Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нарачки од Computer Universe

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Производител се знае кој треба да го одбереш . Да не се расправаме...Едно GSX-Rче (600тка не мора ти одма на 1000ка да одиш) :)
Немој да сум разбрал дека си гледал Кавасакиња или Јамахи :LOL:
А за Апекс ќе ме почекаш картичката да стигне - одма те контактирам во ПП
Офтопик:

Абе какво брзинско, не ја гледам поентата на брзинско освен на патека (имам возено). За низ град само naked е. И поудобен од брзинско, и побрз е реално во нормални услови оти има поголем вртежен момент, и посекси личи naked. Поголем ќеф од крос или ендуро нема, имам возено поќе пати KX450F низ планина, ама ептен луксуз е то. За возење низ град барем и практична страна има мотор и плус ќеф се прај.

Другар имаше MT-07 го даде сега брзо, да ги имав парите во секунда ќе му го купев. Поарен и позабавен мотор немам возено, па со афтермаркет ауспух ненормален звук вади, pops and bangs.

Најдобриот мотор според мене шо постој е Aprilia Tuono V4, ама за то кој има пари хахах. Yamaha MT-09 или МТ-07 сакам, Кавасаки не сум љубител и јас ама уште помалку на Сузуки искрено.

За апекс пиши обавезно, сам сум и онака. Од ко го сменаја системот потешко се ранкова, порано лесно се стигаше до Plat и Diamond, сега тро грајндање бара.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Офтопик:

Абе какво брзинско, не ја гледам поентата на брзинско освен на патека (имам возено). За низ град само naked е. И поудобен од брзинско, и побрз е реално во нормални услови оти има поголем вртежен момент, и посекси личи naked. Поголем ќеф од крос или ендуро нема, имам возено поќе пати KX450F низ планина, ама ептен луксуз е то. За возење низ град барем и практична страна има мотор и плус ќеф се прај.

Другар имаше MT-07 го даде сега брзо, да ги имав парите во секунда ќе му го купев. Поарен и позабавен мотор немам возено, па со афтермаркет ауспух ненормален звук вади, pops and bangs.

Најдобриот мотор според мене шо постој е Aprilia Tuono V4, ама за то кој има пари хахах. Yamaha MT-09 или МТ-07 сакам, Кавасаки не сум љубител и јас ама уште помалку на Сузуки искрено.

За апекс пиши обавезно, сам сум и онака. Од ко го сменаја системот потешко се ранкова, порано лесно се стигаше до Plat и Diamond, сега тро грајндање бара.
За низ град реално скутер е најдобро.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
За низ град реално скутер е најдобро.
Имам скутер ама друг е ќефот со мотор реално. Не само ради брзина, туку искуството. Менвање брзини, кумплуг, па и звукот.. oh the sweet glorious sound.
И реално MT-07 на другарот помалку троши од Априлиата шо ја имам :ROFLMAO:

За низ град и вакво имам електрично донесено од Германија, ама ептен чудно е. 2000W е и 40-45 оди ама не е баш најстабилно, а и со крампонки е. И да, преносот е со синџир. Прв пат вакво видов кога го донесе татко ми. Нема чоек шо не се врти ко ќе поминиш со ова хахах
277402328_3069652683250596_3551156737379373781_n.jpg

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Офтопик:

ОТ . Од Сузуки SV-650 подобар нема да најдеш. Ајде и МТ-07 е одличен ама еднаш ко ќе пробаш Сузуки - нема назад. Нај издржливи - нај убава вожња имаат..Да не пишувам два саата предност и квалитет ;)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Имам скутер ама друг е ќефот со мотор реално. Не само ради брзина, туку искуството. Менвање брзини, кумплуг, па и звукот.. oh the sweet glorious sound.
И реално MT-07 на другарот помалку троши од Априлиата шо ја имам :ROFLMAO:

За низ град и вакво имам електрично донесено од Германија, ама ептен чудно е. 2000W е и 40-45 оди ама не е баш најстабилно, а и со крампонки е. И да, преносот е со синџир. Прв пат вакво видов кога го донесе татко ми. Нема чоек шо не се врти ко ќе поминиш со ова хахах
Погледнете го атачментот 113778
За по кафиња добра опција е мотор. За други работи не се ни споредува. За мене идеално комбо е скутер од 30тина кс за низ град, и АДВ/Спорт туринг за се друго. Плус 90% од времето не се возам сам и мотори ко мт07, св650 итн ми се мали и неудобни за патник за низ град, за отворено не се ни помислува со тие.

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Отидовме офтопик... Скутер во Скопје е зезнато пошто ем ќе те изгазат ем на семафори ќе умреш од жешко

mdeni

senior
24 септември 2012
6.081
6.015
Од лично искуство зборуваш, те имаат згазено неколку пати до сега?
И љубител си на црни маици?

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Од лично искуство зборуваш, те имаат згазено неколку пати до сега?
И љубител си на црни маици?

Многу смешно. Инаку два пати за малце. Не те перципира дека постоиш, си вози како да те нема. А по работа ваљда нема во синдикалка да одиш.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.081
6.015
Не синдикалка, туку светла кошула, може и ленена.

Ама трефнав за црната маица значи.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Dali ima nekoj iskustvo da naracal monitor, 24" ili 27" da spodeli kako e celata procedura?

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Јас имам нарачано монитор, 27". Процедурата идентична ко со било кој друг продукт.
Znaci nema nekoja zaebancija bidejki e "gabariten" proizvod i ne e bas mal? Gledam shipping fee za monitor e malce poskapa od mnogu positni raboti, pa mi bese cudno dali stiga vo red monitorot ili ne. Deckive se prekrasni togas ako ne si imal problem. Fala za infoto.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Znaci nema nekoja zaebancija bidejki e "gabariten" proizvod i ne e bas mal? Gledam shipping fee za monitor e malce poskapa od mnogu positni raboti, pa mi bese cudno dali stiga vo red monitorot ili ne. Deckive se prekrasni togas ako ne si imal problem. Fala za infoto.
ОК си беше сѐ. Доплатив демек за таа опцијата дополнително пакување или како и да беше називот, што во суштина беше екстра кутија исполнета со воздушни перничиња. Стигна тука, платив данок и тоа царинските давачки од 200 и кусур денари и си го домкнав дома :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
1654773981734.png

Влезена е во царина - е сега не знам на кој број да се јавам за да платам 5% данок - да не чекам 4-5 дена писмо - така ме поучи @StefanPetrov
"ко ќе прочиташ дека е во царина 1006 да си се јавиш во пошта одма за да не чекаш писмо да ти стигни 4-5 дена.„

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Погледнете го атачментот 113880

Влезена е во царина - е сега не знам на кој број да се јавам за да платам 5% данок - да не чекам 4-5 дена писмо - така ме поучи @StefanPetrov
"ко ќе прочиташ дека е во царина 1006 да си се јавиш во пошта одма за да не чекаш писмо да ти стигни 4-5 дена.„
Screenshot_2022-06-09-13-51-27-616_com.android.chrome~2.jpg
Ќе му кажиш за која пратка се работи и по меил ќе ти пуштат уплатници ќе се договориш. Малку зависи и кој вработен ќе ти се погоди ама во глобала арни се поќето.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Погледнете го атачментот 113882
Ќе му кажиш за која пратка се работи и по меил ќе ти пуштат уплатници ќе се договориш. Малку зависи и кој вработен ќе ти се погоди ама во глобала арни се поќето.

Се јавив - жената ми рече „ако си оставил број во ЦУ - тој број автоматски го добивале и во царина - па ќе ме известеле„ и дека „ако денес пристигнала тоа треба да се обработи па негде понеделник вторник„ Ми даде и број 02 240 1877 и 02 240 1878 таму да се јавам (царина изгледа ) ама никој не крева :confused:

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Се јавив - жената ми рече „ако си оставил број во ЦУ - тој број автоматски го добивале и во царина - па ќе ме известеле„ и дека „ако денес пристигнала тоа треба да се обработи па негде понеделник вторник„ Ми даде и број 02 240 1877 и 02 240 1878 таму да се јавам (царина изгледа ) ама никој не крева :confused:
Ќе биде. Таман до понеделник, вторник имаш време да организираш прослава за сите редовни форумџијаши. Ние бевме и сме со тебе цело време тука, те бодревме. Сакаме да бидеме со тебе и на прославата. :D

dashbog

lurker
24 јуни 2008
570
813
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас нарачав Switch и Access point -релативно мали, ми беа испратени во кутија во која би сместиле и 2 монитора, полупразна беше.
Така да и за монитор иста таква кутија би испратиле без проблем.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ти пуштив број во ПП види. Иначе не е одма постапката дури и по тел, ќе почекаш ден-два-три.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Туку другови, преку CU колкава е гаранцијата за графички?
3 години или една? Пошто прочитав за една графичка која била вратена даваат 1 година од нив, па затоа не ми е јасно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно