20 години зад андроид.
Човече, тие од нлб што не се способни да имплементираат FaceID на нивната апликација Apple е крив?

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
И пак е полошо имплементирано од Андроид. Не може директна најава со FaceID, туку мора екстра клик најгоре на екранот за да се активира FaceID. На Андроид при start up на апликацијата, искачаше prompt-от за Fingerprint.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
398
299
Здраво на сите, денес примив пари од странство во НЛБ, меѓутоа не беа во Евра него во друга европска валута. Дали има некоа процедура која јас треба да ја направам или некако автоматски ќе се префрлат во Евра?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.549
3.172
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Здраво на сите, денес примив пари од странство во НЛБ, меѓутоа не беа во Евра него во друга европска валута. Дали има некоа процедура која јас треба да ја направам или некако автоматски ќе се префрлат во Евра?
Јас морав да одам во банка да ми отворат за долари. Некои викаат автоматски се правела по распределба. А не ти пишува распредели на апликацијата?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.716
3.381
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Ќе одиш во банка, ќе кажеш дека пристигнат ти е прилив на сметка, ти веќе сигурно имаш и СМС добиено. Ќе те прашаат кој е основот на тие средства, ќе си кажеш (пример: Интернет услуги) и потоа ќе ти креираат сметка со таа валута, ќе ти се појави во платежни/девизни сметки на апликацијата. Може да им треба неколку часа до еден ден (најчесто е 1-2 часа).
За подигнување ќе треба на шалтер или ако имаш мобилно банкарство можеш да ги конвертираш од странска валута во денари. За на шалтер мислам треба да помине еден ден, барем така беше до пред некое време, и плус има некои провизии ама не сум 100% сигурен за ова последново со провизиите.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
398
299
@Mercilesss преку SWIFT прими или на картичка односно денарска ?
Да
Јас морав да одам во банка да ми отворат за долари. Некои викаат автоматски се правела по распределба. А не ти пишува распредели на апликацијата?
Не, добив 2 пораки, во рок од 7-8 саати, и двете беа со истото дека имам прилив и дека можам да го распределам во апп или во живо, али во апп нема нигде такво нешто.
Ќе одиш во банка, ќе кажеш дека пристигнат ти е прилив на сметка, ти веќе сигурно имаш и СМС добиено. Ќе те прашаат кој е основот на тие средства, ќе си кажеш (пример: Интернет услуги) и потоа ќе ти креираат сметка со таа валута, ќе ти се појави во платежни/девизни сметки на апликацијата. Може да им треба неколку часа до еден ден (најчесто е 1-2 часа).
За подигнување ќе треба на шалтер или ако имаш мобилно банкарство можеш да ги конвертираш од странска валута во денари. За на шалтер мислам треба да помине еден ден, барем така беше до пред некое време, и плус има некои провизии ама не сум 100% сигурен за ова последново со провизиите.
Тоа ќе му е чарето изгледа.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.549
3.172
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не, добив 2 пораки, во рок од 7-8 саати, и двете беа со истото дека имам прилив и дека можам да го распределам во апп или во живо, али во апп нема нигде такво нешто.
Да, изгледа дека немаш во таа валута сметка и затоа мора прво да одиш во банка да им кажеш. За следните транскации ќе се појавува. Додека си таму отвори и за друга валута - USD, EUR, GBP, па зошто да не и CHF :)

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Провери логирај се преку веб на НЛБ, таму има линк за девизен прилив

Последна промена:

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
398
299
Да, изгледа дека немаш во таа валута сметка и затоа мора прво да одиш во банка да им кажеш. За следните транскации ќе се појавува. Додека си таму отвори и за друга валута - USD, EUR, GBP, па зошто да не и CHF :)
Еве само што ми стигна нова сметка во таа валута и автоматски ги добив, и лесно ги конвертирав, не морав ништо да направам. Најверојатно му требало малку време.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.761
3.926
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пишат луѓе ама џабе

Атачменти

• nlb1.jpg
    nlb1.jpg
    206,7 KB · Прегледи: 87
  • nlb2.jpg
    nlb2.jpg
    145,6 KB · Прегледи: 87

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
1731109540678.png

1731109442372.png

1731109460374.png

1731109715556.png

Crawler-от за Apple Pay работи, но фатив дека спремаат Garmin Pay прво. Можда е веќе deployed на PROD, кој има Garmin нека проба, или па ќе биде за многу брзо време. :)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Погледнете го атачментот 143049

Погледнете го атачментот 143047

Погледнете го атачментот 143048

Погледнете го атачментот 143050

Crawler-от за Apple Pay работи, но фатив дека спремаат Garmin Pay прво. Можда е веќе deployed на PROD, кој има Garmin нека проба, или па ќе биде за многу брзо време. :)
Кај мене сега раобти на Fenix x6 Sapphire

И

Избришан член 41324

Гостин
I
6dd073f9c6db2dcccae3eb93e92a6940.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.549
3.172
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Мозгалица

Се најдов во необична ситуација со НЛБ банка, па ако има некој искуство нека сподели.
Плаќав за исклучена струја на ЕВН плус за повторен приклучок електронски пред еден саат. Тоа за повторен приклучок уште е во некаква меѓубанкарска пресметка ама кога ќе стиснеш на него се појавува целиот налог како е платено во колку саат број итн. Тоа го наоѓам во "Промет во период".
Од друга страна, исплатениот долг се наоѓа во резервации заедно со уште неколку плаќања кои ги имам завршено деновиве. Таму нема дополнителни информации, само дека е платено толку пати на тој и тој на тој ден. Нема ни саат, ни број на трансакции ни ништо.
И сега во ЕВН ми бараат потврда за да пуштат струја, а јас им давам слика од резервацијата плус тоа целата уплатница од повторен приклучок. Викаат за повторниот приклучок океј, ама ова за долгот што е платен резервацијата не проаѓа, мора дека е конечно платено.
Вака испаѓа дека од некоја непозната причина може да се чека 2-3 работни дена па може и 4 (така ми рекоа на информации во НЛБ, не знам колку е вистина) пред да добијам таква потврда.

Дали има друго решение?

Ако е вака испаѓа дека понекогаш попаметно е да се оди во банка отколку да се користи е-банкарство.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно