Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативно искуство со СЕТ

Статус
Затворена за нови мислења.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
gOJDO оваа тема е за негативно искуство со Сет, ако имаш позитивни пиши таму или отвори друга тема.
Во ред е секој да си го каже мислењето ,ама не да се контрира на секој член доколку напишал негативно искуство за некого.
Еве јас да речеме не сум имал некое големо негативно искуство со Сет, што незначи дека и некој од членовите немал исто така.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Покрај еден куп оф топици за се и сешто, моето мислење е конкретно поврзано со СЕТ и нивниот однос кон мене како муштерија! Не гледам во кој дел од постот сум во офтопик!?!?

И не велам да не се пишуваат негативни искуства, напротив треба да се напишат за да се корегираат таму каде што е потребно. Но млатење слама за тоа со што се занимавале газдите, како едниот вработен изгледал мутав, а другиот бил паднат од марс е ретардирано...Пази го само постов...
Слична ситуација имав и јас во Сет ГТЦ лани. Што хард дискови имате - имаме Seagate 750ГБ, цената е 2500 ден. Супер дај те ми еден и ми носи скроз отпакуван диск (значи ни ќесичка) и на него стои Seagate certified repaired hard drive. Што е ова? - Ништо такви се овие дискови не се секирај. Као, нема ти што да се замараш со тоа што пишува.
СЕТ ГТЦ лани на лагер имале само еден хард диск? И тоа ни повеќе ни помалку Seagate 750GB!!! Во дуќан каде плаќаат 5000+ евра кирија, они лани имале само Seagate 750GB??!? И тоа бил 2500 денари! А него баш па таков диск и му требало и побарал да му донесат, и замисли скроз отпакуван....WOW!
Знаете ли кога последен пат некој во МК увезол дискови со големина од 750GB? Знаете ли колку чини најефтиниот тврд диск кој може да се купи денес, а колку беше лани?
Да не продолжувам понатаму, ама ќерка ми со своите три и пол години боља приказна може да смисли...

Или она, влегов внатере побарав кулер, ми изгледаа мутаво и си отидов и никад не влегов више! И после тоа 40 поста млатење слама за кој со што се занимава во СЕТ, како не знаеле да работат и дрн, дрн јариња.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
СЕТ ГТЦ лани на лагер имале само еден хард диск? И тоа ни повеќе ни помалку Seagate 750GB!!! Во дуќан каде плаќаат 5000+ евра кирија, они лани имале само Seagate 750GB??!? И тоа бил 2500 денари! А него баш па таков диск и му требало и побарал да му донесат, и замисли скроз отпакуван....WOW!
Знаете ли кога последен пат некој во МК увезол дискови со големина од 750GB? Знаете ли колку чини најефтиниот тврд диск кој може да се купи денес, а колку беше лани?
Да не продолжувам понатаму, ама ќерка ми со своите три и пол години боља приказна може да смисли...

Или она, влегов внатере побарав кулер, ми изгледаа мутаво и си отидов и никад не влегов више! И после тоа 40 поста млатење слама за кој со што се занимава во СЕТ, како не знаеле да работат и дрн, дрн јариња.

Ај те молам пред да тресеш прочитај каде пишав дека само таков диск имале. Треба ли како на мало дете да објаснувам? Наброја што дискови има и тој ми падна во око зошто цената беше ниска, а не земав ништо после тоа зошто се изнервирав од нивното понашање.

Еве ти го дискот.

Еве ти и скрин шот да не го тргнат, па да викаш после дека лажам. На страната никаде не стои дека е репариран диск, истото не ти го ни кажуваат.

sgg.jpg

И тоа е само едно од многуте мои лоши искуства со сет.

- Дадена ITX плоча на сервис, после сигурно 40 дена се јавија да дојдам да си ја подигнам од сервис. На подигање не само што ми даваат mATX плоча, него и ја скратуваат гаранцијата за 3 месеци. После 20 минути расправање дечкото што работи на прием во сервисот со пенкало го чкртна датумот и допиша +3 месеци. Срамота.

- Даден IDE хард диск на сервис, го заменија без проблем со ист таков нов, гаранција скратија за 1 месец таман колку што имаше преостанато.

- Купена плоча од СЕТ ГТЦ со расипана мрежна карта, неможат да ја заменат (последна била), а пари неможеле да вратат додека не проверел сервис.

- Продавачка во ГТЦ ми тврди дека за воденото ладење што го купував (тоа во потпис), треба да го бушам куќиштето зошто немало да го собере.

- Изгубија 2 штрафа од лаптоп во сервис. Ај ќе кажеш ситница, глупости ама утре они ќе кажат дека си го отварал лаптопот и ќе ти прекинат гаранција.

И пак ова незначи дека сум имал само лоши искуства со СЕТ, имало и добри ама на 10 добри едно лошо квари утисак.

salamander

hello world
16 ноември 2011
208
237
Кочани
salamander's setup  
Processor & Cooler
3770K, NH-D14
Motherboard
Sapphire Pure Platinum z77
Storage
850EVO 500GB + 6+TB
PSU
Antec HCP-1000
RAM
32GB Corsair Dominator
Video card
980
Case
Cosmos II
Mouse
Logitech G700s, MX518
Monitor
Philips 22' 16:10
OS
64bit Win10
Ај 2реда муабет.

Ја отворив темата ради 1 лошо искуство со сет, не заради друго туку дека 2 недели ме мотаа од Скопје да чекам, да си играм идими-дојдими, досаден и станав у салонот кај нас...
Не дека не сум земал од Сет, не дека не се знам со вработените од салонот кај нас, туку ради беспотребното замарање и губење време ја отворив темата.

Пред да коментирате за било која случка замислете си дека сте во туѓа кожа и како би реагирале на тоа што би го коментирале.
Пример @gOJDO ти да би бил на мое место и тебе да те шетаа вака како би изреагирал?
На крај што испадна, ми го донесоа полсе месец, во меѓувреме не земав од друго место и го земав од кај нив.

Кога го донесоа можеше и јас да се правам паметен, да и кажам земав веќе, фала-чао, ама го земав од кај нив и тоа е тоа.
Можеше и да непишам тука дека ми донеле и дека сум земал од кај нив, ама не сум некое копиле...

Дали пример на мое место @gOJDO би го зел уредот ако ти го донеле после ваква случка?

Ако Вие останатите членови имате негативни искуства имате такво копче "Започни нова тема" и искажете си ги маките, мојата тема испадна каша-попара, слободно можете сега цела да ја избриште, не дека натаму тераат муабетите.

Инаку како што пишав погоре сум купувал од Сет, сум носел и други да купуваат од Сет и пак ќе купувам и ќе носам други да земаат од таму.

p.s. Темата ја отворив кога и резервираниот уред од Рузвелтова мистериозно изчезна во воздух и ја "прелија чашата", а случката беше свежа (real time).

zz

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Хахахаха Загреота!
Ај да пробам ја

Купувам лаптоп, запакован во кутија не од излог и значи средија све, платено, искуцаа фискална, гаранција и ми вика дечко извини НЕМАМЕ НАЛОНСКА КЕСА СЕ ПОТРОШИЈА.... и мене така ми зовре "Па каде идете без најлончиња бе алоооо Кај да идам ја сега да го влечам ко копук под мишка да го влечам!!!"
Се изнервирав. Побарав повраток на пари и си излегов. Они мене ќе ми продаваат без најлонче

А пак еднаш купувам ДВД ЦД и давам пари и им снема хартија за фискална Чекав 5мин за да сменат фискална. Шо сум бе ја да чекам 5мин за мочана фискална. Из принцип не излагам без фискална од дуќан. Па нека си имаат резервна каса! Ми ги вратија 15те денари... Па уште и метална монета сакаа да ми дадат а КНИЖНА БАНКОТА им дадов. Се изнервирав и си заминав.

Имаше уште неколку случки како тоа ко земав телевизорот ставиле налепница на пакет. Ако давам 25.000ден. очекувам НОВ Производ АЛОО не некој да лепел ствари на него..

Итн.
Значи КАТАСТРОФА!! ;)

Trixx

hello world
16 јануари 2011
118
128
Бидејќи гледам спомнавте репарирани/поправани дискови, јас лично ќе го додадам моето искуство и причина зошто многу пазам ако треба да купам нешто од СЕТ.
Досега ништо не ми се расипало ( имам 2-3 стварчици земено ) и сум немал никакво искуство со сервисот за да можам да коментирам за сервисот, меѓутоа на 3-4 пати се случи производ кој го нудат како нов да е некој поправан, репариран или што ти знам каков ама никако нов :

1 . Samsung таблет , се нуди како нов, одам во продавница, пред да го платам ми го пакуваат во некаква пазарска картонска кутија !!! Го загледувам поубаво и приметувам изгребан !!! Ок, дај друг - исто така се познава користен !!! Излегува на крај сите што им се на лагер ( од тој модел ) се некои користени таблети ( најверојатно поправани ) а они ги нудат како нови. На крај истиот таблет идам во друга компанија ( 1000че поскапо ) и иако и таму ми го спакуваа од излог, беше спакуван во оригинал кутија Samsung, со сите заштитни најлончиња и без никаков знак на користење. Исто искуство имаше и еден другар со таблет во СЕТ, каде него кога приметил дека се користени, му објаснувале дека се некакви демо таблети, затоа биле изгребани и слично !!!
2. Слична ситуација уште 2 пати после ова со лаптоп - еднаш на кутијата пишуваше refurbished/repaired или така нешто, другпат исто се познаваше користен и спакуван во пазарска кутија што значи којзнае од кој отпад се собрани.
Првиот пат ( откога приметив тоа на кутијата ) ми викаат "Епа затоа се таа цена" ! Па им викам, ако се затоа таа цена, зошто не напишете дека се такви поправани во флаерот каде што сте го пишале „супер цена“ ( или така нешто ) !

После вакви искуства со скапи производи кај кои може да се примети дека нешто не е во ред, што станува после со поефтини производи кои не доаѓаат во оригинално пакување кај кои неможе да се примети дали биле сервисирани или користени ! Зошто СЕТ продава вакви репарирани или користени производи без да го каже тоа, т.е. кој примети примети, а кој не ќе го јаде стапот. Вакво нешто не ми се случило во ниедна друга фирма. Повторувам, ова е искуство од предпродажба, а со сервисот не сум имал искуство.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@salamander
Ќе реагирав појако и на други места затоа што претпрочитам професионален однос за што и да е. Најверојатно многу порано или ќе ми го донесеа уредот или пак јас ќе се откажев од нив.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Jedah , ако имам мерак на нешто и сум дошол да купам, а се е исправно освен кесата па ако треба и на глава би го носел не би го враќал. :D

ПС: Сигурно си знаел дека немаат ќеси па финти си им правел. :p

E

emet_

Гостин
Па друже затоа е форумов, да се дискутира, да се споделат искуства и да се даде совет.
така е... споделуваме искуства за други да не бидат оштетени, а дали ние самите сме отишле до крај или полесно е да се уклучиме на форум и да почнеме да пишуваме и што треба и што не треба!?
дали сите што се пожалија од СЕТ во темава се обратиле во ОПМ или ДПИ?

ако се оштетени од СЕТ, а не се обратиле во ОПМ/ДПИ за работите да се истераат до крај (и на повисоко ниво), кај кого е проблемот? и како може форумот за вакви ситуации да помогне?

ако не излезат во пресрет ОПМ или ДПИ тоа значи дека нема никој што може потрошувачот да го заштити. тоа не е проблем на СЕТ туку глобален проблем и може секоја фирма да го искористи тој пропуст.

можам да разберам дека постојат оштетени потрошувачи, но не можам да разберам наместо да се троши време на форум, да се обратат до организациите кои водат контрола за овие работи и да си го решат проблемот.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Jedah , ако имам мерак на нешто и сум дошол да купам, а се е исправно освен кесата па ако треба и на глава би го носел не би го враќал. :D

ПС: Сигурно си знаел дека немаат ќеси па финти си им правел. :p

Па на тоа се сведува целата полемика во дискусијава... Луѓето се фаќаат за влакно во јајце... Најнебулозни детаљи се причина за егото на купувачот да биде нарушено и правото на потрошувач повредено.
Наместо да се радуваме на конкуренцијата која ја прават ИТ компаниите ние правиме сеир. АМЦ беше на тапет, Мебиус беше на тапет, Сет е тема на Неделата следно претпоставувам ќе биде Нептун со нивниот Black Friday deal и тоа како се тепале 100 души за 2 телевизори на попуст и незнам што ќе остане ДД КОМ и Анхоч! 2 фирми за респект кој ќе го држат достоинството на уважените компјутерџии на Република Македонија?!

Иронично правев Дипломска од областа на Економијата во врска со Е - Бизниси. Од 6 контактирани компании знаете која се одважи да ми одговори и да посвети 10мин? АМЦ! Дечките имаат најдобар Пи Ар или public relations или однос со јавноста... Зашто ниту Анхоч ниту СЕТ ниту еден не беа заинтерсирани за губење време со некој си таму копиљ од кого не можат да извлечат корист и не го гледаат како потенцијален купец. Затоа не генерализирајте и олабавете тоа ЕГО-Ременот

А не да идете по принцип (жива вистина) "Aко ја брате слушам Avenged Sevenfold или In Flames и иде такси Старо Водно со бркоњата зад волан згрмел Шако Полумента и вие сега кисели пошо плаќате 200 денара за од Сити Мол до Рампа па има да му речам да смени тоа говното од звучник има чак и мирисалката од ретровизор да ја тргне"
Бубачките дома

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.607
5.572
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
така е... споделуваме искуства за други да не бидат оштетени, а дали ние самите сме отишле до крај или полесно е да се уклучиме на форум и да почнеме да пишуваме и што треба и што не треба!?
дали сите што се пожалија од СЕТ во темава се обратиле во ОПМ или ДПИ?

ако се оштетени од СЕТ, а не се обратиле во ОПМ/ДПИ за работите да се истераат до крај (и на повисоко ниво), кај кого е проблемот? и како може форумот за вакви ситуации да помогне?

ако не излезат во пресрет ОПМ или ДПИ тоа значи дека нема никој што може потрошувачот да го заштити. тоа не е проблем на СЕТ туку глобален проблем и може секоја фирма да го искористи тој пропуст.

можам да разберам дека постојат оштетени потрошувачи, но не можам да разберам наместо да се троши време на форум, да се обратат до организациите кои водат контрола за овие работи и да си го решат проблемот.
Форумот помага со тоа што членовите делат искуства па на тој начин ке знаеме која фирма препродава користен/оштетен/поправан хардвер (и на тој начин ке избегнеме целата ситуација да оди до ОПМ/ДПИ).
Јас од секогаш сум сметал дека СЕТ е една од подобрите продавници за хардвер и никогаш не сум се сомневал во нив, не сум имал лошо искуство туку баш напротив, сум купувал и ке купувам од нив но никогаш не сум внимавал на тоа дали тој дел што го купувам е поправан, изгребан/оштетен па благодарение на членовите што споделиле искуство со нас ке знам за нареден пат, делот што го купувам од било која продавница прво убаво ке го разгледам па потоа ке го платам.

Последна промена:

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Секоја критика до било која фирма не значи дека тоа е крај, готово сега таа фирма ќе претрпи огромни последици заради тоа, туку тоа може да помогне и да се разбере на еден поинаков начин.
Да речеме одговорните на тие фирми како од пред некое време што се јави "грижа на корисници од АМЦ" можеби ќе бидат потикнати и ќе се потрудат да ги решат евентуалните недостатоци и проблеми во сопствените фирми.
Значи секоја критика би требало да се гледа како поттик за поусовршување, подобрување на работата или односот со клиентите.;)

E

emet_

Гостин
@HardCorec колку и да внимаваш повторно се случуваат проблеми со производот.
едноставно може да откаже поради Х причини.

потоа се носи во сервис пошо нели е под гаранција.
ако сервисот го задржи подолго отколку што треба, тогаш постојат ОПМ или ДПИ.

и 500 денари да е производот, ако за него постои гарантен лист, тогаш не знам што се мислите!?
ако таа фирма не го врати според правилата, тогаш постојат други што се над нив и вршат контрола за квалитетот на услугата.

а ако некоја фирма ви вели дојдете земете го производот и кога одите го нема, уште истиот момент треба да се размислува за план Б. никого со сила не можете да го натерате да ви продаде нешто.

со сила можете само да земете, но не можете да му дадете.

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
Па на тоа се сведува целата полемика во дискусијава... Луѓето се фаќаат за влакно во јајце... Најнебулозни детаљи се причина за егото на купувачот да биде нарушено и правото на потрошувач повредено.
Наместо да се радуваме на конкуренцијата која ја прават ИТ компаниите ние правиме сеир. АМЦ беше на тапет, Мебиус беше на тапет, Сет е тема на Неделата следно претпоставувам ќе биде Нептун со нивниот Black Friday deal и тоа како се тепале 100 души за 2 телевизори на попуст и незнам што ќе остане ДД КОМ и Анхоч! 2 фирми за респект кој ќе го држат достоинството на уважените компјутерџии на Република Македонија?!

Иронично правев Дипломска од областа на Економијата во врска со Е - Бизниси. Од 6 контактирани компании знаете која се одважи да ми одговори и да посвети 10мин? АМЦ! Дечките имаат најдобар Пи Ар или public relations или однос со јавноста... Зашто ниту Анхоч ниту СЕТ ниту еден не беа заинтерсирани за губење време со некој си таму копиљ од кого не можат да извлечат корист и не го гледаат како потенцијален купец. Затоа не генерализирајте и олабавете тоа ЕГО-Ременот

А не да идете по принцип (жива вистина) "Aко ја брате слушам Avenged Sevenfold или In Flames и иде такси Старо Водно со бркоњата зад волан згрмел Шако Полумента и вие сега кисели пошо плаќате 200 денара за од Сити Мол до Рампа па има да му речам да смени тоа говното од звучник има чак и мирисалката од ретровизор да ја тргне"
Бубачките дома
Ако јас на форумот продавав ваква графичка
ASUS R7 260X DirectCU II OC 2 GB,
b2490.jpg

а оној што ќе ја купи добие
R7260X-OC-2GD5
asus-r7260x-oc-2gd5-video-card-2.jpg

100% сум сигурен дека ќе добијам перманентен бан.
50% од мислењата погоре да се точни состојбата во СЕТ ама ич не е розова, Поздрав.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Во однос на ова
Компјутерот беше даден на сервис во СЕТ. Го вратија после 1 месец, наплатија мислам 1000+ и во дескрипшн пишуваше заменети биле кондензатори.
Компјутерот си остана со истиот проблем што го имаше.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Многу лесно се средува ова со контрола на квалитет при вработување, а потоа и при функционирање на филијалите. Прати им скриени купувачи со различни барања (комплицирани) и да видиме како ќе се покажат.

Само што ова бара време и мислење за да се спроведе, а кај нас ретко кој се замара за тоа.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
515
327
Јас сум имал позитивно искуство со СЕТ јесда сум соработувал само со големопродажба незначи дека односот со нас му е различен. Имало пропусти но се се решавало на цивилизиран начин и немало никаков проблем. Големопродажба комуницираш со 2, луѓе за разлика од малопродажба каде што ако не ти се допаѓа односот во еден салон одиш во друг.

Не е проблемот до вработените.

Сет има многу лош (ERP) процес на работа. Имаат магацин што им е одделен од малопродажба и за да добиете продукт што не им е во салон, се чека на огромен бирократски процес за продуктот да се качи од подрум до муштеријата. Еднаш чекав 25 минути за HDMI кабле. Да не правиме муабет за лагер состојбата на вебсајтот, уште ако вработените се водат од истата лагер состојба........

Кога самиот процес на работа е толку лош, вработените немаат избор и мораат да работат лошо (не дека некои од нив не се идиоти).

За да се опраат, треба да направат еден Business process reingeneering, односно целсоно да го сменат начинот на работа во фирмата и текот на настаните што се одвива на релација магацин - > краен корисник и краен корисник -> сервис -> краен корисник.

Creed_Bratton

hello world
6 август 2007
285
330
EU
Моите 50 дени за Сет:

- Земам лаптоп од сервис, фалеше една плочка рам и SD картица. Рамот ми го вратија, за картицата уште ги чекам да се јават (5та година помина...)
- Лаптоп на сервис за расипана тастатура, без да ме прашаат ја сменале и сум должен 3000 ден. Фала, не ми треба, скапо ми е. Ми се јавуваат пак, 1500 ден било, не 3000. Ок, може.
- Купувам нова Asus x48 матична, само кај нив имаше x48. Чекам 20 мин, ми ја носат со отворена кутија, била на рецензија во списание "Ентер" ! Викам, значи користена е, сакам попуст.... Не дечко, нова е, имаш гаранција... Да имам, ама користена е.... Не, не е... Батали, ке ја земам, меракот е битен! Внатре фалат 2 сата кабли, прашувам каде се, дечкото ми вика "Божеее, ама си запнал па ти...", по рандом отвара друга матична и ми дава сата кабли :D

That being said, сум купувал многу работи од кај нив, матични, неколку графички, процесори... генерално сум задоволен, досега ништо не се расипало. Но сепак се продавница за "искусни" купувачи, инаку може многу лошо да си поминеш.

Големопродажба е сосема друга работа, не може да се споредува со малопродажба, а темава е за малопродажба.

Читам и многу чудни постови, да не речам, проѕирни и бламирачки. Дечки, да функционираа институциите што треба да ги штитат потрошувачите, темава немаше да постои и мнозинството ќе бевме задоволни. Форумов е за тоа, темава си е супер, споделуваме искуства и мислења.

Браво за постот погоре од @nik0la_, кратко и јасно .

E

emet_

Гостин
od kade znaete deka ne funckioniraat tie institucii ako se nemate obrateno kaj niv? o_O
za se najdovte izgovori kolku da se siri negativna energija.

druga rabota, koj gi stiti potrosuvacite? ovaa tema? so vakov naslov?
nema smisla diskusijava!

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra rev 1.2
Storage
Samsung 990 Pro 4TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
XFX Mercury RX 9070XT OC Magnetic Air Edition with RGB
Case
Corsair Graphite 780T White
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
LG UltraGear 27GP83B-B.AUS
OS
Windows 11 Pro x64
Последна промена:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.511
7.820
Скопје
www.facebook.com
@nik0la_

Сет се заштитени од таквите грешки со оноа напишано со малецки буквички Screenshot_53.png
А ти да објавеш така на форумов нормално дека ке добиеш бан од причина што немаш наведено и ти со мали букви :D

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Се слагам со сите вас со се што е напишано, и позитивни и негативни, ама она дека ако не бил СЕТ ќе сме купувале лански модели на интел или АМД, апсолутно исто со она пред 10 год коа не беше Груевски на власт немавме интернет еве 10 год е на власт и фала му нему за интернетот и за Гугл.

E

emet_

Гостин
Колку те плаќаат за ова? хеахаехаехаехае
milion evra. :D
ne mi odgovori na prasanjeto od pogore. ;)

inaku temava stana kako da gledam vesti na sitel/mtv.
imav nekoe mislenje deka vakvite pojavi mozat da se izbegnat barem na ovoj forum ako ne na drugi mesta ama izgleda sum bil vo zabluda. edni vlecat na edna strana, drugi na druga i nikoj ne saka da bide onaka kako sto treba.o_O

zalosno. :(

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно