Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
^ Може си му ја расипал матичната плоча па сега се вадиш за да не му ја платиш. :D

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Лелееее, ако почнам да пишувам за сите "потенцијални купувачи" со муабетот "брат, готово, договорено, тргни го огласот - јас го купувам делов, те барам утре да се најдеме" а после ги снемало и не кревале на телефон, ќе треба поголем storage да купат It.com.mk :annoyed:

п.с. читајќи ги постовите на некои членови добивам чувство како да бегале од часовите по Македонски.... цел живот...

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
515
327
^ Може си му ја расипал матичната плоча па сега се вадиш за да не му ја платиш. :D
Да знаел дека му е исправна ќе се јавеше уште вториот ден да ме праша до каде е, а не после месец и охооо да ми кажува демек сменив број бла бла...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Така е, само дополнителна дискусија на темава нема да придодаде кон разрешување на нештата ниту пак ќе го поправи/расипе мислењето за членот кој те зезнал.

Aowek

user
14 април 2012
1.231
1.201
Не е работата за парите/ времето изгубено за глупости. Работата е за угледот и сериозноста како член на форумот.
TI rekov ke ti staam kredit na mobilen gotovo a ti naprai rabota na forumov lelelelel ko boze sum te zaebal ja ti kazav ubavo po telefon druze ne znam dali raboti ja ja zemav taka sam se preebav od clen tuka i ti rekov prati ja po kargo maticnata i pisi mi ti ne si mi ni pisal i ne mi se ni javil nikoj da mi kaze decko dojdi zemi ja maticnata da idam ja da ja zeam vise a za serioznosta ne treba da se grizis xD

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
кога веќе е спомнато со ставров69 и аовек, да споделам и јас искуство, иако малку повеќе време ми требаше додека му ја пратам, (сепак не седи секој дома и не работи во истиот град)

му ја пратив плочата по карго, бев 100% сигурен оти работи (ја користев до пред некоја недела но ја заменив заради повеќе сата приклучоци) дечкото океј да ја пробам прво, му ја дадов така во доверба, дечкото ми пишува не ми работи, и ми ја враќа одма, ја земам пробувам си работи како што треба и му пратив скриншот.

само џабе губев време со каргото за праќање и ебавање низ куманово, оти до 5часот работеле, па ја однел дома, а живее богу иза љеѓа (колку гориво потрошив додека го најдов)

а ставров или не умее да приклучи како што треба или има друг хардверски проблем

Aowek

user
14 април 2012
1.231
1.201
кога веќе е спомнато со ставров69 и аовек, да споделам и јас искуство, иако малку повеќе време ми требаше додека му ја пратам, (сепак не седи секој дома и не работи во истиот град)

му ја пратив плочата по карго, бев 100% сигурен оти работи (ја користев до пред некоја недела но ја заменив заради повеќе сата приклучоци) дечкото океј да ја пробам прво, му ја дадов така во доверба, дечкото ми пишува не ми работи, и ми ја враќа одма, ја земам пробувам си работи како што треба и му пратив скриншот.

само џабе губев време со каргото за праќање и ебавање низ куманово, оти до 5часот работеле, па ја однел дома, а живее богу иза љеѓа (колку гориво потрошив додека го најдов)

а ставров или не умее да приклучи како што треба или има друг хардверски проблем
Nema vrska toa moze necini maticnata i ja vo toa sumljam ama on ja naprai epten golema rabotata vise nisto po posti ne prakam

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
кога праќате пратки гледајте да е што подобро заштитен делот.сунѓери,морска пена...па и туткани весници ако треба :)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.511
7.820
Скопје
www.facebook.com
кога праќате пратки гледајте да е што подобро заштитен делот.сунѓери,морска пена...па и туткани весници ако треба :)
Тоа е точно ема мирна совест ем цел дел стигнат до муштеријата.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Позитивно и негативно искуство за истиот предмет!

Па вака започнува приказнава, итно ми требаше рутер- обичен рутер без ваерлес, се скапав барање но на пазар3 имаше само 2 што продаваат рутери еден од Битола и еден од Скопје, е сеа му се јавив на дечкото му кажав што е како е, односно му кажав дека не знам друг начин на кој може во истиот ден да ми го прати рутерот и да му ги пратам парите, но дечково ми рече, дај јас да ти го пратам рутерот по комбе, па после ти утре задутре да ми ги пратиш парите :eek: искрено иста фаца направив како смајлито кога ми рече така, и вистина испадна така, после 3-4 часа ми се јави ми кажа дека излегол од работа специјално да ми го прати рутерот и во толку и толку часот да го пречекам, излегов го пречекав го зедов дома, рутерот уредно спакуван со сите додатоци но само беше ставен во кутија од друг рутер нема веза, но јас другиот ден чесно поштено излегов на автобуска му ги дадов парите на шоферот и му се јавив на човекот да излезе во толку и толку на автобуска и да си ги земи парите, човекот пре изненаден од постапката, и после тоа 10 тина пати ми се јави да ме праша дали работи, како оди и сл, ете доколку случајно е на форумов и се препознае во текстов, го замолувам да пише, па кога ке одам накај Битола пијачка да му дам!

Негативното искуство за рутерот.
После неколку месеци, направив договор со Оне, ми пуштија интернет од кај нив ми дадоа рутер и тн, и решив рутерот што го купив од дечкото од Битола (иначе рутерот колку што се сеќавам беше 700-800 денари), имам(в) еден другар-колега, исто така сервисер како мене соработувавме, и реков на види продај го рутеров пошто јас не се занимавам толку со местење интернети, му го дадов и му кажав купен е 800 денари дај го колку шо сакаш дај ми мене 700 денари, дечково го зеде, му звонам ами вака било така било, ај по некој ден шо напрај нишо ми вели, дај реков ке си го земам, дојди после дојди вечер, и ми звони ми вели,, Брат јас го продадов рутерот дојди парите да си ги земиш‘‘ одам јас кај него и ми дава 350 денари:confused:, му велам јас ти реков 700 ти ми даваш 350?! ами го продадов 500 денари со изговор дека 600 денари исти такви биле нови(а искрено тоаш исти такви нови беа скоро 2000 денари), е добро така нека е, дај ми 500 денари чим така, ми вели, брат ми борџеше 150 денари за еден кабел шо ти имав даено пред некој месец, а јас кабелот му го имав платено однапред, бидна шо бидна, али сепак ке кажам кај мене не останува подолу!

Било како, господ не ме остави подолу, милон пати ми ги врати истите пари.

Значи овде испадна она- имај повеќе верба во непознатиот од колку во познатиот !!

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Ама темава нели е во врска со негативни искуства со членови од форумов ?

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Ама темава нели е во врска со негативни искуства со членови од форумов ?
Да батка така е, али морав да го кажам искуствово, односно сакав да кажам дека има стварно многу добри луѓе низ земјава, но исто пишав и со цел можеби е човекот член на форумов, па кога би се препознал во постов, би пишал, а второто негативно-невкусно искуство ми беше да го пишам со цел, дека може повеќе да те зафркни човекот со кој се знаеш со години од колку непознатиот.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Па јас ти тврдам дека само твој човек може да те начека со спуштени гаќи. Од другите се пазиш, од твоите не се пазиш.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Па јас ти тврдам дека само твој човек може да те начека со спуштени гаќи. Од другите се пазиш, од твоите не се пазиш.
Баш така е, јас до душа не можам да кажам дека имам некое позитивно искуство, во смисол на трговија со пријател-познаник, бидејќи старите имаат еден муабет, ако сакаш да се расипиш со пријателот тогаш фаќај работа-бизнис, овај збор ми го има речено еден стар албанец од едно Крушевско село-Алданци.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.133
14.299
Арно си напраифте лаф муабет ама ај сега да остајме место и за некој да дај информација за членој од форумов.

Ако сакате можи и една тема да бапните во офтопик со итроштини од старите.

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Арно си напраифте лаф муабет ама ај сега да остајме место и за некој да дај информација за членој од форумов.

Ако сакате можи и една тема да бапните во офтопик со итроштини од старите.
А да, ај ке отворам јас, чим не отвори друг :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.976
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ах чим бил од Алданци, нема утка.

JimmyHoFFa

hello world
6 март 2012
270
183
Скопје
JimmyHoFFa's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 2500K 4.2Ghz & Cooler Master Hyper101
Motherboard
Asus P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung SpinPoint F3 1TB
PSU
Cooler Master GX550W
RAM
Kingston HyperX 8GB 1600Mhz
Video card
AMD Radeon 6870 1GB
Case
NZXT M59
Mouse
X7-740K
Keyboard
Logitech Internet Navigator
Audio
Creative Audigy X-Fi Extreme Audio
Monitor
Phillips 37' Full HD
OS
Windows 8.1 Pro x64
Јас морам да искоментирам за негативното искуство кое го имам во последно време со купување на форумов односно со резервирање на делови на неопределено време, а огласот си стои дека сеуште се продава или не дај боже да се обидеш да намалиш цена за 500 ден на некој дел, излегува дека не смееш да прашаш...

Не сакам да наведувам членови не ми е тоа поентата општо размслувам дека тоа со резервирање на делови е премногу пристрасно однесување на форумов.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Што е проблемот, JimmyHoFFa ? 500 денари не ти спуштила, као не е голема работа 500че да се спушти ?

JimmyHoFFa

hello world
6 март 2012
270
183
Скопје
JimmyHoFFa's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung SpinPoint F3 1TB
PSU
Cooler Master GX550W
RAM
Video card
AMD Radeon 6870 1GB
Case
NZXT M59
Mouse
X7-740K
Keyboard
Audio
Monitor
Phillips 37' Full HD
OS
Windows 8.1 Pro x64
Не реков дека се проблем 500 ден, туку односот кој што го добиваш откако ке прашаш, или откако ке прашаш за цена, ти кажуваат дека веке бил резервиран... Јас мислев додека некој не ти остави капар за нешто да му чуваш немаш обврска тоа да го направиш, ама изгледа сум се излажал себеси и времињава или генерацииве се менуваат :confused:

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Има тука многу членови што се блиски или имаат приоритет со тоа што предходно правеле размени, може такви оглси си начекал, поради тоа..

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.609
Не реков дека се проблем 500 ден, туку односот кој што го добиваш откако ке прашаш, или откако ке прашаш за цена, ти кажуваат дека веке бил резервиран... Јас мислев додека некој не ти остави капар за нешто да му чуваш немаш обврска тоа да го направиш, ама изгледа сум се излажал себеси и времињава или генерацииве се менуваат :confused:

Грешка си. Ако си кажал на некој дека ќе го чуваш нештото, тогаш треба да си стоиш на зборот.

JimmyHoFFa

hello world
6 март 2012
270
183
Скопје
JimmyHoFFa's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung SpinPoint F3 1TB
PSU
Cooler Master GX550W
RAM
Video card
AMD Radeon 6870 1GB
Case
NZXT M59
Mouse
X7-740K
Keyboard
Audio
Monitor
Phillips 37' Full HD
OS
Windows 8.1 Pro x64
RagingDemon Не сум грешка затоа има низ темава многу членови кои што се жалат на ветувања дека ке им купи некој нешто и после купците нигде ги нема, таквите како тебе го потикнуваат таквиот да не речам македонски менталитет на трчи лажи луѓе односно се знае во пазар играат парите, а не ветувањата...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно