Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативно искуство со СЕТ

Статус
Затворена за нови мислења.
E

emet_

Гостин
men_in_black_neuralizer.jpg

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.222
16.377
Што сакаше да кажеш? :eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h:

Што не ти е јасно?
Фирма се занимава со нешто што не и е главна и основна дејност. И тој тапа кадар што го има не е фокусиран само на една дејност и работа. Такви ги има премногу.

Пример, фирма продава хардвер и софтвер за компании, а главниот избор на пари и е сосем трета дејност. И хардверот и софтверот се уби боже, катастрофа како тој штипјанецот.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Мешате баби и жаби што има врска од каде се главните приходи, ако гледаме така корпорациите во светот нема да постојат.
Сет последниве години доста се дигнаа и носат работи што не се поврзани само со ИТ, а за такво нешто треба пари. Заработуваш од нешто инвестираш во друго, од тоа друго преинсветираш во трето и така бизнисот расте.

Тоа да кажете дека оперативно дел од фирмата забушава со вакви негативни искуства е една работа, ама да кажете дека генерално ако примарна дејност им е градежништо и не инвестираат во ширење ИТ продажба и друг вид на техничка роба не држи вода.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.222
16.377
Секако дека не држи вода во секоја една фирма.
Но во Сет, гледано од искуствата на купувачит и портфолиото на производи ќе да држи вода.
Не е случајот само со Сет, па затоа и ја имаме темата за Квалитетни производи во нашите продавници. Од ѓубре доста е веќе и од недоклесани продавачи исто така.

salamander

hello world
16 ноември 2011
208
237
Кочани
salamander's setup  
Processor & Cooler
3770K, NH-D14
Motherboard
Sapphire Pure Platinum z77
Storage
850EVO 500GB + 6+TB
PSU
Antec HCP-1000
RAM
32GB Corsair Dominator
Video card
980
Case
Cosmos II
Mouse
Logitech G700s, MX518
Monitor
Philips 22' 16:10
OS
64bit Win10
Еден мал update:
Незнам дали пишав (а можда и сум го избришал пошто имаше мнооогу реферати и изливи на емоции па бришев и бришев за да не го јадам банот), последен пат кога се слушав тука во салонот ми кажаа дека имаат ставено од "големопродажба" еден уред да се испорача за Кочани кога ќе имаат на лагер.
И така денес ми се јавува другарчето од СЕТ да ме извести дека има стигнато уредот тука во салон и дека ми го чуваат!!!
Која случајност вчера за влакно не порачав од интернет дека не ми изгледаа квалитетни, оставив за од Скопје да земам.
Сега после работа идам да видам дали ке ме изненадат :)
zz

p.s. го нема на лагер xD

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Другарче само што зема лаптоп, ве поздрави ЦД-во што му го дале :D
bOW8NyL.jpg

Исто, на веб страната им пишува дека доаѓа со линукс лап топот, ама ете... немаааа. Го крадат линуксот :D:D:D Слатко им е.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Две негативни искуства со Сет.

Првото, го имам спомнато порано, влегувам во салон и ги прашувам “Што имате на лагер од механички тастатураи?“ Вработените се погледнаа меѓу себе и почнаа да се смеат па ме прашаа - какви се тие механички?

Второто беше неодамна, исто за тастатура. Гледам на сајтот тастатурата што сакав да ја купам ја имаат само во салотон на Рузвелтова. Утрето ќе одев до Куманово, па си реков ајде ќе поминам и до Скопје да ја земам.
Им кажувам дека сакам да ја земам таа тастатура, вработениот отиде до тастатурите, разгледа набрзина и ми рече ја нема таа. Му кажав дека на сајтот пишува дека ја има само во овој салон, а неговиот одговор беше "ја имаше, ама не знам, можеби некој ја украл".. Се подзачудив и си отидов.

Сума сумарум - Сет е ташак фирма.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
а неговиот одговор беше "ја имаше, ама не знам, можеби некој ја украл".. Се подзачудив и си отидов.
Леле тоа е тој одговор, требал да провери и во пченките да не е.
За механичка тастатура, земи учебник од шесто одд и плесни им го у фаца.

E

emet_

Гостин
ако имате земено било какви оштетени производи можете слободно да ги рекламирате.
во оваа тема тие работи не се поправаат. тоа може само да ви го исправи фирмата од каде сте пазарале.

а ако и тие не сакаат да реагираат, тогаш пријавете во Организација на потрошувачи на Македонија или во Државен пазарен инспекторат.

не ме разбирајте погрешно ама вакви работи не се поправаат на форум! не сум на страната на СЕТ, ниту на некоја друга туку мислам дека на погрешно место сте започнале дискусија. ниту еден член и ниту администрацијата е виновна за тоа што ви се случило.

ако почнам и јас да пишувам или секој да почне да пишува за вакви случувања, крајот нема да се најде на форумов.
не велам дека вие сте виновни туку во таква земја живееме со ваква култура и ваков систем.
и сите сме имале негативни искуства и тоа со секоја фирма. идеална не постои!
затоа постојат оние органи од погоре и ако не сте се обратиле кај нив - џабе! и понатаму ќе се вртиме во еден ист круг.

а сите поплаки паѓаат во вода!

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.067
Skopje
Денес тргнав да се подновам со еден 4790К. Да го искористам попустот, нели. Имате процесор? Имаме. Може еден? Може еден и имаме знаете тоа е скап процесор не го купува секој, па држиме по еден на лагер. Во ред. Го бара во ветрината, го нема. Само момент да проверам. Се губи некаде на минутка, се враќа и ми носи процесор. И радоста во моментот ми спласна: на кутивчето пишува "вратено"! Што значи ова напишаново? Ништо, нешто наше интерно. Не, благодарам, и пријатен ден...

salamander

hello world
16 ноември 2011
208
237
Кочани
salamander's setup  
Processor & Cooler
3770K, NH-D14
Motherboard
Sapphire Pure Platinum z77
Storage
850EVO 500GB + 6+TB
PSU
Antec HCP-1000
RAM
32GB Corsair Dominator
Video card
980
Case
Cosmos II
Mouse
Logitech G700s, MX518
Monitor
Philips 22' 16:10
OS
64bit Win10
Aaaaaand update:

vZIpu1I.jpg
HE2Ryg2.jpg

Пратено од големопродажба, инаку го нема никаде во систем такада неможеа ни фактура да направат денес и така ми го дадоа без сметка без ништо :)
Кој знае која збрка ја имаат направено, испадна како од гоелмопродажба да го тргнале за мене или кој го знае, ама требаше 2недели да стигне до тука, целиот сум прашалници, ама среќен што ми го донесоа, да не треба да се замарам или некој друг за од Скопје да земам.

zz

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Денес тргнав да се подновам со еден 4790К. Да го искористам попустот, нели. Имате процесор? Имаме. Може еден? Може еден и имаме знаете тоа е скап процесор не го купува секој, па држиме по еден на лагер. Во ред. Го бара во ветрината, го нема. Само момент да проверам. Се губи некаде на минутка, се враќа и ми носи процесор. И радоста во моментот ми спласна: на кутивчето пишува "вратено"! Што значи ова напишаново? Ништо, нешто наше интерно. Не, благодарам, и пријатен ден...
Абе хоштаплери едни, да беше некој друг, неупатен ќе му увалеа ,,сервисиран,, читај дефектен процесор па ќе го мафтаа по сервиси и чуда со месеци.
Ко што немаме култура за ништо (политичка култура,сообраќајна култура..) немаме ни култура за customer service. До душе ова примеров не е за несоодветна услуга туку тера накај измама.
Од сето ова напишаното на оваа тема и на темата за АМЦ, доаѓам до заклучок дека сеуште има простор на нашиов пазар за хардвер(каков е таков е) , за нови фирми кои знаат да работаат и да понудат не само хардвер туку коректен однос и соодветна услуга.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.067
Skopje
Абе хоштаплери едни, да беше некој друг, неупатен ќе му увалеа ,,сервисиран,, читај дефектен процесор па ќе го мафтаа по сервиси и чуда со месеци.
Не е толку дали е вратен за сервис, или од Битола, или од купувач или било што друго. Проблемот е дека односот е: еве ако сакаш, ако не, кој те ....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Слична ситуација имав и јас во Сет ГТЦ лани. Што хард дискови имате - имаме Seagate 750ГБ, цената е 2500 ден. Супер дај те ми еден и ми носи скроз отпакуван диск (значи ни ќесичка) и на него стои Seagate certified repaired hard drive. Што е ова? - Ништо такви се овие дискови не се секирај. Као, нема ти што да се замараш со тоа што пишува.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.386
12.039
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Кој ни е крив кога не знаеме што е квалитетно бе луѓе, глејте овие двајца шо фин бизнис си направија, нит многу муабет нит мислење, секогаш треба да се има доверба во продавачите :D

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.607
5.572
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
ако имате земено било какви оштетени производи можете слободно да ги рекламирате.
во оваа тема тие работи не се поправаат. тоа може само да ви го исправи фирмата од каде сте пазарале.

а ако и тие не сакаат да реагираат, тогаш пријавете во Организација на потрошувачи на Македонија или во Државен пазарен инспекторат.

не ме разбирајте погрешно ама вакви работи не се поправаат на форум! не сум на страната на СЕТ, ниту на некоја друга туку мислам дека на погрешно место сте започнале дискусија. ниту еден член и ниту администрацијата е виновна за тоа што ви се случило.

ако почнам и јас да пишувам или секој да почне да пишува за вакви случувања, крајот нема да се најде на форумов.
не велам дека вие сте виновни туку во таква земја живееме со ваква култура и ваков систем.
и сите сме имале негативни искуства и тоа со секоја фирма. идеална не постои!
затоа постојат оние органи од погоре и ако не сте се обратиле кај нив - џабе! и понатаму ќе се вртиме во еден ист круг.

а сите поплаки паѓаат во вода!

Па друже затоа е форумов, да се дискутира, да се споделат искуства и да се даде совет.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Нормално е на 100 задовлни муштерии да има 1 незадоволен. Нормално е за мало незадоволство, тој незадоволниот муштеријата да направи од мравка, слон. Но не е нормално зошто со таквите негативни мислења се соживуваат луѓе кои и немале релано негативно искуство, но сакаат да прават драма и сензација, притоа не водејќи сметка за евентуалната штета која би ја направиле...

Еве јас пак ќе кажам, имам прекрасни искуства со СЕТ. Некни бев, си купив 4790K и уште незнам колку дрангулии. Луѓето од големопродажба, како и секогаш се максимално коректни и услужливи. Секогаш добивам најкоректни цени за тоа што го купувам и секогаш спремни да ми донесат она кое го барам доклку е технички возможно.

И вие крајните купци, кога ќе пљукате, имајте на ум секогаш дека да не беа СЕТ во Македонија ќе купувавте лански модели на Asus и Cooler Master по 20% повисоки цени! Ако некогаш ми се исплатеше да одам во Солун, да изнапазарм хардвер во Плаисио, а кој кај нас го нема, и тоа по регулар цени, да си вратам ДДВ и на крај се да ми излезе добри 10% под дилерска цена...денес имам повеќе избор на хардвер во СЕТ отколку во Плаисио, а малопродажната цена е 10% пониска од хардверот купен во Плаисио и со поврат на ДДВ!

И за да нема јадење колачиња, ниту СЕТ побарале да го пишам ова, ниту пак знам(претпоставувам да) дали некој го чита ова! Ова е мое лично мислење базирано на 20 годишно искуство со СЕТ! Се слагам дека во одредени делови од нивниото постоење не беа најкоректни и дека имаа пропусти, но денес јас едноставно не можам да се пожалам од третманот кој го добивам таму како нивен „лојален“(лојален на мојот буџет и на изборот за хардвер кој јас го правам) муштерија! Поздрав до големопродажба, дечки професионални сте и супер си ја бркате работата!

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Нормално е на 100 задовлни муштерии да има 1 незадоволен. Нормално е за мало незадоволство, тој незадоволниот муштеријата да направи од мравка, слон. Но не е нормално зошто со таквите негативни мислења се соживуваат луѓе кои и немале релано негативно искуство, но сакаат да прават драма и сензација, притоа не водејќи сметка за евентуалната штета која би ја направиле...

Ок, кај се тие 1 од 100 незадоволни од Анхоч? Да не купуваат членовиве помалце од кај нив случајно? Не се води никаква хајка против сет на форумов, едноставно имаат луѓето лошо искуство.

И со Анхоч да имам лошо искуство, одма ќе пишам. Муштеријата е секогаш на прво место.

Е сега ти што си работиш со големопродажба и што си го имате натиго дајмиго тоа е друга работа. И јас сум клучен потрошувач во фирми со кои соработувам и тие никогаш нема да направат со мене глупост како што би направиле со обичен муштерија. Не е исто.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Прочитај ги коментарите внимателно и проанализирај ги, ќе сватиш дека повеќе од пола се измислени приказни, а како причина за незадоволство се наведува некоја лична каратеристика на некој си вработен и врз основа на тоа се претставува голема негативна слика за целата компанија божем сите вработени се наводно ко тој мутавиот, глупиот, неписмениот, нељубезниот, умислениот, лажгото, (пљукни погрден збор) и др.

Кога ги спомна Анхоч, поретко купувам од таму затоа што цените им се повисоки и немаат соодветен хардвер за мене, но имам негативно искуство со глушец кој го купив за мене! Си купив глушец Gigabyte M8000X од ГТЦ Центар! Го носам дома, глеам кутијата отворена, изваден од излог...Викам нема везе, не е користен! Го отварам да го користам, скролот укочен нефункционира!
Палам кола назад до ГТЦ, губам време, плаќам паркинзи и слично. Доаѓам до продавница, им викам вака и вака! Ми викаат носи го во сервис на Водњанска! Одам на Водњанска, не работат после 17:30, а беше околу 19 часот! Нема везе, ми се скрши малку филм, ај викам утре здравје. Утредента одам на Водњанска, го носам таму и им викам дајте ми друг! Ми викаат дека морало сервисерите да го видат! Викам не го користев воопшто, таков ми го продадоа! Се објаснував таму за да ми дадат нов!
Ми даваат нов! Поминува не повеќе од недела дена и стрелката на глушецов едвај мрда...Викам отиде и овој! Го носам на сервис, чекам недела дена, ми го враќаат ми викаат исправен е! Се објаснувам дека не бил, нема везе го прилучија и стварно работеше. Го земам пак, го работам недела дена и пак истиот проблем!
Беше навечер и земав да го тестирам на друг компјутер, го закачувам, си функционира. Го враќам на првиов компјутер пак си работи! Ај викам сеа нареден пат ќе снимам за да се докажам. И така, по некое време пак, ќе се успори, па морам да го отштекам и прештекам. До ден денес, така ми функционира глушецот!
Едноставно ми збогтиса да се замарам со сервис и да докажувам нешто што тешко се докажува иприфатив да живеам со таков глушец, кој и не е баш така ефтин (околу 50 евра), но одлично ми лежи на рака и одлично ми клика.
Доколку некој се сомнева во приказнава, да ги повикаме Анхоч да потврдат ретроспективно од нивна страна дали моиве кажувања се точни според евиденција. Дополнително би им го отстапил глушецов на користење(треба да работат со него, не само да биде приуклучен на матична) на некоја недела за да се уверат во проблемот.

Дали јас со ова негативно искуство требаше да отворам тема против Анхоч и да ги изедам сиот еурокрем на светот како они продаваат расипани експонати, па после ми увалуваат неисправен производ на кој ми негираат дефект и слично? Јас мислам дека не, затоа што се случуваат вакви работи и мислам дека никој тенденциозно не ми направи на мене штета! Дали треба заради ова негативно искуство да ги занемарам многуте позитивни искуства кој сум ги имал со нив и да не ги препорачам? Не! Напротив ќе ги препорачам затоа што имаат добар избор на хардвер, професионален однос со клиентите и коректни цени.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Како и после секоја дискусија речиси за било се и овде важи секој си има свое мислење. Верувам дека големите потрошувачи или лојални како сакате и деловните партнери имаа специјален третман, ама не и останатите муштерии, за тоа веќе пишував во некој претходен пост, меѓутоа мислам дека соодносот на задоволни и незадоволни клиенти е обратен односно на 1 задоволен има 100 незадоволни.
Исто така верувам дека искуствата на членовите на форумов не се плод на имагинација и желба за плукање, туку реални настани кој не се во мал број.
Кога сме кај поздрави честитки јас би сакал да ја поздравам плавата кокошка од сервисот што ми подметна да потпишам документ при примопредавање на ,,поправен,, производ во кој е констатирано ,,неовластено поправање,, со уверување дека производот е 100% поправен и функционален.
@gOJDO на тие пари истата кокошка можела и ,,дополнителни услуги,, да пружи на лојални муштерии ;)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Не се разбирам од живинарство...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.627
19.383
Да не беше Anhoch на повеќето од вас ќе им беше барано да слекуваат панталони во сервисите на Сет за да им се прави Букаке.
Освен на размазените муштерии на кои ионака им се прогледува низ прсти. Пошто се крави музари...

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно